Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Ανυπακοή" στον Μίκη Θεοδωράκη, Μέρος 2ο

Στις 12.Δεκ.2010 το ιστολόγιο είχε κάνει αναφορά στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, η παρουσίαση της οποίας έλαβε χώρα αργότερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Είχαν τότε διατυπωθεί επιφυλάξεις και εκφράστηκε από τον συντάκτη μια μικρή απογοήτευση καθώς αφενός απουσίαζε τεκμηρίωση των θέσεων που εκφράζονταν από τον μεγάλο συνθέτη, αφετέρου διαπιστώνονταν ότι η αποκαλούμενη "Σπίθα", εκτός από Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών είναι και.. βιβλίο, το οποίο μάλιστα διαφημίζονταν έντεχνα στην αρχή και το τέλος της εν λόγω ιδρυτικής διακήρυξης.

Σήμερα, σχεδόν 9 μήνες μετά, την ώρα σύνταξης της παρούσας ανάρτησης, παρουσιάζεται το βιβλίο με τίτλο «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», σε ειδική εκδήλωση στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός (εκδότης), από τους: Λάκη Λαζόπουλο, Γεώργιο Κασιμάτη, Στάθη Σταυρόπουλο και Αναστασία Βούλγαρη.

Σε αυτό, περιλαμβάνονται οι ομιλίες, συνεντεύξεις και τα κείμενα του επικεφαλής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», που ιδρύθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2011 με τη διακήρυξη στο ίδρυμα Κακογιάννη.

«Θεωρώ το βιβλίο ένα είδος πολιτικής διαθήκης, μέσα στην οποία συνοψίζονται οι ιδέες που γεννήθηκαν μέσα μου από την ενεργό συμμετοχή μου στην εθνική μας ζωή κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Και θέλω να πιστεύω ότι η προχωρημένη ηλικία μου αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, την πρόθεσή μου να προσφέρω χωρίς ίχνος προσωπικής επιδίωξης» γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης στον επίλογο του βιβλίου, με ημερομηνία 8 Αυγούστου 2011.

Το 400 σελίδων βιβλίο αποτιμάται στην τελική τιμή των 13,5€ (συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης 10%)

Κατά την ταπεινή άποψη του συντάκτη, είναι άκρως απογοητευτικό οι ιδέες και οι "επαναστάσεις", όσο βελούδινες και αν είναι, να αποτιμώνται σε νόμισμα και να διανέμονται εμπορικά, προβαλλόμενες μάλιστα από προσφιλείς λαϊκά προσωπικότητες της εμβέλειας των κ.κ.Λαζόπουλου και Κασιμάτη. 

Πηγές: ianos.grzougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου