Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

we are all in this together - όλοι μαζί τα φάγαμε


Αυτό που μου έμεινε από το παρακάτω βιντεάκι ήταν η ατάκα του αντιπροέδρου "μαζί τα φάγαμε", προσαρμοσμένη βέβαια στην αγγλική.

Το "we are all in this together", σε ελεύθερη απόδοση "μαζί τα φάγαμε", μπορείτε να το απολαύσετε στο σημείο 0:32 του βίντεο που ξεσηκώσαμε από το newsit.gr.


Μόλις ολοκληρώσετε το απολαυστικό, ομολογουμένως, πολυμέσο.. μη φύγετε. Σας έχω μια έκπληξη! Την ιστορία πίσω από την είδηση! Πως φθάσαμε εδώ; Πως ο δικός μας αντιπρόεδρος, ο Ιρλανδός υπουργός των Οικονομικών και ο εγγλέζος του παραδείγματός μας, καταλήγουν στην χρήση της ίδιας ατάκας;

επιστρέφω μετά το σύντομο βίντεο..

























Η εικόνα που έρχεται στο μυαλό μου είναι εκείνη του άβγαλτου δημοσιογράφου, σε μια νεραϊδοχώρα μακρινή, που γουρλώνει τα μάτια όταν αντικρίζει για πρώτη φορά ένα δελτίο τύπου.. σε αυτό διαβάζει ακριβώς αυτά που πρέπει να πει ή αποκρύψει. Εκεί είναι υπογραμμισμένες οι λέξεις κλειδιά που πρέπει να επισημάνει ή αποφύγει..

Τόσο αυθόρμητα διαβάζονται οι "ειδήσεις" σε εκείνη τη χώρα. Οι ειδήσεις που ακούν οι κάτοικοί της σα χάνοι, την ώρα που οι "επιλεγμένες" λέξεις κλειδιά, καρφώνονται στο υποσυνείδητό τους!

Ήταν λοιπόν ένα βροχερό απόγευμα σε κάποιον πύργο των βορείων προαστίων. Ραντεβού ευτραφών αστών κυρίων, κυριών. Τα κούτσουρα στο μαρμάρινα διακοσμημένο τζάκι σιγόκαιγαν όταν.. το κόκκινο φαξ, μετά από έναν σύντομο και διακριτικό ήχο κλήσης, άρχιζε να ξερνάει μυστικά μηνύματα επάνω στο θερμικό χαρτί. Ξέρετε ποιο χαρτί, από εκείνο που καταστρέφεται εύκολα μόλις πλησιάσει σε πηγή θερμότητας, αντίστοιχη με εκείνη της κάφτρας του πούρου.

Το ίδιο παχουλό, μα συνάμα και μαθημένο στους καλούς τρόπους, χέρι, κρατούσε σφιχτά το αναμμένο πούρο και το φαρδύ ποτήρι του ώριμου κονιάκ (κατ' άλλους μπράντυ, καμία σχέση με το μπλάντι μέρι εκτός από τον φθόγγο μπ, όπως ο μπαμπούλας που μας μάθαιναν για να καθόμαστε φρόνιμοι) κουνώντας το νωχελικά με ήπιες περιμετρικές κινήσεις, αναδεύοντας έτσι απαλά το πολύτιμο περιεχόμενό του.

Όσο οι περίτεχνες κινήσεις του ενός χεριού αναδείκνυαν το δυνατό άρωμα του ευγενούς αποστάγματος, το άλλο χέρι περιορίζονταν στο να κρατά υψωμένο το χαρτί που είχε ξεράσει το κόκκινο φαξ.

Το κυριότερο από τα αποτυπωμένα μυστικά μηνύματα εκείνου του απογεύματος ήταν εκείνο που πρόσταζε να ξεκινήσει ταυτόχρονα ηδιεθνής προσπάθεια διάχυσης της ευθύνης για την κρίση χρέους που αποφασίστηκε να βιώσουμε. Η προσπάθεια γέννεσης τύψεως στους απανταχού μισθωτούς και μικρομεσαίους φορολογούμενους, η σπορά της αμφιβολίας και κάμψη της αντίστασης, ο ισχυρισμός ότι όλοι μαζί συνέδραμαν στην δημοσιονομική κατάντια διεθνώς.

Ο Αποστολέας του μηνύματος παραμένει άγνωστος. Κινείται στις σκιές, σύμμαχός του το σκότος..

Γνωρίζουμε μόνο εκείνους που τους ανατέθηκε να απαγγείλουν τις λίγες αράδες του ρόλου τους.. ως άλλες υπάκουες μαριονέτες..!

Κριτής τους η ιστορία..

σ.σ. το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και αναρτάται καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους, συνδράμοντας έτσι στην αποφόρτιση του συντάκτη του από την πολιτική υποκρισία που γεύεται καθημερινά. Καταστάσεις και πρόσωπα διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι αποτελούν ολοσχερώς αποκυήματα φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου