Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τιμωρία Υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων το Ενιαίο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο

Στο μόνο συμπέρασμα που μπορεί να οδηγηθεί κάποιος, μετά από μια πρώτη ανάγνωση του Σχετικού Σχεδίου Νόμου, με τίτλο «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ–ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015», είναι ότι έχει χτιστεί πάνω στην απλή παραδοχή ότι την πηγή των δεινών του τόπου αποτελούν οι υπηρετούντες Δημόσιοι Υπάλληλοι και πρέπει να το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτό!

Ειδικά εκείνοι που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ εντός της τελευταίας 15ετίας.

Απαιτεί τεράστια πνευματική προσπάθεια και ατελείωτα λίτρα σπέσιαλ μπέρμπον για να καταφέρεις να πετύχεις το ακόλουθο:

Υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, υπηρετεί στο Δημόσιο εδώ και 15 χρόνια, προερχόμενος από 7ετή εργασία στον Ιδιωτικό Τομέα. Συνολικά έχει εργαστεί, μέχρι σήμερα στη ζωή του, 22 χρόνια. Θα καταταγεί στο βαθμό Δ΄ και θα λαμβάνει 1.381,00€ μικτά μηνιαίως ή περί τα 13.500,0€ ετησίως καθαρά. Μετά από επτά ακόμη έτη, ήτοι 22 καθαρά στο Δημόσιο και συνολικά 29 χρόνια εργασιακού βίου (και υπό την προϋπόθεση των συνεχόμενων θετικών κρίσεων βεβαίως) θα ανέλθει στο βαθμό Β΄ και στα 1.906,00€ μικτά/μήνα ή στα 18.500,00€/έτος καθαρά.

Ο ίδιος άνθρωπος τώρα. Μετά από 7ετή παραμονή στον ιδιωτικό τομέα περνά το κατώφλι του Δημοσίου, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Αναγνωρίζει την προϋπηρεσία του, με απλή κρίση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και περιμένει να παρέλθουν 8 χρόνια ευδόκιμου υπηρεσίας για να ανέλθει στο βαθμό Β΄, ήτοι σε μόλις 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Η τιμωρία του προσωπικού που υπηρετεί ήδη το Δημόσιο είναι εξοντωτική!!

Η αδικία είναι οφθαλμοφανής! Αυτό που δε φαίνεται το ίδιο καθαρά, είναι το κίνητρο! Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, διακρίνεται στο βάθος αχνά.. και είναι πιθανότατα πολύ σκοτεινό!!!


Δείτε σχετικά: Ενιαίο Μισθολόγιο Μεταβατικές Διατάξεις, Πίνακας Ενιαίου Μισθολογίου Δημοσίων Υπαλλήλων

3 σχόλια:

  1. Προστέθηκε νέα δυνατότητα! υπολογίστε τώρα εύκολα και δωρεάν το Βαθμό που θα καταταγείτε και τα χρήματα που θα παίρνετε οι εν ενεργεία ΔΥ (αν φυσικά ψηφιστεί το "Ενιαίο" Μισθολόγιο), επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ και η γυναίκα μου έχουμε μεταπτυχιακό συναφές με το αντικείμενο της δουλειάς μας. Δυστυχώς για μας, εγώ έχω 7 χρόνια υπηρεσία οπότε κατατάσσομαι στον Ε για μερικούς μήνες και η γυναίκα μου 13 χρόνια και κατατάσσεται στον Δ για 2 μήνες !!!
    Για μερικούς μήνες χάνουμε 3500 ευρώ ετησίως εξαιτίας των στρεβλων διατάξεων του νομοσχεδίου.
    Πρέπει να περιμένουμε 4 χρόνια για να κριθούμε και φυσικά τα μεταπτυχιακά μας δε μετράνε πουθενά πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σημειωθεί επίσης ότι αν έπερνα το Master μετά την κατάταξη τότε θα μετρούσε για δύο χρόνια !! Αρα κι εδώ τιμωρούνται όσοι έχουν ήδη Master.

    ΑπάντησηΔιαγραφή