Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ράλλυ Ακρόπολις 2012 - Εντυπώσεις (Φωτό)

Ολοκληρώθηκε στο Λουτράκι, την Κυριακή που μας πέρασε το Ράλλυ Ακρόπολις για το 2012, γνωστό και ως "The Rally of Gods".

Το iatroud.gr παρακολούθησε από κοντά τμήματα της επιτυχημένης, πλην όμως ελάχιστα προβεβλημένης από τα ελληνικά μέσα, διοργάνωσης στη Θήβα και το Λουτράκι, κατά την δεύτερη και τέταρτη (τελευταία) μέρα του αγώνα, αντίστοιχα.

Στη Θήβα, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου μας βρήκε να χαζεύουμε τα ζωηρά χρώματα των φυτεμένων χωραφιών έξω από το χωριό Νεοχωράκι, πλησιάζοντας στο πεδίο βολής όπου και είχε διαμορφωθεί η ειδική διαδρομή (Ε.Δ.3 και 9), με τρόπο τέτοιο μάλιστα ώστε οι θεατές να είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για περισσότερο από 1 λεπτό τα διαδοχικά περάσµατα των αυτοκινήτων,  πριν αυτά «χαθούν»  και εμφανιστούν ξανά,  ερχόµενα από την αντίθετη πλευρά του χώρου..

Ο δρόμος για την πρόσβαση 6 που επιλέξαμε άνετος, σήμανση και τροχαία στα καίρια σημεία και περίπου 3 χλμ χωματόδρομου με μπόλικη άσπρη πούδρα, που κατέληγε σε ένα τεράστιο ξέφωτο (πεδίο βολής ΕΣ), καταγράφηκαν στις πρώτες εντυπώσεις. Θετική έκπληξη, η αθρόα προσέλευση του κόσμου! Δεκάδες φλας άστραψαν, δεκάδες τηλεσκοπικοί φακοί καταπονήθηκαν από την λεπτή σκόνη. Εντυπωσιακά περάσματα από συγκεκριμένα πληρώματα, με κορυφαίο εκείνο του Latvala, που μοιάζει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους φίλους του θεσμού, άξιου νικητή της εν λόγο ειδικής διαδρομής!

Η όρεξή μας για αγωνιστική δράση δεν έσβησε την Παρασκευή κι έτσι το ραντεβού μας με τη φύση και την σκόνη οργανώθηκε για την Κυριακή 27/5, ημέρα τερματισμού του ράλλυ στην πόλη του Λουτρακίου.

Επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε τις ειδικές διαδρομές Ε.Δ.18 και 20-Άγιοι Θεόδωροι καθώς και την Power Stage (Νέο Λουτράκι), από την μόνη κατάλληλη για το σκοπό αυτό, πρόσβαση 1.
Η βλάστηση, όπως και στη Θήβα, οργιώδης, ο κόσμος πολύς, η σκόνη παχύτερη, ο ήλιος λαμπερός, όλα έτοιμα για θόρυβο από αγωνιστικά μοτέρ και εντυπωσιακά σκασίματα εξατμίσεων!

Τα ελικόπτερα στριμώχνονταν πάνω από τα κεφάλια μας, πετώντας διαρκώς χαμηλά στην προσπάθεια να διαφυλάξουν την ασφάλεια πληρωμάτων και θεατών αλλά και να εξασφαλίσουν τα επιθυμητά τηλεοπτικά πλάνα. Το τοπίο ονειρικό. Ένα καταπράσινο χαλί εκτείνονταν μπροστά στα μάτια μας, από τον Σαρωνικό έως τον Κορινθιακό. Διακρίναμε καθαρά Κόρινθο και Λουτράκι στον ορίζοντα καθώς και τις δύο πλευρές του Ισθμού.

Καταπληκτική εμπειρία, τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε κάθε φίλο της φύσης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανανεώνοντας ήδη το ραντεβού μας για του χρόνου, ελπίζουμε φυσικά να συνεχιστεί η διενέργεια του αγώνα στη Χώρα μας, σταματάμε τη φλυαρία εδώ και παραθέτουμε σχετικό φωτορεπορτάζ, με αγάπη επιμελημένο..

(σ.σ. πατώντας πάνω στις φωτογραφίες μπορείτε να τις εμφανίσετε στην οθόνη σας σε υψηλή ανάλυση)

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί στην ειδικά διαμορφωμένη
διαδρομή στο Πεδίο Βολής του Ε.Σ. στη Θήβα
Ο εντυπωσιακός Latvala, νικητής της ΕΔ9-Θήβα 2
Πάντα θα βρεθεί κάποιος να πεταχτεί ξαφνικά μπροστά
από τους άλλους, στην προσπάθειά του να τραβήξει καλύτερη φωτογραφία
Άρματα στο περιθώριο του πεδίου βολής της Θήβας
Ο υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα κάνει υποδείξεις σε θεατές μέσω τηλεβόα
Πέτρες και χώμα εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση,
προπαντός σε φωτογραφικούς φακούς


πολλά καύσιμα καταναλώθηκαν την τελευταία μέρα για να διατηρήσουν
το σύνολο των πτητικών μέσων στον αέρα
Υπερθέαμα τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο πλάνο!





από αριστερά ο Σαρωνικός, δεξιά ο Κορινθιακός και
στη μέση ολόκληρος ο Ισθμός! Φυσικό μπαλκόνι με θέα!!
Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου
Λίμνη Βουλαιγμένης (Ηραίου), Λουτράκι, πλησιάζοντας καταιγίδα!
Ένας καλός μεζές και λίγο δροσερό αλκοόλ, η επιβράβευση
της ευχάριστης καταπόνησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου