Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μάχη του Μαραθώνα 2500 χρόνια πριν

photo: greecetaxi.gr
Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ. ανάμεσα στους Αθηναίους και Πλαταιείς από τη μια πλευρά και τους Πέρσες από την άλλη, στην πεδιάδα του Μαραθώνα της Αττικής.

Έληξε με νίκη των Ελλήνων και σήμανε το τέλος της πρώτης ουσιαστικής απόπειρας της Περσικής αυτοκρατορίας, επί βασιλείας Δαρείου Α' να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. (Βικιπαίδεια)
photo: sport.gr

Ολοκληρώθηκε χθες  ο 28ος κλασσικός μαραθώνιος, στον οποίο μάλιστα συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός ΓΑΠ στα 10 χιλιόμετρα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα αποδοκιμάστηκε κατά τον τερματισμό του. Δεν νομίζω οι αποδοκιμασίες αυτές να οφείλονταν στον χρόνο που χρειάστηκε για να τερματίσει.

Πληροφορίες που θέλουν να συμμετείχε ιγκόγνιτο και ο πρώην Πρωθυπουργός (Κ.Κ.) στα 5 χιλιόμετρα, ελέγχονται ως ανακριβείς! 

φωτό: ΓΕΣ






Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) φιλοξενεί στον ιστοχώρο του χρήσιμο σχετικό υλικό, μεταξύ αυτού και την άποψη του  Υπτγου Δημητρίου Γεδεών.


Η Google, προς τιμήν της, έρχεται να θυμίσει, στα εκατομμύρια των χρηστών των υπηρεσιών της, ότι φέτος συμπληρώνονται 2.500 από τότε.


φωτό: news247.gr
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην έκδοση αναμνηστικού κέρματος των €2 για τον εορτασμό της 2500ης επετείου της Μάχης του Μαραθώνα.  Τον πλήρη κατάλογο των ελληνικών αναμνηστικών και συλλεκτικών κερμάτων ευρώ (με Φωτογραφίες, όρους εκδόσεως και τεχνικά χαρακτηριστικά) μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ σε μορφή pdf.



Πηγές: ΤτΕ, Βικιπαίδεια, ΓΕΣ, tromaktiko, news247.gr, sport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου