Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

26 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή - Μέρος Α

1.Να μιλάτε πάντα μεταξύ σας ευγενικά - Να μη βρίζετε - Να χρησιμοποιείτε θετικές εκφράσεις - Λέξεις ευγένειας και τρυφερότητας καθημερινά. Αυτό είναι η καλύτερη μορφή αγάπης.
2.Καθιερώστε μια καθημερινή βόλτα για 20-30΄. Είναι καλό και για άσκηση, επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών, εκτόνωση εντάσεων, κ.λ.π. Καλό είναι να περπατάτε κρατώντας τα χέρια σας.
3.Βρείτε καινούργια πράγματα παρέα. Ένα νέο ταβερνάκι, ένα καινούργιο φαγητό, μία συναυλία, ένα ξεχωριστό μέρος για διακοπές, ένα σεμινάριο, μία έκθεση ζωγραφικής, μία κίνηση εθελοντισμού. Μάθετε μαζί και θα είστε πιο ευτυχισμένοι.
4.Να κάνετε δωράκια ο ένας στον άλλο τακτικά. Μία συνδρομή σ' ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, λουλούδια, κάτι το ξεχωριστό. Όλα αυτά θα δώσουν νέα πνοή στη σχέση.

5.Αφήνετε ερωτικά μηνύματα ο ένας στον άλλον. Μέσα στα ρούχα του συντρόφου σας, σε ένα ντουλάπι στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Γράψτε του/της ένα ερωτικό γράμμα γεμάτο πάθος. Αγοράστε ειδικό χαρτί για την περίσταση αυτή. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας.
6.Μην κριτικάρετε, μη παραπονιόσαστε και μην αναθεματίζετε! Προσπαθήστε να ανεβάζετε το άλλο άτομο ψυχολογικά όσο περισσότερο γίνεται. Η συμπεριφορά γεννάει συμπεριφορά.
7.Αφήστε το σύντροφό σας να έχει την ευθύνη για τη δική του ζωή. Αυτός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το πεπρωμένο του.
8.Πάντα να σέβεστε μία τέτοια επιλογή. Και οι δύο σας μπορείτε να ζήσετε τις ζωές σας αρμονικά. Να τιμάτε και να σέβεστε ο ένας τις ιδιομορφίες και διαφορές που σας χωρίζουν. Κάντε το καλύτερο δυνατό που μπορείτε για να ζείτε μία ήρεμη, ευκολότερη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη ζωή.
9.Kάνετε πράγματα που θα βελτιώσουν και τους δύο σας. Μεγαλώστε παρέα. Να μοιράζεστε παρόμοιες ιδέες και παρόμοιες δραστηριότητες. Αυτό θα σας «δέσει» ακόμα περισσότερο και θα έχετε κοινές μνήμες και προϊστορία.
10.Μην γίνεστε κτητικοί. Δεν «κατέχετε» το άλλο άτομο. Αισθανθείτε «διαχειριστές» της σχέσης. Να είστε ευγνώμονες και αρμονικοί.
11.Να ευλογείτε το χρόνο που περνάτε μαζί. Ίσως και να είναι η τελευταία σας ευκαιρία να είστε μαζί. Θυμηθείτε το ζευγάρι που έπεφτε πιασμένο χέρι-χέρι από τους δίδυμους πύργους!
12.Δεν υπάρχει πρόβλημα να αφεθείτε τελείως στις προσωπικές σας στιγμές. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα αρκεί και οι δύο σας να είστε ευτυχισμένοι. Δοκιμάστε, πειραματιστείτε ο ένας με το σώμα του άλλου.
13.Να είστε ανοικτοί σε καινούργια πράγματα και να μην είστε δογματικοί. Νέες ιδέες, παρέες, φιλίες. Με τον τρόπο αυτό εξακολουθείτε και μαθαίνετε μαζί.

Πηγή: Άγνωστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου