Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

εγώ, ο ίππος του καλιγούλα


«Οταν έλεγε ο Παπανδρέου «υπάρχουν τα λεφτά», εννοούσε πού πήγαν τα λεφτά;»
Παρακοιμώμενος Παμπούκης
Είναι τόσο γελοίοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, ώστε να μας θεωρούν τόσον ηλίθιους;
Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Είναι ικανός να τον πιάσεις στο κατώι του σπιτιού να σου ρουφάει με το λάστιχο απ' το ντεπόζιτο το πετρέλαιο κι αυτός να σου λέει ότι σου το άφησε μισοάδειο ο Καραμανλής ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σ' το αφήσει μισογεμάτο.

Ε, όχι και «όλοι μαζί»!

Υπάρχει μια περίεργη μόδα στον δημόσιο λόγο που θυμίζει την πορνογραφία: Όσο πιο απροκάλυπτη γίνεται, τόσο λιγότερο ερεθιστικά αποτελέσματα παράγει. Παλαιότερα, σε εποχές αυστηρής λογοκρισίας, αρκούσε ένας σωματικός υπαινιγμός, ένα απειροελάχιστο τμήμα γυμνότητας για να προκαλέσει ακόμη και ερωτικό παροξυσμό. Σήμερα, το Internet είναι μια απέραντη σκηνή σεξ για κάθε γούστο, που αδυνατεί να προκαλέσει τα επιθυμητά αποτελέσματα στα μαλακά υπογάστρια. Περισσότερο καταλείπει την οδύνη του ανικανοποίητου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον επίσημο λόγο των πολιτικών. Η έσχατη τάση είναι να γίνεται το ίδιο επιθετικός, όσο και μια σκηνή σκληρού πορνό. Η πειστικότητα και η αληθοφάνεια του πολιτικού λόγου εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα του πολιτικού να εκθέσει και τον ίδιο του τον εαυτό στη δημόσια χλεύη ή τέρψη.

Εγκαίνια Δημόσιου Έργου

Περί κορδέλας ο λόγος και το μυαλό μας επιστρέφει ξανά στα εγκαίνια. Είχα την τιμή να παρευρεθώ στα εγκαίνια ενός Δημοσίου Κτιρίου. Εκεί παρατήρησα μεταξύ άλλων τα εξής. Στην είσοδό του δέσποζαν δύο μαρμάρινες επιγραφές. Η πρώτη ανέφερε ότι η θεμελίωση του Κτιρίου εγκαινιάστηκε από πρώην Υπουργό της κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η δεύτερη ανέφερε ότι το έργο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε από τον νυν αρμόδιο Υπουργό. Πόσα ακόμη εγκαίνια μπορούν να χωρέσουν σε ένα και μόνο έργο; Ίσως τα εγκαίνια της αρχιτεκτονικής μελέτης, ίσως εκείνα της στελέχωσης ή ακόμη και εκείνα της εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων. Η δημιουργική μας σκέψη δεν στερείται επιλογών.

Ποινικοποίηση του Πολιτικού Ψέματος




ΕΚΛΟΓΕΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007
Ένα μήνα πριν..

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασ. Αθ. Κόκκινος, αναφέρει στο τακτικό άρθρο του στο φύλο της εφημερίδας «Αξία» της 18ης Αυγούστου, τον προβληματισμό του –μεταξύ άλλων- σχετικά με το αδιέξοδο που βιώνει ο μέσος σκεπτόμενος πολίτης αναφορικά με την επιλογή του κόμματος που θα υποστηρίξει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Κοινή συνιστώσα των δύο μεγάλων κομματικών σχηματισμών στη Χώρα μας, αποτελεί η διάψευση των προσδοκιών του Έλληνα Πολίτη και η εμμονή σε παλαιοκομματικές τακτικές. Οι γόνοι των κυρίαρχων πολιτικών οικογενειών της Χώρας, ωσάν γαλουχημένοι με τις ίδιες πολιτικές αρχές και ακολουθώντας πιστά τα πολιτικά εγχειρίδια επιβίωσης που κληρονόμησαν από τους πατέρες τους, ξεκίνησαν ως φερέλπιδες νέοι να αναμορφώσουν το πολιτικό γίγνεσθαι και να προσφέρουν στον ψηφοφόρο τις λύσεις που αποζητούσε. 

C30 DRIVe

C30 DRIVe Electric

H Volvo ανακοίνωσε τις προθέσεις της να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες, σε περιορισμένη έκταση, την παραγωγή του αποκλειστικά ηλεκτρικού C30 DRIVe Electric. Πρόκειται για ένα απόλυτα οικολογικό μοντέλο, που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα (δεν ανακοινώνεται το ακριβές νούμερο ισχύος) και μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η αυτονομία του αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, τα οποία, σύμφωνα με τη Volvo, είναι υπερ-αρκετά, με δεδομένο ότι ο μέσος Ευρωπαίος οδηγός διανύει καθημερινά κατά μέσο όρο πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Η ενέργεια για τις μπαταρίες εξασφαλίζεται τόσο μέσω της κύλισης και της πέδησης, αλλά κυρίως με φόρτιση σε σταθερή πρίζα. Χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ, το ηλεκτρικό C30 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 10,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 130 χλμ./ώρα. Παρόλο που σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα της Volvo ήταν να παραχθεί το ηλεκτρικό C30 σε 250 μονάδες μόνο, φαίνεται πως το νούμερο αυτό θα αυξηθεί.

http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/97576.asp

Αερόσακοι Μοτοσικλετιστών

Airbag jacket υψηλής προστασίας και ασφάλειας με ενσωματωμένο αερόσακο, που σε περίπτωση βίαιης απομάκρυνσης από τη μοτοσικλέτα ενεργοποιείται ταχύτατα, σε 0.5 δευτερόλεπτα, προστατεύοντας αποτελεσματικά αυχένα, στήθος, πλευρά και σπονδυλική στήλη.

Φορολογική Συνείδηση vol.2 (radio)

Φορολογική Συνείδηση

άνθρωπος συντριβάνι

κούνια μπέλα


πρωταγωνιστές: άγνωστοι

Greek-Turkish friendship

The Turkish Parliament votes to forbid American troops passing
through Turkey for the Iraqi war, making the Americans go
completely berserk. Immediately, Turkish prime minister Erdogan
phones President George W Bush trying to calm things down:
"I had a dream about the United States" Erdogan says. "I could see
the whole country, and over every building and home was a banner,"
"What was on the banner?" asks Mr. Bush. "Long live
Turkish-American friendship." answered the Turkish prime minister.
"I'm so glad you called" said President Bush. "I, too, had a dream. In
my dream, I saw Turkey and it was more beautiful than ever; totally
rebuilt with many tall, gleaming office buildings, large residential
subdivisions with swimming pools in every yard; and over every
building
and home was a big, beautiful banner."
"What did the banner say?" Asked Mr. Erdogan.

Visiting Australia

Q: Does it ever get windy in Australia? I have never seen it rain on TV, so how do the plants grow? (UK)

A: We import all plants fully grown and then just sit around watching them die.

Q: Will I be able to see kangaroos in the street? (USA)

A: Depends how much you've been drinking.

Q: I want to walk from Perth to Sydney - can I follow the railroad tracks? (Sweden)

A: Sure, it's only three thousand miles, take lots of water...

Q: Is it safe to run around in the bushes in Australia? (Sweden)

A: So its true what they say about Swedes.

Quiz

Συμμετέχεις σε μαραθώνιο και προσπερνάς τον δεύτερο,
Σε τι θέση βρίσκεσαι?
.
.
.
.
.
Απάντηση:
Εάν είπες πρώτος, είναι εντελώς λάθος.
Προσπέρασες τον δεύτερο και πήρες την θέση του, άρα είσαι
δεύτερος.

26 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή - Μέρος Β

14.Να συγχωρείτε και να αγαπάτε. Αφήστε πίσω σας το παρελθόν. Να ζείτε το τώρα. Μόνο αυτό έχετε. Σχεδιάστε το μέλλον από κοινού. Ονειρευτείτε μαζί.
15.Απελευθερωθείτε από τη μνησικακία, το θυμό, τη ζήλια, το μίσος και τον αναμεταξύ σας ανταγωνισμό. Ο καθένας μας δικαιούται να έχει τη γνώμη και την άποψή του.
16.Να σέβεστε τις ιδέες του άλλου, τη φιλοσοφία του άλλου και την προοπτική του για την ίδια του τη ζωή. Μάθετε να ακούτε και να καταλαβαίνετε τι σας λέει ο σύντροφός σας όταν συζητάτε.
17.Να γελάτε ο ένας με τα αστεία παθήματα του άλλου, αλλά και μεταξύ σας. Το γέλιο είναι μία συνταγή μακροζωίας. Το κάθε σας χαμόγελο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλο.

26 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή - Μέρος Α

1.Να μιλάτε πάντα μεταξύ σας ευγενικά - Να μη βρίζετε - Να χρησιμοποιείτε θετικές εκφράσεις - Λέξεις ευγένειας και τρυφερότητας καθημερινά. Αυτό είναι η καλύτερη μορφή αγάπης.
2.Καθιερώστε μια καθημερινή βόλτα για 20-30΄. Είναι καλό και για άσκηση, επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών, εκτόνωση εντάσεων, κ.λ.π. Καλό είναι να περπατάτε κρατώντας τα χέρια σας.
3.Βρείτε καινούργια πράγματα παρέα. Ένα νέο ταβερνάκι, ένα καινούργιο φαγητό, μία συναυλία, ένα ξεχωριστό μέρος για διακοπές, ένα σεμινάριο, μία έκθεση ζωγραφικής, μία κίνηση εθελοντισμού. Μάθετε μαζί και θα είστε πιο ευτυχισμένοι.
4.Να κάνετε δωράκια ο ένας στον άλλο τακτικά. Μία συνδρομή σ' ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, λουλούδια, κάτι το ξεχωριστό. Όλα αυτά θα δώσουν νέα πνοή στη σχέση.

Mater The Greater- Cars Toon

Cars Toons Hooks 4 Spain Toro

Cars Toons Hooks 3 in Tokio

Cars Toons Hooks 2

Cars Toons Hooks 1

New Cars Toon- UFM-Unidentified Flying Mater

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο Χάρρυ Κλύν σχολιάζει την επικαιρότητα (πηγή: άγνωστη)

* Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!

* Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική...

* Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!

* Μη στεναχωριέστε καλοί φίλοι, κανένας δεν έχει ποτέ παραπονεθεί γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του: «καλή μας ελεύθερη πτώση».

* Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει.   Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

Διόδια - 3πλό ByPass

Νέα Πρόσωπα - Παλιές Πρακτικές - Σκουριασμένες Ιδέες

πρόσφατα είχα την χαρά να παρευρεθώ σε ένα συνέδριο. εκεί βρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη και ανθρώποι της αγοράς. όλα άσπρα για τους κυβερνητικούς, όλα μαύρα από την σκοπιά της αγοράς. η αλήθεια ίσως κάπου στο σκούρο γκρι.

η είδηση όμως ήταν μια νεαρή σε ηλικία και εμφανίσιμη κρατική αξιωματούχος. μπήκε στην αίθουσα αρκετές ώρες μετά την έναρξη του συνεδρίου, με εφαρμοστό ταγέρ και τακούνι δεκάποντο. διέσχισε τον κεντρικό διάδρομο με βήμα αγέρωχο και σταθερό συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα πάνω της, με αποτέλεσμα να διακόψει την ομιλία του ο σύνεδρος που βρίσκονταν στο βήμα. της δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο λόγος καθότι ως σημαίνων και πολυάσχολο πρόσωπο έπρεπε γοργά να αποχωρήσει. όταν ανέβηκε στο βήμα, έβγαλε παρότι νέα, σελίδες χαρτί από τα παλιά. ξεκίνησε να διαβάζει λόγια ξύλινα, ποτισμένα πολιτικά. ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί για τσιγάρο. ίσως και κάποιοι που μέχρι εκείνη την ώρα δεν κάπνιζαν!

Ατάκες του Αρκά

1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από πού μπήκα.

2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

3. H πείρα είναι μία χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!

4. Δημοκρατία είναι τέσσερις λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις.

7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.

8. Η ζωή χωρίζεται σε τρείς φάσεις: Επανάσταση, Περισυλλογή, Τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.

9. Τη γυναίκα μου πάνω από όλα. Ολες τις άλλες από κάτω.

10. Μεγαλοφυϊα είναι κάποιος που σε μία παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.

2 τροχοί vs 4ων

όλοι έχουμε εμπειρίες από το περιβάλλον μας, ας μου επιτραπεί να συνοψίσω τις δικές μου ως ακολούθως:

1. το δίκυκλο θεωρώ ότι διαφέρει κατά πολύ σε οδηγική συμπεριφορά και φιλοσοφία. με δεδομένη την απουσία παθητικής ασφάλειας, όλο το βάρος μετατίθεται στην ενεργητική. είσαι μόνιμα στην πρίζα, ακόμη και όταν είσαι σταματημένος στο φανάρι, ανάμεσα σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα!!

2. η πτώση είναι αναπόφευκτη, γιαυτό καλό είναι να το ξεκινάς σε νεαρές ηλικίες (no offence) που είναι και τα οστά σου ελαστικότερα, και είναι πολλών ειδών, πονά πολύ διαφορετικά χτύπημα με χτύπημα, και κάποια που δεν τα νιώθεις καθόλου ίσως αποβούν και τα πιο επικίνδυνα. πέφτεις εύκολα και δεν ξέρεις πότε θα σε κλείσει το επόμενο ΙΧ, κι ας έχεις μόνιμα τα φώτα αναμμένα, και ας τηρείς τον ΚΟΚ.

2 τροχοί

ξεκίνησα με παπάκια κάπου στο 1988, στα 15 μου περίπου. προχώρησα σε εντουροειδή 125 και 250 και κατέληξα σε ένα KLE500, το οποίο και σαπίζει σταθμευμένο τα τελευταία 6 περίπου χρόνια (αρχικά μετά από μια μικροεπέμβαση και στη συνέχεια απλά επειδή ξέμαθα).

συμμετοχές σε πανελλήνιες συγκεντρώσεις μοτοσυκλετιστών (πχ δρέπανο ηγουμενίτσας, 2002), και πολλά γρήγορα αστικά χιλιόμετρα (πχ εθνική ανάμεσα σε καθρέπτες μποτιλιαρισμένων ΙΧηδων με πάνω από 80χαω). αποστάσεις που υπό ΚΣ γίνονταν από ΙΧ σε 45΄ τουλάχιστον, έπεφταν με το μηχανάκι ακόμη και κάτω από τα 20΄ (με σχετική κίνηση).

πτώσεις καταγεγραμμένες, σύνολο 27, σχεδόν με κάθε οδηγική συνθήκη. μονοκάβαλος, δικάβαλος, νερό, πάγος, γλίτσα, λάδια, νησίδα, ακόμη και ξεχασμένο κλειδωμένο τιμόνι!
τροχαία 2 (περιέχονται στα 27), στο ένα από αυτά με μάζεψε το ΕΚΑΒ για σέρβις στο ασκληπιείο βούλας.