Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το μπλε κατέκλυσε το Δικαιοσύνης

ΜΑΤ και φρουρά συνυπάρχουν στο μπλε φόντο της κλούβας
Ιστορική μέρα για το κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Μεσογείων. Βάφτηκε μπλε!! Όχι με πλαστικό χρώμα αλλά με υφασμάτινο. Από εκείνο που έχουν βαφτεί οι ίνες των στολών αγγαρείας της αεροπορίας ή της αστυνομίας.

Την πρωινή δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ανδρών της ένοπλης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΕΦΚΚ) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποδέχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ!

Μετά το "καλημέρισμα" της ΥΕΦΚΚ στον Υπουργό Δικαιοσύνης, μεγαλειώδης σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κυλικείο της κεντρικής υπηρεσίας που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει την πανστρατιά των μπλε ενστόλων. Φρουροί και ΜΑΤ πήραν μαζί το πρωινό τους (δεν έχουν άλλωστε και τίποτε να χωρίσουν ως εργαζόμενοι) και αποχώρησαν αμφότεροι για τις Υπηρεσίες τους.

Μικρή ομάδα των ενστόλων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προσέρχονταν αργότερα στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού πρώτα φορούσε τις πολιτικές της περιβολές, για λόγους ασφαλείας.

Οι ιδιαίτερα δραστήριοι άνδρες και γυναίκες της Εξωτερικής Φρουράς, παρέδωσαν μαθήματα επιτυχημένης συνδικαλιστικής δράσης. Δυστυχώς όμως η τελευταία, περιορίζεται αυστηρά στους κόλπους της, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εντάξει τους συναδέλφους της Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, μια και αμφότεροι εργάζονται στον ίδιο ευαίσθητο χώρο των Φυλακών της Χώρας.

Υ.Γ. δυστυχώς, αυτές τις ιστορικές ημέρες που ζούμε, η σιωπή των τελευταίων είναι εκκωφαντική!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου