Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ένα παιχνίδι, μια ιστορία!


photo: contra.gr
Γυναίκες και σύζυγοι, κόρες και φίλες, σήμερα έχει ντέρμπι!

Την κατανόησή σας επιζητούμε και καμιά παγωμένη μπύρα!!

Ακολουθεί η αναδημοσίευση ενός αποσπάσματος από το άκρως ενδιαφέρον άρθρο των κ.κ.Σπύρου Ευδοξιάδη, Κατερίνας Λαμπρακοπούλου από το derby.gr..

Ποιο ΔΝΤ, ποιες δημοτικές εκλογές, ποια οικονομική κρίση;… .Όταν ξέρεις ότι αγωνίζονται Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όλα τα προβλήματα πάνε στην άκρη για δύο ώρες κα το μόνο που βλέπεις είναι το πράσινο και το κόκκινο. Το συγκεκριμένο ντέρμπι καθηλώνει όλους τους Έλληνες και όχι μόνο. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τόσο μεγάλη, που το παιχνίδι μεταξύ τους μοιάζει σαν «πόλεμος» και οι οπαδοί των δύο ομάδων το μόνο που επιζητούν είναι η ομάδα τους να «κατασπαράξει» τον αντίπαλο εντός του αγωνιστικού χώρου με οποιοδήποτε τίμημα.
Άλλωστε η φετινή χρονιά άρχισε με τυμπανοκρουσίες και απ’ τις δύο πλευρές και τα πιόνια της μάχης ξεκίνησαν από νωρίς . Απ’ τα «εγκλήματα κατά της Ελλάδας», που είχε αναφωνήσει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού , Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τον αγώνα Άρη-Παναθηναικού για την δεύτερη αγωνιστική, μέχρι το πολύ πρόσφατο: «Δεν είναι δυνατόν να βγάζουν γλώσσαοι 5οι του ελληνικού πρωταθλήματος», που είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας για τους ερυθρόλευκους, στους παίκτες του στην προπόνηση της Τρίτης στην Παιανία, μετά την ήττα των πράσινων απ’ την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους αφυπνίσει για το επερχόμενο «αιώνιο» ντέρμπι.


Πλέον όμως τα λόγια μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς την σκυτάλη παίρνει το ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα λύσουν τις διαφορές τους εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτοί άλλωστε έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο και έτσι και αλλιώς αυτοί πρέπει να τον έχουν. Το θέμα λοιπόν είναι να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με ένταση μέσα σε αθλητικά πλαίσια όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο ντέρμπι και ας ελπίσουμε όλα να βαδίσουν καλά και χωρίς παρατράγουδα . Σε ένα τέτοιο ντέρμπι άλλωστε όλα μπορεί να συμβούν, αφού η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Τον πρώτο ρόλο σε παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, όπως μας έχει αποδείξει και η ιστορία τον παίζει η καρδιά και το πάθος που θα επιδείξει η κάθε ομάδα στο γήπεδο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ


Πηγή: Derby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου