Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Δ. Καζάκης ζωντανά από το υπό κατάληψη Υπ. Ανάπτυξης

Μάνος Κακλαμάνος και Δημήτρης Καζάκης
συντονίζουν τη συζήτηση
Ο Δημήτρης Καζάκης συντόνισε, νωρίτερα σήμερα, στο αμφιθέατρο του υπό κατάληψη  Υπ. Ανάπτυξης, κοινή συνέντευξη τύπου εκπροσώπων εργαζομένων όλων των Τομέων του εν λόγω Υπουργείου.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Δ. Καζάκη στο Ράδιο 9, την οποία μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη πατώντας στον παρόντα σύνδεσμο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και υπάλληλοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του οικείου συλλόγου εργαζομένων.
Published with Blogger-droid v1.6.9
το έντονο ενδιαφέρον για τη συνέντευξη έχει κατακλύσει
την αίθουσα από νωρίς
Η ραδιοφωνική εκπομπή των Μ. Κακλαμάνου και Δ. Καζάκη στο Ράδιο 9, εκπέμπεται ζωντανά από το αμφιθέατρο του υπό κατάληψη Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι τοποθετήσεις καίριες, περιγράφουν γλαφυρά την πραγματικότητα. Αναφορές γίνονται σε κτίρια που πωλούνται σε ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους τα μεταπωλούν -αποκομίζοντας τεράστιες υπεραξίες- σε δημοσιογραφικό όμιλο.

Καταγγέλλεται, από τους εργαζόμενους, κατασπατάληση δημόσιου πλούτου με μισθώματα και στρατιές συμβούλων που υποκαθιστούν υποδομές σε κτίρια και ανθρώπινο δυναμικό που απλά υπάρχουν ή που μπορούν να διατεθούν.

Μεταξύ άλλων, το λόγο ζήτησε και πήρε ο εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων της Κ.Υ. Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο της συνοπτικής περιγραφής της ζοφερής κατάστασης της Δημόσιας Διοίκησης που επιχειρήθηκε και της ανάγκης απόσυρσης του επαίσχυντου Πολυνομοσχεδίου, τονίστηκαν:
  • η ασυνέχεια της Διοίκησης με τη χρήση μετακλητών υπαλλήλων και την απώλεια που αυτοί σημαίνουν για την αποκτηθείσα θεσμική μνήμη (τεχνογνωσία) και
  • εκφράστηκαν ανησυχίες για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, βάσει του προχείρως τεθέντος προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου, με το οποίο: απαξιώνονται οι αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις που αποτελούσαν εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, γίνεται διαχωρισμός στον τρόπο ανέλιξης των παλιών και νέων υπαλλήλων και δημιουργούνται ανισότητες που δε λαμβάνουν υπόψη βασικές Συνταγματικές Αρχές.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου