Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ανατριχιαστική ομοιότητα?

Κατά τη διάρκεια επισκόπησης σχετικού αρχειακού υλικού ενόψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, συνάντησα μια φωτογραφία που με έκανε κυριολεκτικά να παγώσω!

Παραθέτω ευθύς αμέσως την επίμαχη φωτογραφία στην οποία εικονίζονται πολίτες που προσέρχονταν για τις ανάγκες της επιστράτευσης το 1940 καθώς και μια πρόσφατη φωτογραφία μου. Την σύγκριση και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε όποιον το αναγνώσει.


Υ.Γ. δεν γνωρίζω κατά πόσο εφαρμόσιμο είναι στην περίπτωσή μας το ρητό "από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια", οφείλω όμως να δηλώσω ότι ο γιος μου με εντόπισε χωρίς καμία αμφιβολία στην αριστερή φωτογραφία..

3 σχόλια:

  1. Καλά βρε παιδί μου, το ξέραμε ότι είσαι μεγαλύτερος απ'ότι δείχνεις αλλά τόσο πια?!!
    Πάντως πραγματικά η ομοιότητα είναι μεγάλη, αν ο τύπος είχε κιόλας πιο φουσκωτά μαγουλάκια, θα ήσασταν ίδιοι!
    Αν εκεί που ψάχνεις, βρεις κάποια να μοιάζει σε μένα, θα ήθελα πολύ να το δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι μαγουλάκια να είχαν το '40? δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, υπολογιστές, αυτοκίνητα και ταχυφαγεία! Με μια φέτα ζυμωτό ψωμί, κάνα δυο ελιές και σπανιότερα καμιά ρέγκα πως να πιάσεις λίπος πάνω σου? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι ο γιός σου τα παιδιά μας, εσύ και όποιος άλλος σου μοιάζει αλλά ούτε και κανένας άνθρωπος στο μέλλον να μη βρεθεί ξανά μπροστά σε τέτοιες στιγμές που η ζωή χάνει την αξία της.
    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή