Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Αποκλεισμός Εθνικής Οδού λόγω διαμαρτυρίας κατοίκων Αγιών Θεοδώρων

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011, ώρα 12 το μεσημέρι.

Τόπος: Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο ~60χλμ, στο ύψος των Αγ. Θεοδώρων.

Θερμοκρασία περί τους 34 βαθμούς κελσίου (υπό σκιά)

Περίληψη: 200 αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι κάτοικοι όμορων κοινοτήτων, έχουν αποφασίσει να ταλαιπωρήσουν τουλάχιστον δεκαπλάσιους συνανθρώπους τους, προκειμένου να κοινωνήσουν στο πανελλήνιο τα δίκαια -ομολογουμένως- αιτήματά τους σχετικά με την αποθήκευση χημικών σκευασμάτων στην περιοχή τους.

Ψυχραιμία αδέλφια!! Ψυχραιμία!

Όλος ο κόσμος μια παρέα
Έχουμε πει ότι σε αυτή τη Χώρα δεν τιμωρείται σχεδόν κανένας ένοχος, δε σημαίνει όμως αυτό ότι θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μας κατεβάζει η κούτρα μας!

Δεν μας δίνει κανένα ΔΙΚΑΙΟ αίτημα το δικαίωμα να κλείνουμε ΕΘΝΙΚΟ δημόσιο οδικό δίκτυο και να αποφασίζουμε για λογαριασμό ΑΛΛΩΝ συνανθρώπων μας το πως και πόσο από τον χρόνο τους θα ξοδέψουν στη ζεστή άσφαλτο!

Αυτό ακριβώς που κατηγορούμε, το συμφέρον δηλ της μειοψηφίας μπροστά στο κοινό, δημόσιο καλό, ερχόμαστε να το υιοθετήσουμε, πράττοντας μία από τα ίδια, πιστεύοντας ότι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να επιτύχουμε τους στόχους μας.Εμείς άλλωστε, ξέρουμε καλύτερα.

Την ίδια στιγμή όμως, εγκλωβίζονται για μία ώρα ανθρώπινες ψυχές μέσα σε λαμαρίνες στη μέση του πουθενά, χωρίς οδό διαφυγής, με 35 περίπου βαθμούς υπό σκιά (!).

Στα αυτοκίνητα επιβαίνουν, γιαγιάδες, βρέφη, έγκυες με την κοιλιά στο στόμα και τόσοι άλλοι που δεν πρόλαβαν να συστηθούν με τους διοργανωτές της δημοκρατικής εκδήλωσης.

Τυχεροί όσοι είχαν μαζί τους νερό, καύσιμα, τροφή, χημική τουαλέτα (!) και άλλα πολλά απαραίτητα για την επιβίωσή τους στην καυτή άσφαλτο, καθώς ουδείς τους είχε ενημερώσει για το πόση ώρα θα παρέμεναν ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ στην ίδια τους την ΜΠΑΧΑΛΟΧΩΡΑ!

Όλες οι λωρίδες γεμάτες ζεστές λαμαρίνες.
Την ίδια ώρα η ουρά φαντάζει ατελείωτη!
Η αστυνομία παρότι γνωρίζει τις προθέσεις των κατοίκων, επιτρέπει το κλείσιμο της Εθνικής και αρκείται στο να διαπραγματεύεται το άνοιγμα της μίας εκ τεσσάρων λωρίδων (περιλαμβανομένης της γεμάτης από αυτοκίνητα βοηθητικής)!

Η τροχαία Εθνικών Οδών αλλά και οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του δρόμου, παρότι έχουν αποστείλει κατά το κλείσιμο του δρόμου ένα από εκείνα τα φορτηγάκια με τα τεράστια κίτρινα βέλη και τους φωτεινούς πίνακες ανακοινώσεων, περιορίζουν την παρουσία του μετά την έναρξη της ανάσχεσης, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να φρενάρουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, υποχρεούμενοι να ακινητοποιήσουν τελείως τα οχήματά τους από ταχύτητες που ξεπερνούσαν και τα 120χαω!!!

Συγχαρητήρια! Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε ήσυχοι τις κινητοποιήσεις σας! Μου αρέσει τόσο πολύ ο τρόπος που σκέφτεστε που την επόμενη φορά που θα θέλω να διαμαρτυρηθώ μπορεί να έρθω να κλείσω το Δημαρχείο σας, την πλατεία σας, την αυλόπορτά σας!! Αλλά μην ανησυχείτε, για καμιά ώρα θα είναι. Για το κοινό καλό!

Υ.Γ. μπορεί μετά από την πλατεία σας να κλείσω και καμιά πιάτσα ΤΑΞΙ, έτσι για να δέσει το γλυκό!!
Υ.Γ.2 οι ταξιτζήδες βέβαια κατάλαβαν το λάθος τους και άλλαξαν τακτική στις κινητοποιήσεις τους, κέρασαν και κάνα νεράκι, άνοιξαν και καμιά μπάρα.
Υ.Γ.3 πόσο προτιμότερο θα ήταν αν είχατε πράξει το ίδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου