Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

πως μπορώ να βρίσκω δωρεάν τους νόμους που ψάχνω

electionintegritywatch.com
Μέχρι πρότινος, η ηλεκτρονική αναζήτηση ενός νομοθετήματος ή Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ήταν μια υπόθεση δύσκολη πολλές φορές για τον μέσο πολίτη.

Η πρόσβαση ήταν προνόμιο των εμπλεκομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση γίνονταν επί πληρωμή σε εξειδικευμένες βάσεις νομολογιακού ενδιαφέροντος (πχ. NOMOS, DSANET) ή με συνδρομή στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Αυτό το καθεστώς ίσχυε μέχρι και τις 13.Ιουλ.2010 κι αυτό γιατί εκείνη την ημέρα δημοσιεύτηκε ο Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13.7.2010, Τεύχος Α’) για το Πρόγραμμα Δι@ύγεια, μια νομοθετική καινοτομία της νυν Κυβέρνησης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) που δυστυχώς δεν γνώρισε την δέουσα προβολή, λόγω και των ιδιαίτερων οικονομικο-πολιτικών συνθηκών που βιώνει η καθημερινότητά μας. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 7 του εν λόγω νομοθετήματος...


...τα φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως είναι πλέον στο σύνολό τους δωρεάν διαθέσιμα στους πολίτες σε ηλεκτρονική μορφή (σ.σ. pdf) από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, προς ανάγνωση, αποθήκευση και εκτύπωση.

Επιπλέον, στην ανασχεδιασμένη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr) έχει προστεθεί ιδιαίτερα εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων (ορισμένα στοιχεία είναι διαθέσιμα από το 1833!) το οποίο και μπορεί να βρει όποιος θέλει ΕΔΩ.

Συνοψίζοντας, ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να αναζητεί ηλεκτρονικά και να κατεβάζει σε μορφή pdf κάθε νομοθέτημα ενδιαφέροντός του, ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς περιορισμούς. Οι εφαρμογές που μπορεί να βρει ένα τέτοιο εργαλείο στην καθημερινότητά μας είναι πάμπολλες και είναι στο χέρι (ή μάλλον στον δείκτη του δεξιού χεριού) του καθενός από εμάς να το αξιοποιήσουμε ή όχι!

Πηγή: Εθνικό Τυπογραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου