Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Βάλτε Ανέργους στη μάχη της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ

Η τόσο μεγάλη έκταση της λαθρεπιβίβασης εξέπληξε τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών
Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ χάνει το δημόσιο από τα πλαστά εισιτήρια αλλά και τους....λαθρεπιβάτες.
Τόσα χρόνια πέρασαν από την εποχή που οι εισπράκτορες έδωσαν την θέση τους σε μηχανήματα ελέγχου και ακύρωσης των εισητηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Σήμερα, ανακάλυψαν ξανά και μάλιστα με έκπληξη ότι η λύση αυτή δεν απέδωσε! Και έρχονται να προτείνουν ως λύση ΣΔΙΤ για την προμήθεια νέας γενιάς μηχανημάτων και εισητηρίων!! Λες και αυτά με την σειρά τους δεν θα μπορούν να παραποιηθούν κακόβουλα.. Μία ακόμη προμήθεια μηχανών και μάλιστα με παρεξηγήσιμα εργαλεία όπως οι συμπράξεις Δημοσίου με Ιδιωτικό Τομέα και οι ηλεκτρονικές κάρτες!
«Μόνο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αλλάξει αυτό το καθεστώς των εισιτηρίων και αυτό θέλουμε πρώτα να αλλάξουμε» ανέφερε ο κ. Τσιόκας. newsit.gr
Η λύση θα μπορούσε όμως να είναι απλή και συνάμα αποτελεσματική. Βούληση να υπήρχε και θα μπορούσαν να προκηρύξουν διαγωνισμό για την πρόσληψη ανέργων συνανθρώπων μας, με κοινωνικά κριτήρια, για τον έλεγχο των εισιτηρίων!

Με αυτόν τον τρόπο ΚΑΙ η ανεργία θα περιορίζονταν ΚΑΙ η λαθρεπιβίβαση θα αντιμετωπίζονταν δραστικά!

Οι εμμονή σε πρακτικές που δεν απέδωσαν στο παρελθόν, είναι πολλές φορές χειρότερη και από την ίδια την αποτυχία!

Υ.Γ. ο έλεγχος των εισιτηρίων ήταν ένα από τα πολλά αντικείμενα στα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι, συμβασιούχοι του Δημοσίου, που πετάχθηκαν στο δρόμο εν μέσω οικονομικής ύφεσης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου