Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ψήφισμα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

Κύριε Υπουργέ,
Δύο μνημόνια, ένα «Ενιαίο(;)» Μισθολόγιο και δεκάδες νομοθετικές πρωτοβουλίες «πέτυχαν» τον στόχο τους: την κοινωνική και οικονομική μας εξαθλίωση! Καταλήξαμε να παραγγέλνουμε ομαδικά πατάτες και όσπρια προκειμένου να ανακουφιστούμε -κυρίως ψυχολογικά- από τον εισοδηματικό μαρασμό στον οποίο μας οδήγησαν οι πρόσφατες πολιτικές! 

Δεν γνωρίζουμε εάν μπορείτε να αντιληφθείτε πως είναι στις μέρες μας να επιβιώνει οικογένεια με παιδιά με 800-1000 ευρώ συνολικό μηνιαίο εισόδημα! Δεν είναι κακό, ούτε κατακριτέο να στερείστε στο περιβάλλον σας τέτοιων παραδειγμάτων. Καλώς ορίσατε στην καθημερινότητα πολλών από εμάς∙ των υφισταμένων σας!

Επιτρέψτε μας να θέσουμε υπόψη σας ότι με τα 800-1000 ευρώ που μας αναλογούν πρέπει να αντιμετωπίσουμε, επιπλέον των μέχρι πρότινος υποχρεώσεών μας:

-την επαύξηση φορολογικών βαρών (μείωση αφορολόγητου ορίου, οριζόντια επιβάρυνση ιδιοκτησίας, αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές κ.α.)

-το πρόσθετο κόστος του «εξορθολογισμού» των δαπανών Υγείας στην:
  • πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη (αμοιβές ιατρών λόγω απουσίας συμβάσεων με τον νεοσύστατο ΕΟΠΠΥ, εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.α.) 
  • φαρμακευτική περίθαλψη (τα φαρμακεία «ανοιγοκλείνουν» τις πόρτες τους κάθε φορά αναλόγως του ύψους των ανεξόφλητων οφειλών του Δημοσίου, τροφοδοτώντας μας επιπλέον με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα) 
  • τις καθημερινές ανατιμήσεις σε εκατοντάδες καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως το φρέσκο γάλα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκε, μέσα σε λίγους μήνες, περισσότερο από 20%! 
  • την εκτόξευση της τιμής, κυρίως μέσω της υπερφορολόγησης, του πετρελαίου θέρμανσης (πλέον του 1€/lt) και της βενζίνης (κάτι λιγότερο των 2€/lt) 
  • τις αυξήσεις σε: ΔΕΚΟ, διόδια, ακτοπλοϊκά και εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. 
Για τα μέτρα αυτά, τα οποία ελήφθησαν και με την ψήφο σας, θα αντιτάξετε ότι η υιοθέτησή τους κρίθηκε απαραίτητη για τη σωτηρία της χώρας.

Κύριε Υπουργέ, επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε τα μέτρα που ελήφθησαν για τη σωτηρία της χώρας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας:
  1. Αύξηση αποδοχών των μετακλητών υπαλλήλων, συμβούλων και λοιπών συνεργατών των πολιτικών γραφείων 
  2. Γενναία αύξηση αποδοχών των δικηγόρων του Δημοσίου 
  3. Θέσπιση 4ης Γενικής Γραμματείας στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων. 
Εν κατακλείδι και λαμβάνοντας υπόψη ότι:

§ Η Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων, καλείται να διαχειριστεί χρηστά τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις εξοντωτικές μας θυσίες,

§ το άρθρο 22 του Συντάγματος ορίζει ότι η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου πληθυσμού,

§ μέλη της Ανώτατης Πολιτικής Ηγεσίας (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Υπουργός Εξωτερικών) παραιτήθηκαν της μισθολογικής τους αποζημίωσης,

§ από την πλευρά μας στηρίξαμε με την στάση και το έργο μας το Ελληνικό Δημόσιο, μένοντας πιστοί στον όρκο μας, σεβόμενοι τον μόχθο του Έλληνα φορολογούμενου,

§ το μέλλον που διακυβεύεται πια δεν είναι το δικό μας αλλά των απογόνων μας,

§ η ανοχή μας βαίνει εξαντλούμενη

Προτείνουμε από την πλευρά μας τα ακόλουθα, που όντως περνούν από το χέρι σας:

1. Την εφαρμογή, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας, μέτρων ισοδύναμου μισθολογικού αποτελέσματος, αντί απολύσεων στον χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, μέσω των περικοπών στοιχείων κόστους από την λειτουργία των γραφείων σας (μη ανανέωση συμβάσεων συμβούλων και αναπλήρωση του έργου τους από υπηρετούντες υπαλλήλους, κατάργηση υπερωριών, περικοπές λειτουργικών δαπανών κ.α.)

2. Την ανάκληση του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας για τους τρεις συναδέλφους της Κεντρικής Υπηρεσίας.

3. Την άμεση ανάκληση της θεσμοθέτησης με την οποία δημιουργείται 4η Γενική Γραμματεία του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. με πρόσχημα την αύξηση της ευελιξίας του Διοικητικού του Συμβουλίου.

4. Την υλοποίηση, τής από αρχές Οκτωβρίου δέσμευσής σας, περί συνάντησης με τους εργαζομένους της Κ.Υ του Υπουργείου, στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Μετά Τιμής και λόγου γνώσεως!

Αθήνα, Μάρτιος 2012
Με Εντολή Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου