Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποιήσεις Υπουργείων 4.10.2011

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ
 Ηλίας Βρεττάκος, η 8χρονη κόρη του οποίου είχε δεχθεί
πρόσφατα χτύπημα από άνδρα των ΜΑΤ στο Σύνταγμα
Σε Υπουργεία και Υπηρεσίες του Δημοσίου πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σήμερα 4/10/2011, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για άμεση αγωνιστική απάντηση στην απάνθρωπη και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού από το Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι απαντούν, στέλνοντας ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο τόπος, την πολιτική της διάλυσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, της απαξίωσης των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Αντιδρούν στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων, που θα στερήσουν από το Δημόσιο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ανάγκη για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών για κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

η πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης
επί της Λ. Μεσογείων
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Τουρισμού, Υγείας, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Παιδείας, Εσωτερικών, καθώς και σε δεκάδες Δημαρχεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια, στα Αμαξοστάσια και στα Εργοτάξια των Δήμων και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην οδό Ιπποκράτους, καθώς και στα Γραφεία του ΟΑΕΔ.

Σε αρκετά Νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συνελεύσεις και καταλήψεις των γραφείων Διοίκησης και των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων, ενώ σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Βουλιαγμένης προχώρησαν τα Σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Ελληνικού, Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης.

Μπροστά από το Υπουργείο Ανάπτυξης, επί της Λεωφόρου Μεσογείων, μαζεύτηκαν εργαζόμενοι από τέσσερα Υπουργεία, την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και την Θέμις Κατασκευαστική, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. 

Το πλήθος των συγκεντρωμένων κατευθύνεται προς
 τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL
Στη συγκέντρωση μίλησαν διαδοχικά το προεδρείο του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου ακολουθούμενο από εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Κοινή συνιστώσα όλων, ο κοινός αγώνας ενάντια στα άδικα μέτρα, στις καταργήσεις δημόσιων φορέων, στις απολύσεις, στον εξευτελισμό και εξαθλίωση των εργαζομένων.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ομιλία εκπροσώπου του Π.Α.Μ.Ε., η οποία επί μακρόν ευαγγελίζονταν την ομόνοια και τον κοινό αγώνα μεταξύ των εργαζομένων, για να καταλήξει να απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση στην αυριανή προγραμματισμένη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μέρος και ώρα από τους ίδιους!!

Ο γράφων, συνομιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης με την εκπρόσωπο του Π.Α.Μ.Ε. εξέφρασε τη δυσφορία του για την επιλογή πολιτικών που διχάζουν αντί να ενώνουν αυτές τις δύσκολες ώρες, για να λάβει ως απάντηση ότι η ΑΔΕΔΥ επί της ουσίας ευθύνεται για την διπλή αυριανή συγκέντρωση καθώς "απέταξε" από τους κόλπους της τους 151 καταργούμενους οργανισμούς του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να συγκεντρωθούν ξεχωριστά στην Ομόνοια αντί της πλατείας Κλαυθμώνος.

Ακολούθησε συμβολική δίλεπτη κατάληψη της Μεσογείων και πορεία των εργαζομένων επί αυτής, η οποία κατέληξε μπροστά από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όπου και διαλύθηκε ειρηνικά μετά από λίγη ώρα.


με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου