Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Paxos και ξερός!

σειρά τσαντών της εταιρείας που κατασκευάζεται στην Κίνα
Η εταιρεία Paxos είναι γνωστή από τα παιδικά μας χρόνια ως η επώνυμη φίρμα για τις ποιοτικές σχολικές τσάντες.

Τα χρόνια πέρασαν, η εταιρεία γιγαντώθηκε κι όπως είναι αναμενόμενο πολλά πράγματα άλλαξαν. Μεταξύ αυτών και η Χώρα παραγωγής των προϊόντων που εδώ και καιρό αποτελεί η μακρινή Κίνα!

Αφορμή για την είδηση στάθηκε ένα  πρόβλημα που προέκυψε σε παιδικές τσάντες της εταιρείας (κατασκευασμένες στην Κίνα) και η αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε με εκπρόσωπο της εταιρείας. Ακολούθως, παρατίθενται αυτούσια τα μηνύματα προς ενημέρωση των γονέων πελατών της PAXOS (ειδικά όσοι έχουν προμηθευτεί και χρησιμοποιούν τσάντες τρόλεϊ με το σήμα του Lightning McQueen από την ταινία Cars της Pixar).

Ακολουθεί το από 2.11.2011 αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας καταναλωτών προς το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας.

κομμένο λουράκι (ιμάντας) γωνία 1η
Αγαπητέ κύριε/κυρία,

Το παιδί μας πήγε για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβρη σε παιδικό σταθμό. Οι ανάγκες του περιορισμένες στην μεταφορά μιας δεύτερης αλλαξιάς ρούχων. Προτιμήσαμε προϊόν της εταιρείας σας καθώς αρχικά πιστεύαμε ότι στηρίζουμε με την επιλογή μας αυτή μια ελληνική εταιρεία και εθνικές θέσεις εργασίας.

η "άτυχη" τσάντα


Μετά λύπης μας συνειδητοποιήσαμε ότι το προϊόν που αγοράσαμε (όχι φθηνά κατά την ταπεινή μας άποψη) ήταν κατασκευασμένο στην Κίνα. Μπορεί να μας ξένισε αλλά το προσπεράσαμε σεβόμενοι τις επιχειρηματικές σας επιλογές. Ώσπου, μέσα σε λιγότερο από δυο (2) μήνες (που αντιστοιχούν, μετά την αφαίρεση των αργιών και ασθενειών, σε περίπου 30 ημέρες χρήσης) η τσάντα μας άρχισε να διαλύεται!

κομμένο λουράκι (ιμάντας) γωνία 2η

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, τα λουράκια συγκεκριμένα της τσάντας τρόλεϊ, κόπηκαν. Σε διάφορα σημεία πάνω στο υλικό είναι εμφανή τα σημάδια αυξημένης τριβής. Να σημειωθεί ότι ο παιδικός σταθμός απέχει από το σπίτι μας, μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο, και το παιδί κουβαλάει την τσαντούλα του από το χερούλι περπατώντας και όχι τρέχοντας από και προς αυτόν.

Θέτουμε υπόψη σας ότι το ίδιο πρόβλημα, με το ελαττωματικό υλικό στα λουράκια, παρατηρήθηκε και σε τσάντα της ίδιας σειράς (cars) φίλου συμμαθητή μας.

Τα παραπάνω σας εκθέτουμε για να λάβετε γνώση και για τις τυχόν δικές σας περαιτέρω ενέργειες.

Για τους γονείς,

άποψη της τσάντας
εμφανή τα σημάδια αυξημένης τριβής
Το μήνυμα παραμένει αναπάντητο έως και τις 18.11.2011 οπότε και ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του αποστολέα του. Το πρόβλημα μεταφέρεται προφορικά και -κατόπιν σχετικού αιτήματος- επαναπροωθείται το αρχικό μήνυμα με τις φωτογραφίες στον αρμόδιο πωλητή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο εικονιζόμενος είναι ο ορθός
τρόπος τοποθέτησης των λουριών κατά τη χρήση της
τσάντας ως τρόλεϊ
Παρατίθεται ακέραια η άμεση απάντηση της εταιρείας.

Αγαπητέ κύριε,

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αρχικά κάποια θέματα που θίξατε σχετικά με την εταιρία μας και συγκεκριμένα με τη θέση των εργοστασίων της, την αστοχία υλικών και την τιμή των προϊόντων μας.

Όπως κάθε ελληνική εταιρία έτσι και εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε το ελληνικό κράτος, το οποίο όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς, μέσω γραφειοκρατίας και αδικαιολόγητων φόρων δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη μιας εταιρίας και πολλές φορές εμποδίζει ακόμα και την ομαλή λειτουργία της. Τα εργοστάσιά μας έχουν μεταφερθεί στην Κίνα, ωστόσο την παραγωγή επιβλέπουν άτομα της εταιρίας μας από το πρώτο στάδιο που είναι η επιλογή των υλικών μέχρι το τελικό στάδιο δοκιμής αντοχής προτού το προϊόν καταλήξει στην αγορά.

Σχετικά με τη τιμή του προϊόντος, συγκρίνοντας αντίστοιχο προϊόν ανώνυμο ή άλλης εταιρίας θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα. Τη τιμή για το δικό μας προϊόν τη δικαιολογεί η ποιότητα των υλικών (το οποίο θίξατε αν και η τσάντα δεν έχει υποστεί ζημία πέρα από το τμήμα το οποίο σέρνεται στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκιστεί), τα δικαιώματα που κάνουν το προϊόν επώνυμο, μία ελληνική εταιρία στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για οτιδήποτε σας απασχολεί κ.α.

Τέλος, σχετικά με την αστοχία υλικών, η τσάντα έχει υποστεί ζημία μόνο στο τμήμα το οποίο σέρνεται στο έδαφος και δε παρουσιάζει κανένα ελάττωμα στο μηχανισμό του τρόλεϊ, στο φερμουάρ, στις ραφές ή στην αντοχή του υλικού. Για να αποφεύγετε η τριβή των λουριών με το έδαφος που σα συνέπια έχει την καταστροφή τους, η τσάντα διαθέτει ειδική υποδοχή η οποία τα προστατεύει.

Στην εικόνα που σας επισυνάπτω φαίνεται η θέση που πρέπει να έχουν τα λουριά κατά τη χρήση της τσάντας ως τρόλεϊ.

Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.
Με εκτίμηση,



οι κεντρικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με
τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας,
επί της οδού Ορφέως στην Αθήνας
Η επικοινωνία με την εταιρεία ολοκληρώθηκε με το ακόλουθο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο και την ενημερώνει -μεταξύ άλλων- και για την πρόθεση κοινοποίησης της απάντησής της στους άλλους γονείς με το ίδιο πρόβλημα.

Αγαπητέ κε, Αφού σας ευχαριστήσω τόσο για την άμεση επικοινωνία όσο και για την ευγενική και επαγγελματική προσέγγιση στην αρχική τηλεφωνική μας συνομιλία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως εξετάσετε στο μέλλον να προσθέσετε στο προϊόν ένδειξη ή φύλλο οπτικών οδηγιών που να υποδεικνύει την ειδική υποδοχή προστασίας των λουριών καθώς και τον τρόπο χρήσης της. Η συνημμένη φωτογραφία σας, είναι κατατοπιστική, πάραυτα την ύπαρξή της θα θέλαμε να γνωρίζαμε πριν την καταστροφή των λουριών της τσάντας μας. Αυτά ως προς το ουσιαστικό μέρος.

Όσον αφορά τώρα στο επιχειρηματικό σκέλος, σαφώς και δεν είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να λογοδοτεί στον κάθε πελάτη της για τις επιχειρηματικές της πρακτικές και κατανοώ απόλυτα τις στρεβλώσεις στο εθνικό οικονομικό περιβάλλον. Απλά, ως ελληνόπουλο που μεγάλωσε με τα προϊόντα σας και τρέφει πολύ υψηλή εκτίμηση προς τη φίρμα PAXOS, σας μεταφέρω -ως γονιός πλέον- και την απογοήτευσή μου στην συνειδητοποίηση της χώρας κατασκευής των προϊόντων σας. Φαντάζομαι δε θα το θεωρείτε ακόμη κι εσείς οι ίδιοι ως την βέλτιστη επιλογή, γεγονός που ενισχύεται από την πλήρη απουσία αναφοράς σε αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα σας. 

Θα μεταφέρω τις θέσεις σας και στους άλλους γονείς που συνάντησαν το ίδιο πρόβλημα. 

Σας ευχαριστώ

στο ιστορικό της εταιρείας δεν αναφέρεται πουθενά
ότι τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Κίνα.
Αντί αυτού προβάλλεται ότι "η PAXOS είναι
εγκατεστημένη στην Αθήνα..."






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου