Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου - έπος του '40 (video)

Το υλικό που συνέλεξε και επιμελήθηκε ο φίλος Ιάκωβος Μ. (με ιδία μέσα και εκτός ωραρίου εργασίας του) προβλήθηκε σήμερα στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής μας επετείου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για πρώτη φορά στον μικρόκοσμο της Κεντρικής Υπηρεσίας αποτολμάται ανάλογο εγχείρημα και από τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων κατέστην σαφές ότι δεν θα είναι η τελευταία.


Το βίντεο παρότι φιλοτεχνήθηκε από ερασιτέχνη του είδους και μάλιστα εντός στενών χρονικών ορίων -μιας και η σύλληψη της ιδέας από την τελική παρουσίαση απείχε λιγότερο από 48 ώρες- είναι δουλεμένο με αγάπη για την Πατρίδα και σεβασμό στις πρόσφατες θυσίες και τα δεινά των συνανθρώπων μας. 

Ευχαριστούμε Ιάκωβε τόσο για την προσπάθειά σου όσο και για την βούληση να μοιραστείς τους καρπούς της μαζί μας.

Χρόνια πολλά συνέλληνες!

ΥΓ το υλικό έχει αναρτηθεί και στο Youtube και μπορεί να το δει όποιος ενδιαφέρεται πατώντας ΕΔΩ


βλ. σχετική ανάρτηση: http://iatroud.blogspot.com/2010/10/blog-post_8807.html

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ τον Ιάκωβο που με βοήθησε, με το υλικό που συνέλεξε, να εξηγήσω στο παιδί μου ότι το έπος του '40 δεν είναι μια ξεχασμένη ιστορία που τη διηγούμαστε σαν παραμυθάκι, αλλά μια τραγική πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας άνθρωποι σαν κι εμάς υπέφεραν πολύ...Ευχαριστώ και το φίλο μου τον Ιατρού για την ευαισθησία του να το αναρτήσει και να μου δώσει έτσι την ευκαιρία να το ξαναδώ, να συγκινηθώ και επιτέλους να ξανανιώσω λίγο υπερήφανη ως Ελληνίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη,Θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια αλλά η ιδέα να κάνουμε κάτι διαφορετικό φέτος όπως αυτό που έγινε ήταν δική σου.Ελπίζω να συνεργαστούμε σε επόμενη εκδήλωση με περισσότερο χρόνο για κάτι παραπάνω.Ερασιτεχνικό μεν αλλά καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή