Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Το καλύτερο άναμμα του φυτιλιού γίνεται με την καύτρα του τσιγάρου

Photo: treehugger.com
Μεγάλη πληγή το τσιγάρο. Δυστυχώς, καπνίζω 36 συναπτά έτη. Ούτε μια μέρα δεν κατάφερα να γλιτώσω και πράγματι θα ήθελα να το κόψω. Βέβαια, δεν το έχω προσπαθήσει. Είναι και το κόψιμο του καπνίσματος ένα από αυτά που συνήθως θέλουμε χωρίς όμως να προσπαθούμε.

Μπορούμε να μιλάμε πολύ ώρα για το πόσο καταστροφικό είναι ή πόσο αδύναμοι είμαστε.
Κάθε πρωτοβουλία για να περιοριστεί ή να κοπεί το κάπνισμα είναι καλοδεχούμενη από οποιονδήποτε προέρχεται, αλλά εδώ το κράτος -όπως πάντα- μεγαλουργεί… Έριξε την στρακαστρούκα το μεγάλο «τίποτα» ο Αβραμόπουλος -επικοινωνιακά όπως πάντα- πέρυσι το καλοκαίρι χωρίς βέβαια ακόμη να έχει εξηγήσει για τα δις, της διαφθοράς των φαρμακοβιομηχάνων με το υπουργείο… ο κύριος των τιμών!

Τι ψηφίζει η μπαλαρίνα?


Σύμφωνα με την πηγή προέλευσης της εικόνας, η παρακείμενη μπαλαρίνα, φαντάζει να κινείται τόσο δεξιόστροφα όσο και αριστερόστροφα, κάτι σαν αναποφάσιστη ψηφοφόρος δηλαδή. 



Για να μπορέσεις να παρατηρήσεις το φαινόμενο θα πρέπει απλά..

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

..O Mήτσος κι η Πετρούλα !!


Ο Αμερικάνος Λαζόπουλος (video)

photo: paulcapurso.com
Κάθε Χώρα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει -μεταξύ πολλών άλλων-  και μεγάλους παρουσιαστές, ψυχαγωγούς, σχολιαστές, εκτονωτές της λαϊκής έντασης και κωμικούς!

Όλα στην ίδια και μάλιστα αστραφτερή συσκευασία, μεταξύ των κορυφαίων αμερικανών του είδους [1] ο αποβιώσας George Carlin (1937–2008).

Νομίζω μια ομοιότητα με τον Λαζόπουλο την έχει το σκίτσο του paul capurso παραπλεύρως!

Παραμένοντας ο λόγος του επίκαιρος, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε κάποια από τις παραστάσεις του να κυκλοφορεί σε DVD μέσα σε Κυριακάτικη Εφημερίδα..

Εμπειρία CONN-X OTE

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε ότι οφείλουμε να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις και στάσεις μας.

Για αρκετούς, οι υπηρεσίες του ΟΤΕ, υπήρξαν συνδεδεμένες με άσχημες καταναλωτικές εμπειρίες. Καθυστερήσεις, δυσκολίες επικοινωνίας κ.α. βρίσκονταν σε ημερήσια διάταξη.

Προσωπικά, χρειάστηκε όλα τα παραπάνω να τα αναθεωρήσω! Και μάλιστα μέσα σε μια εβδομάδα..

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ανέκδοτο - Ξανθιά Εργολάβος

Δύο ξανθιές κάνουν εργασίες για το δήμο Αθηναίων.

Η πρώτη σκάβει μια τρύπα και η δεύτερη τη γεμίζει.

Δουλεύουν στη μία πλευρά του δρόμου και μετά στην άλλη, συνεχίζουν στον επόμενο δρόμο, δουλεύοντας ασταμάτητα όλη μέρα, με την μία να σκάβει μια τρύπα και την άλλη να τη γεμίζει.

Ένας περαστικός έχει εντυπωσιαστεί με την προσπάθεια τους και ρωτάει την μία εργάτρια.

- Μένω έκπληκτος με την εργατικότητα σας αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκάβετε μία τρύπα για να τη γεμίσετε αμέσως μετά;

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2010

HAF.gr
H Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF) τιμά και φέτος τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ με μια σειρά από εκδηλώσεις στα αεροδρόμια της Χώρας που θα διαρκέσουν από 5 έως και 8 Νοεμβρίου 2010.

Ο φετινός εορτασμός έχει ξεχωριστό χρώμα καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση ογδόντα (80) χρόνων από την ίδρυση της Π.Α.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με την επισήμανση ότι -μετά από αρκετό καιρό- τους φίλους του είδους θα περιμένει ξανά μια ευχάριστη έκπληξη στο αεροδρόμιο της Τανάγρας την Κυριακή 07 Νοεμβρίου..

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ανέκδοτο - Το ξανθό φεγγάρι

Photo: charlesryderblog.wordpress.com
Λέει η πρώτη ξανθιά στην δεύτερη:

"Εγώ θα πάω στο φεγγάρι...."

Λέει η δεύτερη:

"Και εγώ θα πάω στον ήλιο...."

Λέει η πρώτη :

"Helloo, ο ήλιος καίει..."

Και απαντάει η δεύτερη:

Απάτη στο Κολωνάκι-Η ιστορία πίσω από την είδηση

Photo: Trikalablogs.gr
Μια καλοστημένη απάτη ξεσκεπάστηκε πρόσφατα στην πρωτεύουσα. Η είδηση στα ψιλά, υπάρχουν άλλωστε τόσα θέματα που μονοπωλούν την προσοχή μας, παρόλα αυτά σημαντική για αρκετούς συνανθρώπους μας καταναλωτές.

Στις 29.10.2010 δημοσιεύτηκε στο newsbeast.gr η ακόλουθη είδηση (απόσπασμα):

Σε δεκάδες μετράνε οι αστυνομικοί τα θύματα του 32χρονου Γ.Π, ο οποίος είχε ανοίξει επιχείρηση- βιτρίνα στην πλατεία Κολωνακίου και είχε καταφέρει να αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από τα θύματα του.

Ο 32χρονος αγόραζε αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και είδη πολυτελείας από γνωστές αλυσίδες. Στη συνέχεια πουλούσε τα προϊόντα αυτά σε τιμές πολύ φθηνότερες από τις κανονικές. Με τη τακτική αυτή είχε καταφέρει να δημιουργήσει πελατολόγιο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες που επισκεπτόταν το γραφείο της επιχείρησης στο Κολωνάκι έμεναν με ανοικτό το στόμα από τη χλιδή και την πολυτέλεια..

Ρωτήσαμε, μάθαμε και σας προσφέρουμε σε αποκλειστικότητα την ιστορία πίσω από την είδηση..

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο δεκάλογος του ΝΕΟΥ Δικαστικού Αντιπροσώπου

Photo: liberalstreetfighter.com
Όπως σε κάθε δραστηριότητα στην ζωή, υπάρχουν
πράγματα που προτείνεται να κάνεις και κάποια άλλα που
οφείλεις να αποφύγεις, έτσι και οι πρωτοδιορισθέντες
Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, νιώθουν ήδη το άγχος της
εκλογικής διαδικασίας να βαραίνει το στομάχι τους.

Τον ρόλο του παυσίπονου σκευάσματος έρχεται να
διαδραματίσει ο δεκάλογος του Νέου Δικαστικού
Αντιπροσώπου. Δέκα πράγματα που καταγράφηκαν με
γνώμονα την ασφάλεια και όχι την μείωση του χρόνου ή της
προσπάθειας που θα απαιτηθεί. Το τελευταίο θα
επιτυγχάνεται σταδιακά μέσα από την απόκτηση της σχετικής
εμπειρίας.
Με ευχές για ομαλή και απρόσκοπτη εκλογική διαδικασία σε όλους τους εμπλεκόμενους..

Τι ψήφιζα στις προηγούμενες εκλογές

Photo: aaronstroud.com
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον Απρίλιο του 2000, στο άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, με τίτλο Οι έννοιες "μεσαίος" και "κεντρώος" χώρος και οι επιδιώξεις των δύο μεγάλων κομμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν αναποφάσιστοι ή μετακινούμενοι ψηφοφόροι. Υπάρχουν, με άλλα λόγια, ψηφοφόροι που συνιστούν το διακύβευμα των εκλογών και τους προνομιακούς αποδέκτες του πολιτικού λόγου και της προεκλογικής στρατηγικής όλων των κομμάτων ή έστω των δύο μεγάλων πολυσυλλεκτικών κομμάτων εξουσίας, καθώς και ότι οι αναποφάσιστοι, αμήχανοι ή μετακινούμενοι ψηφοφόροι δεν υπάρχουν ως “φαινόμενο” ή ως “κατηγορία” πολιτών μόνον προεκλογικά, αλλά διαρκώς. Απλώς προεκλογικά η κατηγορία αυτή γίνεται η αριθμητικά και εκλογικά κρίσιμη κατηγορία.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Εδώ είναι...ΝΤΑΛΚΑΝΙΑ !!!

...Για κάποιους ..ονόματα δεν λέμε !!!

Η Γη στην...Χωματερή !!


...Καλη -αρχή Συναδελφε Δημήτρη

ΟΤΕ και γραφειοκρατία

Πολλές είναι οι φορές που συναντάμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε μεγάλους οργανισμούς, κάνοντάς μας να απορούμε για το αν ανήκουν στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.

Ωστόσο, το τέρας της γραφειοκρατίας και τα παράδοξα που το συνοδεύουν έχουν να κάνουν περισσότερο με το μέγεθος (ω, ναι κι εδώ το μέγεθος μετράει) της εταιρείας, παρά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλειοψηφικού πακέτου και τον έλεγχο του μάνατζμεντ.

Εσχάτως, ο ΟΤΕ διαφήμισε μια προσφορά για το πακέτο inernet+ομιλία (double play). Με κάθε αγορά της εν λόγω υπηρεσίας προσφέρει ως δώρο ένα portable digital HD media player (δηλ. ένα σύγχρονο τζουκ μποξ) με μεγάλη σχετικά χωρητικότητα (320GB).

Μάχη του Μαραθώνα 2500 χρόνια πριν

photo: greecetaxi.gr
Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ. ανάμεσα στους Αθηναίους και Πλαταιείς από τη μια πλευρά και τους Πέρσες από την άλλη, στην πεδιάδα του Μαραθώνα της Αττικής.

Έληξε με νίκη των Ελλήνων και σήμανε το τέλος της πρώτης ουσιαστικής απόπειρας της Περσικής αυτοκρατορίας, επί βασιλείας Δαρείου Α' να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. (Βικιπαίδεια)

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τι ψηφίζω στις εκλογές?



Μάταια περιηγηθήκαμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών προσπαθώντας να αλιεύσουμε πληροφορίες σχετικά με τους πίνακες των υποψηφίων και των ψηφοδελτίων των συνδυασμών. Το πιο χρήσιμο εργαλείο παραμένει το μάθε που ψηφίζεις. Για μια ακόμη φορά ο ιδιωτικός τομέας έρχεται, με το αζημίωτο, να συμπληρώσει και να θεραπεύσει μια κρατική αδυναμία.

Ρωτώντας λένε πας στην πόλη, και μεις αφού βρήκαμε το υλικό που ψάχναμε ως υποψήφιοι ψηφοφόροι, σας παρουσιάζουμε μια γεύση από το μενού με τίτλο Αττική που θα σερβιριστεί πίσω από το παραβάν την επόμενη Κυριακή..

Λουρί για παιδιά

Photo: amazon.co.uk
Το πρωτοείδα επί της οδού Μητροπόλεως. Το φορούσε ένα γλυκύτατο βρέφος, μέλος οικογένειας αλλοδαπών τουριστών, κι έδειχνε να απολαμβάνει την βόλτα του στους Αθηναϊκούς δρόμους, αδιαφορώντας για τα βλέμματα των περίεργων περαστικών που συγκεντρώνονταν πάνω του.

Από τότε πέρασαν 7-8 χρόνια κι έτυχε να το ξαναδώ σήμερα, μέσα σε τρένο. Αυτή τη φορά σε μικρό ημεδαπό κοριτσάκι. Ένα λουράκι ένωνε τον καρπό του με το χέρι της μητέρας του, όσο η τελευταία του καθάριζε στοργικά το φρούτο του.

Το θέαμα, ακόμη και τόσα χρόνια μετά, φάνταζε περίεργο. Ίσως και λίγο εξεζητημένο. Πιθανόν να είναι πρακτικό, σίγουρα όμως είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Με το που κατέβηκε η μητέρα με το κοριτσάκι της, τα σχόλια μεταξύ των επιβατών ξεκίνησαν. Κυρίες μέσης και μεγάλης ηλικίας οι σχολιάζουσες..

Ανέκδοτο - Δημόσιος Υπάλληλος

Photo: dohomeimprovement.net
Ένας δημόσιος υπάλληλος κάθεται στο γραφείο του, και μέσα στη βαρεμάρα του, αποφασίζει να καθαρίσει επιτέλους τα ντουλάπια του. Βγάζοντας ένα σωρό φακέλους, φυλλάδια από πιτσαρίες και άχρηστα χαρτιά, βλέπει μπροστά του ένα λυχνάρι μέσα στη σκόνη.

"Ωραία αντίκα!...Θα το πάρω να το βάλω πάνω από το τζάκι του σπιτιού μου" σκέφτεται, και το παίρνει μαζί του. Στο σπίτι, εκεί που το καθαρίζει από τη σκόνη και το γυαλίζει, ξαφνικά ένα τζίνι πετάγεται μπροστά του. "Μπορείς να πραγματοποιήσεις 3 ευχές σου!" του λέει το τζίνι επιβλητικά

Έξυπνες αγορές

Φωτό: lefobserver.blogspot.com
η προσαρμογή στα νέα οικονομικά δεδομένα αποτελεί μονόδρομο για πλήθος καταναλωτές. Στα πλαίσια αυτής της προσαρμογής εντάσσεται -μεταξύ άλλων- και η επανεξέταση των σχέσεων με τους παραδοσιακούς προμηθευτές μας ελέω εισοδηματικού περιορισμού [1].

Αν κάποιος αναλάβει το ρίσκο της ηλεκτρονικής προμήθειας και διαθέσει τον απαραίτητο χρόνο στην αναζήτηση, μπορεί να επιτύχει σε αρκετές περιπτώσεις, απίστευτα χαμηλότερες τιμής κτήσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενδεικτικά των χαοτικών τιμολογιακών αποκλίσεων, παρατίθενται στη συνέχεια αφού διευκρινιστεί ότι έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν προτείνουν ή αποτρέπουν αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών..