Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πορεία 15ης Δεκ 2010 - Εντυπώσεις


Η σημερινή πανελλαδική απεργία και πορεία στο κέντρο της Αθήνας συνέπεσε ημερολογιακά με την εορτή του Αγίου Ελευθερίου. 

Η συμμετοχή του κόσμου, τόσο σε πλήθος όσο και ένταση δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πορεία της "Μαρφίν" στις αρχές του έτους -αντίστοιχη της οποίας δύσκολα θα επαναληφθεί- παρότι συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μέχρι την επόμενη μεγάλη διαδήλωση ή μέχρι ο Άγιος να μας ελευθερώσει από τα δεσμά του μνημονίου, ας δούμε τι μας έμεινε χαραγμένο στο τέλος της ημέρας.



Σύνθημα που ξεχώρισε:


"Ρίξτε δακρυγόνα μέσα στη Βουλή
σωστά να λέει ο Πάγκαλος τα φάγαμε μαζί!"

Διάλογος που ξεχώρισε ανάμεσα σε μεσήλικα διαδηλωτή και νεαρό κουκουλοφόρο που έσπαγε τα μάρμαρα στο Σύνταγμα για να τα χρησιμοποιήσει ως πυρομαχικά κατά των αστυνομικών:
-γιατί τα σπάτε ρε παιδιά? και τι καταφέρατε, να χαλάσετε την πορεία!?
-παράτα μας (θυμωμένα), έχουμε ΠΟΛΕΜΟ! και όταν πολεμάμε θα συμβούν κι αυτά!
Εικόνα που φάνηκε περίεργη:
ΜΕΤΡΟ, σταθμός Συντάγματος, ώρα που έχει ξεκινήσει η πορεία, νεαροί παραγωγικής ηλικίας με τα χέρια γεμάτα σακούλες από γνωστά εμπορικά επί της οδού Ερμού. Άλλοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να πάνε στις δουλειές τους ή να διαμαρτυρηθούν σε συγκεντρώσεις κι άλλοι την ίδια μέρα και ώρα για ψώνια στο Σύνταγμα!

photo: Reuters

Εικόνα που σφίγγει το στομάχι:
η έκφραση φόβου και θυμού στο ματωμένο πρόσωπο του πρώην Υπουργού, κου Χατζηδάκη και η έκρηξη οργής και αγανάκτησης από πολίτες που μετατρέπονται σε αιμοβόρο όχλο!



Βίντεο του Αssociated Press με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα επεισόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου