Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Θάλαμος αερίων ο σταθμός στο Μοναστηράκι

Φωτό: pixiport.com
Τι μπορείς να κάνεις με 2€ ?

- να απολαύσεις μια καρέκλα μασάζ για 5 λεπτά
- να απολαύσεις ένα σουβλάκι μέσα σε 5 λεπτά
- να απολαύσεις μια ξενάγηση σε θάλαμο αερίων για 5 λεπτά

εδώ και καιρό πραγματοποιούνται έργα στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) με αποτέλεσμα η άνοδος από Πειραιά προς Κηφισιά να τερματίζει στο Μοναστηράκι.

Όλοι οι επιβάτες, τόσο εκείνοι με προορισμό την Κηφισιά όσο και οι άλλοι που έρχονται από το Σύνταγμα με κατεύθυνση προς Πειραιά, είναι υποχρεωμένοι να βαδίσουν προς το τέλος της αποβάθρας για να κινηθούν μέσα από τις σήραγγες του ΜΕΤΡΟ.
Τα έργα όμως που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού δημιουργούν ένα τοξικό νέφος από καυσαέρια, το οποίο κατακλύζει τις σήραγγες και φτάνει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό ακόμη και στις αποβάθρες του Μετρό που βρίσκονται δύο (2) επίπεδα κάτω από την αποβάθρα στο Μοναστηράκι.

Ερχόμενοι σήμερα οικογενειακώς με το Μετρό από Σύνταγμα με το που κατεβήκαμε Μοναστηράκι αρχίσαμε να νιώθουμε δυσφορία! Το βρέφος που κρατούσαμε στα χέρια μέσα στον κόσμο έδειχνε να υποφέρει! Με γρήγορες κινήσεις του σκεπάσαμε με ύφασμα το προσωπάκι προκειμένου να αποτρέψουμε την εισπνοή των καυσαερίων που κατέκλυζαν τις σήραγγες. Ανεβήκαμε σχεδόν τρέχοντας από τις κυλιόμενες σκάλες προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα στην επιφάνεια της αποβάθρας του ηλεκτρικού.

Όταν φθάσαμε, συνειδητοποιήσαμε την έκταση της ρύπανσης, καθώς τα μηχανήματα ήταν σε πλήρη λειτουργία κάτω από το σκεπαστό τμήμα του σταθμού. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και εκατοντάδες κόσμου έσπευδαν να καλύψουν τις μύτες τους με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Στη δική μας περίπτωση, η περιπέτεια του θαλάμου αερίων είχε βραχεία διάρκεια καθώς ήμασταν σε θέση να τρέξουμε, παρότι είχαμε το βρέφος στα χέρια. Οι έγκυες, τα γερόντια και όσοι χρησιμοποιούν βοηθήματα για την μετακίνησή τους τι θα έκαναν? θα απολάμβαναν τις παροχές του ΗΣΑΠ για τον διπλάσιο τουλάχιστον χρόνο!!

Συγχαρητήρια κύριοι ανεύθυνοι του ΗΣΑΠ!! Ευχαριστούμε για τις εμπειρίες που μας προσφέρετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου