Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Νέα Πρόσωπα - Παλιές Πρακτικές - Σκουριασμένες Ιδέες

πρόσφατα είχα την χαρά να παρευρεθώ σε ένα συνέδριο. εκεί βρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη και ανθρώποι της αγοράς. όλα άσπρα για τους κυβερνητικούς, όλα μαύρα από την σκοπιά της αγοράς. η αλήθεια ίσως κάπου στο σκούρο γκρι.

η είδηση όμως ήταν μια νεαρή σε ηλικία και εμφανίσιμη κρατική αξιωματούχος. μπήκε στην αίθουσα αρκετές ώρες μετά την έναρξη του συνεδρίου, με εφαρμοστό ταγέρ και τακούνι δεκάποντο. διέσχισε τον κεντρικό διάδρομο με βήμα αγέρωχο και σταθερό συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα πάνω της, με αποτέλεσμα να διακόψει την ομιλία του ο σύνεδρος που βρίσκονταν στο βήμα. της δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο λόγος καθότι ως σημαίνων και πολυάσχολο πρόσωπο έπρεπε γοργά να αποχωρήσει. όταν ανέβηκε στο βήμα, έβγαλε παρότι νέα, σελίδες χαρτί από τα παλιά. ξεκίνησε να διαβάζει λόγια ξύλινα, ποτισμένα πολιτικά. ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί για τσιγάρο. ίσως και κάποιοι που μέχρι εκείνη την ώρα δεν κάπνιζαν!

ο πρώτος εκπρόσωπος της αγοράς -με το που ανέλαβε τον λόγο- είπε ότι η κυρία ήλθε, διάβασε το ποίημα της και απήλθε. και τον χειροκρότησε θερμά σχεδόν όλη η αίθουσα!

ΑΥΤΑ πρέπει να διώξουμε από πάνω μας. ΥΠΑΡΧΟΥΝ φωτεινά μυαλά, ταλαντούχοι επιστήμονες, ορεξάτα στελέχη ακόμη και χαρισματικοί ηγέτες με όραμα και εμπειρία (γυναίκες και άνδρες). Ας τα αναδείξουμε. και εμείς οι υπόλοιποι ας τους υποστηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε. Οι περιπτώσεις των νέων πολιτικών με τις παλαιές πρακτικές πρέπει να εκλείψουν! Νισάφι πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου