Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σχετικά με σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Σημερινό άρθρο του Ριζοσπάστη, στηριζόμενο σε δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα", δίνει άλλη διάσταση σε πτυχές της πραγματικότητας που διαφεύγουν πολλές φορές της προσοχής μας. Το μάτι μας άλλωστε δεν έχει εκπαιδευτεί να ερμηνεύει εικόνες εκτός τηλεοπτικού κάδρου στο δελτίο των 20:00.

Οι σκιές παραμένουν εκεί έξω και δρουν καθημερινά, αθόρυβα και μεθοδικά, υπενθυμίζοντάς μας ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων για το μέλλον μας δεν εδράζονται σε εγκαταστάσεις της ημεδαπής.

Στο βαθμό που αληθεύει το ντοκουμέντο της ΕΥΠ που επικαλούνται τα "Επίκαιρα", ο προβληματισμός και η ανησυχία είναι παραπάνω από έκδηλα. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα και στο τέλος οι σύνδεσμοι με σχετικές πηγές.

Η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο για την ύπαρξη σχεδίου με τον ονομασία «Πυθία 1», που περιλάμβανε τέσσερα σημεία: «Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση Βατοπεδίου). Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και απαγωγές επιχειρηματιών). Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες). Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική».

Σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» ... «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας»

σύμφωνα με εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες»

Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας.

οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.

Στο ίδιο απόρρητο έγγραφο, σημειώνεται πως ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, είχε στα χέρια του από τον Αλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού SOUTH STREAM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου