Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Όταν η αποχή γυρίζει σαν μπούμερανγκ!

Ερμηνείες για την αποχή εδόθησαν πολλές και δεκάδες διαφορετικά μηνύματα ψάχνουν ακόμη και σήμερα τους αποδέκτες τους. Όλοι ευχαριστημένοι δηλώνουν και όλοι προσπαθούν να καρπωθούν μερίδιο από το εκκωφαντικό ποσοστό της αποχής που στον Β' γύρο στην Αθήνα έφθασε και το 70% σύμφωνα με βραδινά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στο 94,74% της ενσωμάτωσης, στην Αθήνα ψήφισε ποσοστό 34,19%, επί του οποίου -μετά την αφαίρεση των λευκών και άκυρων- έγκυρα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια σε ποσοστό 88,89 %.

Αν πάρει κάποιος ένα κομπιουτεράκι στα χέρια του, θα διαπιστώσει ότι τον νέο δήμαρχο Αθηναίων επέλεξε το 30,39% των ψηφοφόρων!!

Και θα σκεφτεί κάποιος, ε και? Και πάλι δημοκρατικά εκλεγμένος είναι ο δήμαρχος. Η πλειοψηφία τον ανέδειξε. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν.

Το 30% που επέλεξε δήμαρχο όμως έχει μια ιδιαιτερότητα που ίσως μας διαφεύγει. Μέσα σε αυτό βρίσκονται ενδεχομένως πολλοί από τους αλλοδαπούς κατοίκους αυτής της ιστορικής πόλης. Και σε ένα ποσοστό, που φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο λόγω της τεράστιας αποχής, εκείνοι διαμόρφωσαν το όποιο αποτέλεσμα.


Για του λόγου το αληθές δείτε ένα μικρό απόσπασμα από κεντρική ενημερωτική ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού:




Το παραπάνω συμπέρασμα καμία μομφή δεν εκφράζει κατά του πρώην συνηγόρου του Πολίτη, κου Καμίνη, ο οποίος και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και μόνο από τους πολίτες του Δήμου του.

Υπενθυμίζει όμως ότι το μπούμερανγκ κάποιες φορές, ιδίως όταν δεν βρει το στόχο του, επιστρέφει στον αποστολέα του!

Υ.Γ. πρωινή ενημέρωση. Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 99,83% και σε σύνολο εγγεγραμμένων 487.356, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας συγκέντρωσε 77.040 ψήφους, ήτοι εξελέγη από το 15,78% των πολιτών της Πόλης!! Πόσο χαρούμενοι θα πρέπει να νιώθουμε?!

2 σχόλια:

  1. Ελεος ρε μαγκες,ποιος περιμενε να πανε οι μεταναστες με τον !@#$!@%#@ τον Γιωργακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανείς δεν κατακρίνει την επιλογή της αποχής ως μέσο έκφρασης δυσαρέσκειας, το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ. απλά παρατηρήθηκε το οξύμωρο της εκλογής εκπροσώπου για τον δήμο που εμείς κατοικούμε από μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών ψηφοφόρων (καλώς ή κακώς είναι θέμα που χωρά μεγάλη συζήτηση) την ίδια στιγμή που εμείς (οι ημεδαποί πολίτες) γυρίσαμε τις πλάτες μας στο μοναδικό (θεσμοθετημένο) δικαίωμα του εκλέγειν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή