Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σφυρίδα η επιφανής!

greekdivers.com
δεν υπάρχει δημοσίευμα που να έπεσε στα μάτια μας και να αναφέρεται σε τραπεζώματα του Πρωθυπουργού μας κ.Παπανδρέου και των άμεσων συνεργατών του, που να μην περιέχει το συμπαθές -αλλά πανάκριβο- εικονιζόμενο ψάρι!

Ο κος Πάγκαλος κερνούσε στο Κολωνάκι (στο εστιατόριο «17», επί της οδού Λυκαβηττού)  τον κο Ρεν σε μια από τις φετινές του επισκέψεις στην Αθήνα ..και μετά τις ιστοριούλες η κουβέντα μπήκε κατ΄ ευθείαν στο ψητό, ή για την ακρίβεια στην ψητή ολόφρεσκη σφυρίδα, συνοδευόμενη από αγκινάρες α λα πολίτα, με λαδολέμονο και μαγιονέζα. (Το Βήμα)

Όπως μας ενημερώνει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Έθνος με τίτλο Ψάρι το «βαρύ χαρτί» της γεύσηςο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, γευματίζει στο εστιατόριο Ορίζοντες του Λυκαβηττού, κυρίως με σφυρίδα φέτα!

Το καλοκαίρι στο "Συμπόσιο της Σύμης" που γίνεται στον Πόρο, συμμετείχε και η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το μεσημέρι της 12/7/2010 παρακάθισε με τους φίλους της στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος ο κ Γιώργος Παπανδρέου στο εστιατόριο «Άσπρος Γάτος». Έφαγαν σφυρίδα, σαλάτες, και διάφορες σπεσιαλιτέ, όπως μας ενημερώνει ιστοχώρος από την Τροιζηνία.

Και η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Χώρα μας, Τ. Ερντογάν, είχε ολίγην από σφυρίδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newsit.gr: ο ένας μετά τον άλλο οι έλληνες υπουργοί κατέφθασαν στο εστιατόριο, όπου τα δύο πρωθυπουργικά ζευγάρια θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι μόνοι τους. Το μενού -που άλλαξε τρεις φορές μετά από απαίτηση της τουρκικής πλευράς- περιλαμβάνει σφυρίδα και ριζότο με θαλασσινά.

Είμαι σίγουρος πως αν αφιερώνονταν λίγος χρόνος παραπάνω θα έβγαινε λαβράκι! με το λίγο ψάξιμο πάντως μου άνοιξε η όρεξη.. φάτε μάτια ψάρια στην κυριολεξία!

ΥΓ μήπως το επόμενο διάστημα θα ήταν ευκαιρία να αλλάξουν λίγο κάποιες από τις προκλητικές διατροφικές συνήθειες? υπάρχει κι άλλος τρόπος να προσλάβει κάποιος Ω3 λιπαρά, μπορεί να καταναλώσει φασόλια, μαυρομάτικα ή μη. Ας σεβαστούμε λίγο το δράμα των απολυμένων και εν δυνάμει απολυμένων πολιτών (δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων) που τη μόνη σφυρίδα που έχουν δει (οι διαμένοντες τουλάχιστον στην Ηπειρωτική Χώρα) είναι η ζωγραφιστή στην κορυφή του άρθρου!!


Πηγές:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=317756&ct=32&dt=02/03/2010
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&pubid=127169
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=26382&catid=9
http://www.koutouzis.gr/TROIZHNIA-133.htm

2 σχόλια:

  1. Δείπνο με σφυρίδα στη σκιά της Ακρόπολης
    ο κ. Σαμαράς παρέθεσε το προγραμματισμένο δείπνο στον κ. Γιούνκερ.
    ..φρέσκια σφυρίδα στη σχάρα γαρνιρισμένη με βραστά λαχανικά και λευκό κρασί περιορισμένης παραγωγής..
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4746791

    καθώς φαίνεται το συγκεκριμένο ψάρι αποτελεί σταθερή επιλογή των κυβερνώντων ανεξαρτήτως απόχρωσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαρίδες με ούζο, ρύζι με λαχανικά και σφυρίδα στον φούρνο με χόρτα ικανοποίησαν τον απαιτητικό ουρανίσκο του Γάλλου προέδρου κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου απο τον Αλεξη Τσιπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Όταν λέμε ανεξαρτήτως απόχρωσης, το εννοούμε!!
    http://www.protothema.gr/politics/article/520612/ta-aproopta-tis-episkepsis-olad-oi-diloseis-horis-iho-kai-ta-anoihta-podia-tou-tsipra-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή