Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα, το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας στο ύψος της Λ.Μεσογείων στην Αθήνα. 

Σε αντίστοιχες ενέργειες προέβησαν συνάδελφοί τους στα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα, στις διαρκείς απειλές για απολύσεις και στα κύματα λάσπης που έχουν εκτοξευθεί εναντίον τους από το "πυροβολικό" της κυβέρνησης, μετατρέποντάς τους στα εξιλαστήρια θύματα της προκληθείσας οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

Περίπου 250 άτομα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώθηκαν με συναδέλφους τους από το όμορο Υπουργείο Ανάπτυξης, επί της Λεωφόρου Μεσογείων και έκλεισαν συμβολικά επί πεντάλεπτο το οδόστρωμα στο ύψος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Παράλληλα, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς, ζητώντας ευγενικά συγγνώμη για την απρόβλεπτη αλλά σύντομη ταλαιπωρία τους.
Μαύρισε η είσοδος του Υπουργείου Δικαιοσύνης



Μικροένταση παρατηρήθηκε όταν εκνευρισμένος οδηγός με επαγγελματικό αυτοκίνητο κινήθηκε βίαια μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, δύο (2) τουλάχιστον πολίτες. Αμφότεροι, μετά τις πρώτες βοήθειες, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Κ.Υ.Υπουργείου
Δικαιοσύνης, Δημ. Σταμάτης, εξηγεί τους λόγους
της κινητοποίησης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega






Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να ακολουθήσει χαμηλούς τόνους και απέφυγε την όποια αντιπαράθεση επιλέγοντας να μην προσέλθει στο κτίριο, δίνοντας προφανώς χώρο στους εργαζόμενους για την απαραίτητη εκτόνωση της φορτισμένης ατμόσφαιρας.

Ο γραμματέας του συλλογικού οργάνου των εργαζομένων,
Μπάμπης Πανόπουλος, εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον των εργαζομένων





Οι υπάλληλοι του Υπουργείου, μετά το πέρας της επιτυχούς σημερινής κινητοποίησης, αποφάσισαν ομόφωνα να επιστρέψουν αύριο κανονικά στις δουλειές τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα στις προγραμματισμένες δράσεις της ΑΔΕΔΥ.


Εργαζόμενοι στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, από κοινού
κατέλαβαν συμβολικά (για 5 λεπτά ακριβώς) το οδόστρωμα της Μεσογείων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου