Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά την πόλη της Νέας Υόρκης δύσκολα αποτρέπεις το βλέμμα σου από το να θαυμάσει το 90 σχεδόν μέτρων ύψους χάλκινο άγαλμα της ελευθερίας, το οποίο δεσπόζει στην ομώνυμη νησίδα στον κόλπο της ΝΥ από το 1886, ως άλλος κολοσσός της Ρόδου.

Όταν δε είσαι και Έλληνας πολίτης, νιώθεις ενδόμυχα να σε συνδέουν με το άγαλμα πολλά περισσότερα από όσα αρχικά είχες φανταστεί. Μπορεί αρχικά, το έντονο πράσινο χρώμα του να μοιάζει λίγο απόκοσμο, μια και στο μυαλό σου περισσότερο λευκό νόμιζες ότι ήταν, όμως παραμένει οικείο και δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη τον λόγο.

Μέχρις ότου το καραβάκι σε αποβιβάσει στο νησάκι και χωρίς να το πολυκαταλάβεις καταλήγεις μαζί με πολλούς άλλους τουρίστες μπροστά σε ένα μαγαζί με σουβενίρ. Εκεί στέκεσαι μπροστά σε μια καταπράσινη στέκα για το κεφάλι γεμάτη με πράσινες ακτίνες και ξαφνικά το μυαλό σου φωτίζεται!















Στη φώτιση βέβαια συνδράμει και η λάμψη του πυρσού!



http://blog-akis.blogspot.com/2010/06/sos.html
http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/04/blog-post_7410.html

Καμιά φορά το έναυσμα για τις πιο γλυκές διαπιστώσεις έρχεται με τον πιο απρόσμενο τρόπο! Και τα δύο κόμματα εξουσίας, όπως έχουμε μάθει να τα αποκαλούμε, έχουν κοινές ρίζες επικοινωνιακά. Και δεν τις έχουν στην ημεδαπή! 


Εκτός βέβαια και είχαν κατά νου όσα πραγματεύεται στο άρθρο του στο περιοδικό Ελληνόραμα, ο κος Αντώνης Αντωνάκου, ότι δηλαδή ο δημιουργός του αγάλματος της ελευθερίας ξεσήκωσε την μορφή του Φωτοφόρου Απόλλωνος Ηλίου, τον οποίο και μπορούμε να θαυμάσουμε στο αρχαιολογικό Μουσείο της Κορίνθου.

http://kima-aroma.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html



Ή ακόμη πιο απλά, αν είχαν κατά νου τον κολοσσό της ρόδου, ένα από τα επτά (7) θαύματα της αρχαιότητας, το οποίο ενέπνευσε δίχως άλλο την δημιουργία του γνωστού αμερικάνικου μνημείου..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου