Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποίηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Εργαζόμενοι με μαθητές και κηδεμόνες έχουν καταλάβει
το ρεύμα της καθόδου της Θησέως  στο ύψος του ΚΕΑΤ
04.10.2011 Τρίτη απόγευμα περί ώρα 19:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα (Θησέως 210) πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου και μαθητές που φοιτούν σε αυτό, μαζί με τους γονείς τους.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στα πλαίσια της ευρύτερης διαμαρτυρίας ενάντια στην απαξίωση, μέσω της υποχρηματοδότησης, του μοναδικού Πανελλαδικά Δημόσιου κέντρου εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών, καθώς και στην απόπειρα ποινικοποίησης -όπως καταγγέλλεται- των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, μέρος των οποίων παραμένει απλήρωτο επί εννέα (9) ολόκληρους μήνες και παρόλα αυτά συνεχίζει να προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την αποψινή κινητοποίηση καθώς και το πλήρες κείμενο της Καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ

Η κίνηση διεξάγεται από παράπλευρους δρόμους
"Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) κλιμάκωσε την επίθεσή της ενάντια στο Σύλλογο Εργαζομένων, οδηγώντας τον -μετά την αστυνομία - στα δικαστήρια, επειδή μαζί με τους γονείς και τους τυφλούς μαθητές παλεύει για να μην κλείσει το κέντρο και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους συμβασιούχους του. Η κυβέρνηση και τα δι...καστήρια έκριναν σε αγαστή σύμπνοια, ότι ο αγώνας μας για να μπορούν τα τυφλά παιδιά να μορφώνονται και να συμμετέχουν ισότιμα στη ζωή, ο αγώνας μας για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας, που εδώ και 9 μήνες εξαναγκάζονται με αφόρητες πιέσεις και απειλές να προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους, είναι «παράνομος και καταχρηστικός»! Τόλμησαν να μας κατηγορήσουν ότι αφήσαμε τα τυφλά παιδιά απροστάτευτα και νηστικά, όταν οι ίδιοι οι γονείς τους συμμετέχουν στο αγώνα μας, ενώ αυτοί τους στερούν εδώ και χρόνια βιβλία και εκπαιδευτικούς.

"Κατάληψη" αναγράφεται στο αναρτημένο
πανό έμπροσθεν του Κέντρου
Δεν μας εκπλήσσουν. Η ραδιουργία, ο εκβιασμός και η τρομοκρατία είναι για μας γνώριμες πρακτικές, αφού χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κέντρου ενάντια όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στους τυφλούς μαθητές και τους γονείς τους, που ένα χρόνο πριν έσυραν στην αστυνομία. Σήμερα - με το άλλοθι της κρίσης - άφησαν και τα τελευταία προσχήματα. Απαγόρευσαν το σημαντικότερο όπλο μας, το δικαίωμά μας στην απεργία, για να μπορέσουν ανενόχλητοι να ολοκληρώσουν το εγκληματικό έργο τους: να διαλύσουν το μοναδικό πανελλαδικά δημόσιο ειδικό κέντρο για τυφλούς για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών – εμπόρων της αναπηρίας.


 Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω τους, αυτοί είναι οι αληθινοί καταχραστές της ζωής των ανάπηρων παιδιών και των εργαζομένων. Παράνομη δεν είναι η απεργία, αλλά η πολιτική που συντρίβει την ελπίδα και το δικαίωμα κάθε ανάπηρου παιδιού όπως και κάθε εργαζόμενου για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, άγχος και ανασφάλεια, αντάξια του πλούτου που αυτός παράγει.

Η τροχαία καταφθάνει στο σημείο προκειμένου
να ρυθμίσει την  κυκλοφορία στο δρόμο
Κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά στην επιχείρηση ποινικοποίησης της κινητοποίησής μας. Όταν φτάνουν να απαγορεύουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων - όπως οι τυφλοί - είναι βέβαιο ότι σύντομα δε θα διστάσουν να απαγορέψουν οποιοδήποτε αγώνα, αν έγκαιρα δεν τους εμποδίσουμε. Γι’ αυτό καλούμε όλους -σωματεία εργαζομένων, φορείς του αναπηρικού κινήματος, εργαζομένους, γονείς, ανάπηρους κλπ. - να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν την Τρίτη 4.10.2011 και ώρα 6.30 μ.μ. έξω από το ΚΕΑΤ (Θησέως 210, Καλλιθέα) στη συγκέντρωση συμπαράστασης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,

Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Ήδη οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ΚΕΑΤ πήραν τη σκυτάλη του αγώνα, αποφασίζοντας να συνεχίσουν αυτοί πια την κατάληψη του κέντρου."

Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Καλλιθέα, Οκτ 2011








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου