Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

26 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή - Μέρος Β

14.Να συγχωρείτε και να αγαπάτε. Αφήστε πίσω σας το παρελθόν. Να ζείτε το τώρα. Μόνο αυτό έχετε. Σχεδιάστε το μέλλον από κοινού. Ονειρευτείτε μαζί.
15.Απελευθερωθείτε από τη μνησικακία, το θυμό, τη ζήλια, το μίσος και τον αναμεταξύ σας ανταγωνισμό. Ο καθένας μας δικαιούται να έχει τη γνώμη και την άποψή του.
16.Να σέβεστε τις ιδέες του άλλου, τη φιλοσοφία του άλλου και την προοπτική του για την ίδια του τη ζωή. Μάθετε να ακούτε και να καταλαβαίνετε τι σας λέει ο σύντροφός σας όταν συζητάτε.
17.Να γελάτε ο ένας με τα αστεία παθήματα του άλλου, αλλά και μεταξύ σας. Το γέλιο είναι μία συνταγή μακροζωίας. Το κάθε σας χαμόγελο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλο.

18.Να κοιτάζεστε στα μάτια πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να κοιτάζεστε με αγάπη, αλήθεια και ομορφιά. Όσο περισσότερο κοιτάζεστε στα μάτια τόσο περισσότερο αγαπιέστε. Κάντε το καθημερινή συνήθεια. Είναι μία παντοδύναμη συνήθεια και έχει και πλάκα!
19.Να αγγίζετε τρυφερά ο ένας τον άλλο, καθημερινά. Αγκαλιαστείτε. Φιληθείτε. Χαϊδέψτε το σύντροφό σας. Όλοι χρειαζόμαστε τη δύναμη του αγγίγματος του αγαπημένου μας. (Έχουν γραφτεί βιβλία ολόκληρα πάνω στο θέμα)
20.Μπείτε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το καλό φαγητό βοηθάει να έχετε ένα καθαρό μυαλό. Τρώτε φρούτα, λαχανικά, τροφές με χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες. Να πίνετε πολύ νερό. Να ξεκουράζεστε. Να μη ξενυχτάτε. Να φροντίζετε την προσωπική σας υγιεινή.
21.Να φροντίζετε ώστε το σπίτι, αυτοκίνητο, κουζίνα, ντουλάπες, δωμάτια είναι καθαρά, τακτοποιημένα και καλά οργανωμένα. Έτσι θα έχετε περισσότερη ηρεμία (feng shui) και ευτυχία στη ζωή σας. Ξεκινήστε από σήμερα
22.Να ντύνεστε πάντα περιποιημένα. Ακόμα και μέσα στο σπίτι. Τα ρούχα σας να είναι καθαρά για να νοιώθετε περισσότερο ανάλαφροι. Όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι πάντα να είστε περιποιημένοι. Το πως εσείς δείχνετε έξω κάνει και το σύντροφό σας να θέλει να βελτιωθεί
23.Να μοιράζεστε τα οικονομικά θέματα. Όλα τα οικονομικά να συζητιούνται και να μοιράζονται από κοινού (σε ένα παντρεμένο ζευγάρι). Αν έχετε τη δική σας δουλειά, θα πρέπει να ξέρετε και οι δύο τι γίνεται με τα κέρδη, τα έξοδα, τις ζημίες της επιχείρησης.
24.Να βάζετε από κοινού τις οικονομικές σας προτεραιότητες. Αυτό θα δυναμώσει τη σχέση σας, μία σχέση που θα έχει χτιστεί σε αμοιβαιότητα και εμπιστοσύνη. Είναι ιδιαίτερα σπουδαίο να χτίσετε από κοινού το οικονομικό σας μέλλον.
25.Να αποδέχεστε το σύντροφό σας έτσι όπως είναι κάθε μέρα. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τις όποιες μοναδικότητες έχει ο άλλος. Αφήστε το άλλο άτομο να αλλάξει αν και όταν θελήσει εκείνο. Έτσι, θα έχετε διαρκή ειρήνη μεταξύ σας
26.Να λέτε : «Σ΄αγαπώ» Καθημερινά. Πολλές φορές. Ειδικά το πρωί που ξυπνάτε και το βράδυ προτού κοιμηθείτε. Να το λέτε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Ποτέ μη παίρνετε την αγάπη του άλλου σα δεδομένη. Να την υπενθυμίζετε και προφορικά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ακούμε τις μαγικές αυτές λεξούλες. Επαναβεβαιώνει πως αισθανόμαστε. Γι αυτό γεμίστε τις ζωές σας με εκατομμύρια στιγμών αγάπης λέγοντας «Σ΄αγαπώ» στο σύντροφό σας.

Πηγή: Εξακολουθεί να είναι Άγνωστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου