Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Λογοκρισία στο Newsit.gr?

Στο newsit.gr (συμφερόντων του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου) δημοσιεύτηκε στις 10.12.2010 | 16:22 άρθρο με τον τίτλο "Ο πρόεδρος της Eνώσεως Eφοπλιστών Aκτοπλοϊας Απ.Βεντούρης δήλωνε τον εαυτό του ναύτη", στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρονταν αίτημα του Υπουργού Ναυτιλίας για διερεύνηση από το ΝΑΤ "της νομιμότητας της ασφάλισης του πλοιοκτήτη και προέδρου της ενώσεως εφοπλιστών ακτοπλοοίας Απ. Βεντούρη ως ναύτη  ύστερα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι... ο Απ.Βεντούρης ασφαλιζόταν στα πλοία του από το 1980 από όταν δηλαδή ενηλικιώθηκε.", ενώ κατέληγε με την δήλωση ότι "Το Newsit προσπάθησε επανειλημένως να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο εφοπλιστών ακτοπλοοίας και ναύτη Α. Βεντούρη για να καταγράψει την δική του άποψη στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο ο πλοιοκτήτης δεν απάντησε ποτέ."

Για την περίπτωση κατά την οποία δεν είχε πάρει είδηση το ειδησεογραφικό site ότι ο Απ. Βεντούρης εξέδωσε πρόσφατα σχετικό Δελτίο Τύπου, στο οποίο όχι μόνο κατέγραφε ο ίδιος τη θέση του αλλά και δήλωνε ότι δέχεται τα απόνερα της σύγκρουσής του με τον Α.Βγενόπουλο, το blog αυτό προέβη επώνυμα στην ανάρτηση του ακόλουθου σχετικού σχολίου:


"ο εν λόγω εφοπλιστής δήλωσε ότι δέχεται επίθεση από κύκλους προσκείμενους στον Α.Βγενόπουλο. Είπε ότι πληρώνει κανονικά τις εισφορές του αποποιούμενος τυχών συνταξιοδοτικών ή ασφαλιστικών δικαιωμάτων του. Η διατήρηση του ναυτικού του φυλλαδίου είναι ενταγμένη στα πλαίσια της ναυτικής οικογενειακής παράδοσης. Ίσως έτσι -συμπληρώνω- νιώθει περισσότερο μάχιμος και ευρισκόμενος εγγύτερα στο ανθρώπινο δυναμικό που απασχολεί στα καράβια του. Το δελτίο τύπου του Απ. Βεντούρη θα το βρείτε εδώ --> http://iatroud.blogspot.com/2010/12/vs.html"


Το σχόλιο ενώ αναρτήθηκε κανονικά, μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά εξαφανίστηκε μαγικά από το εν λόγω άρθρο!!!


Το iatroud.blogspot.gr επικοινώνησε ηλεκτρονικά με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας newsit.gr για να καταγράψει την δική του άποψη στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο εκείνος δεν απάντησε ποτέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου