Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σχετικά με σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Σημερινό άρθρο του Ριζοσπάστη, στηριζόμενο σε δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα", δίνει άλλη διάσταση σε πτυχές της πραγματικότητας που διαφεύγουν πολλές φορές της προσοχής μας. Το μάτι μας άλλωστε δεν έχει εκπαιδευτεί να ερμηνεύει εικόνες εκτός τηλεοπτικού κάδρου στο δελτίο των 20:00.

Οι σκιές παραμένουν εκεί έξω και δρουν καθημερινά, αθόρυβα και μεθοδικά, υπενθυμίζοντάς μας ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων για το μέλλον μας δεν εδράζονται σε εγκαταστάσεις της ημεδαπής.

Στο βαθμό που αληθεύει το ντοκουμέντο της ΕΥΠ που επικαλούνται τα "Επίκαιρα", ο προβληματισμός και η ανησυχία είναι παραπάνω από έκδηλα. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα και στο τέλος οι σύνδεσμοι με σχετικές πηγές.

Ανέκδοτο - Στον ύπνο

Μια βδομάδα μετά το γάμο, η γυναίκα ξυπνάει τον άντρα της, πριν καλά καλά χαράξει.

- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι!!

Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.

- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά την πόλη της Νέας Υόρκης δύσκολα αποτρέπεις το βλέμμα σου από το να θαυμάσει το 90 σχεδόν μέτρων ύψους χάλκινο άγαλμα της ελευθερίας, το οποίο δεσπόζει στην ομώνυμη νησίδα στον κόλπο της ΝΥ από το 1886, ως άλλος κολοσσός της Ρόδου.

Όταν δε είσαι και Έλληνας πολίτης, νιώθεις ενδόμυχα να σε συνδέουν με το άγαλμα πολλά περισσότερα από όσα αρχικά είχες φανταστεί. Μπορεί αρχικά, το έντονο πράσινο χρώμα του να μοιάζει λίγο απόκοσμο, μια και στο μυαλό σου περισσότερο λευκό νόμιζες ότι ήταν, όμως παραμένει οικείο και δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη τον λόγο.

Μέχρις ότου το καραβάκι σε αποβιβάσει στο νησάκι και χωρίς να το πολυκαταλάβεις καταλήγεις μαζί με πολλούς άλλους τουρίστες μπροστά σε ένα μαγαζί με σουβενίρ. Εκεί στέκεσαι μπροστά σε μια καταπράσινη στέκα για το κεφάλι γεμάτη με πράσινες ακτίνες και ξαφνικά το μυαλό σου φωτίζεται!

Το ιστολόγιο έγινε φιλικό στα κινητά


Κωδικός QR της προεπισκόπησης του ιστολογίου σας για κινητάTo ιστολόγιο μετατράπηκε πρόσφατα, με τη βοήθεια εργαλείων του blogger, σε φιλικό για πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα. Ελαφρύτερο και περιεκτικότερο στην πληροφορία, συνεπώς ταχύτερο και οικονομικότερο στην πρόσβαση θα επιτρέψει την πλοήγηση ακόμη και από την πλατεία ή την παραλία, διευκολύνοντας τους αναγνώστες του.