Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αυτόματος Υπολογισμός Κατάταξης & Αποδοχών Υπηρετούντων ΔΥ v.2.2

Στιγμιότυπο από την εφαρμογή
Στο Νομοσχέδιο για το Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, μεταξύ άλλων,  ρυθμίζονται και τα θέματα που άπτονται της κατάταξης και αποδοχών των ΗΔΗ υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με δεδομένο αφενός ότι απαιτείται μια σχετική αποκωδικοποίηση (ο όρος που περιγράφει καλύτερα τη διαδικασία είναι "αποκρυπτογράφηση")  κι αφετέρου το ενδιαφέρον που προκλήθηκε και η αγωνία που μας μεταφέρθηκε, δημιουργήθηκε η εφαρμογή που διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ παρακάτω.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υπολογιστικό φύλλο, το οποίο θα σας απαντήσει στα δύο απλούστερα ερωτήματα που τίθενται μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Σε ποιο Βαθμό θα καταταγώ και ποια η μισθολογική αμοιβή μου;

Τί δεν υπολογίζει στη συγκεκριμένη έκδοση η εφαρμογή μας;

Δεν υπολογίζει μισθολογικά κλιμάκια βάσει του πλεονάζοντος χρόνου στο Βαθμό.

Γιατί;    η χρηματική διαφορά που παρουσιάζουν μεταξύ τους ανέρχεται σε ποσοστό μόλις 2% (επί του αρχικού κλιμακίου του Βαθμού αναφοράς) καθιστώντας έτσι το πρόσθετο κόστος ανάπτυξης αποτρεπτικό.

Για παρατηρήσεις ή σχόλια παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου ελεύθερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστολογίου. Με ευχές για καλή δύναμη σε όλους, το αρχείο μπορείτε να κατεβάσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

  • διορθώθηκε η κατά δύο (2) έτη μείωση της απαιτούμενης υπηρεσίας για την κατάταξη των ΔΕ και ΥΕ στον καταληκτικό αντίστοιχα βαθμό, όπως προβλέφθηκε στην οριστική μορφή του Νόμου
  • ενσωματώθηκε (σε απλό κείμενο με δυνατότητα αναζήτησης λέξεων κλειδιών) το πλήρες νομοθέτημα όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ν.4024/27.10.2011, ΦΕΚ266/Α/2011)
παλαιότερες εκδόσεις:

123 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. 20 Νοεμβρίου κλείνω 5 χρόνια υπηρεσίας. Θα καταταγώ με βάση αυτά ή με βάση τα 4?ή δεν έχει σημασία και θα προσαρμοστεί αυτόματα το νεο ΜΚ μιας κ δεν τιθεται θεμα αλλαγης βαθμου, αλλά μόνο κλιμακίου? Μήπως γνωρίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα,
    η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του Νομοσχεδίου (το οποίο μπορείς να βρεις στον σύνδεσμο http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html), σύμφωνα με την οποία: "Τα Μ.Κ. χορηγούνται ανά διετία, με εξαίρεση τα Μ.Κ. των Βαθμών Β και Α, τα οποία χορηγούνται ανά τριετία. Η εξέλιξη των υπαλλήλων στα Μ.Κ. γίνεται αυτοδίκαια με την παρέλευση του ανωτέρω οριζόμενου χρόνου. Κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση που, από τις εκθέσεις αξιολόγησής του, προκύπτει ότι ο υπάλληλος δεν έχει επιτύχει την υλοποίηση της προβλεπόμενης στοχοθεσίας σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), για δύο συνεχή χρόνια, δεν εξελίσσεται μισθολογικά μέχρις ότου επιτύχει το ως άνω ελάχιστο ποσοστό."

    Η κατάταξή σου θα γίνει με τα πραγματικά χρόνια που έχεις στην Υπηρεσία τη στιγμή της δημοσίευσης του Νόμου στο ΦΕΚ, δηλ. τα 4. Το επόμενο Μ.Κ. θα το πάρεις αυτοδικαίως 2 χρόνια μετά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα παραπάνω.

    Όπως και να έχει, η διαφορά μεταξύ των κλιμακίων του ιδίου βαθμού είναι πολύ μικρή, ήτοι 2% (σε νομισματικό μέγεθος αντιστοιχεί σε 15 περίπου ευρώ καθαρά)οπότε μικρή σημασία θα έχει. Μόνο η αλλαγή βαθμού συνοδεύεται από ουσιαστική μεταβολή των αποδοχών.

    Ευχαριστώ ειλικρινά για την επικοινωνία και εύχομαι ολόψυχα, καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο βαθμο θα καταταγώ με 8 έτη και 1 μηνα προυπηρεσίας? θα υπαρξουν αλλες οδηγίες γιατι άλλοι συνάδελφοι με παρομοια προγράμματα οτν διανύεις τον 9ο χρόνο ανήκεις στο Δ βαθμό...
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια, πολύ καλή δουλεία.
    Δεν υπολογίζονται όμως:
    1. Παραμεθόριος.
    2. Αριθμός παιδιών.
    3. Θέση ευθύνης.
    4. Ανθυγιεινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα!Διορίστηκα το Σεπτέμβρη του 2005 και έχω και άλλους 3 μήνες προυπηρασία ως αναπληρώτρια (νηπιαγωγός). Σε ποιό βαθμό ανήκω;Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητέ φίλε/φίλη 12:57, το άρθρο 28 του νομοσχεδίου είναι ξεκάθαρο. Υπάλληλοι κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ (υποθέτω εδώ ανήκεις, δεν το ανέφερες) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι εννέα (9) έτη, κατατάσσονται στο Βαθμό Ε. Για να περάσεις στο Δ δηλ. πρέπει να έχεις δυστυχώς >9έτη (έστω και κατά μία μέρα). εάν υπάρξει νεότερη οδηγία, η επόμενη έκδοση του υπολογιστικού φύλλου θα την συμπεριλάβει. Ευχαριστώ για την επικοινωνία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητέ φίλε 12:58, σε ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο.

    Στο κείμενο της ανάρτησης αναφέρεται ότι δεν υπολογίζονται τα επιδόματα και τα μισθολογικά κλιμάκια. Τα πρώτα είναι εύκολο να τα προσθέσεις από μόνος σου (όταν οριστικοποιηθούν) ενώ το δεύτερο λόγω των παραμέτρων του είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο για να ενταχθεί στην εφαρμογή.

    Ίσως ακολουθήσει, έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου, νεότερη πληρέστερη έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητή αναγνώστρια 8:08μμ, με έξι έτη και 4 μήνες πραγματικής υπηρεσίας (ως ΤΕ ή ΠΕ) θα καταταγείς στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο του Ε Βαθμού, με πλεονάζοντα χρόνο περί τους 16 μήνες. Υπολόγισε στο ποσό που σου έβγαλε η εφρμογή ένα πρόσθετο 2% για αυτή την αλλαγή του κλιμακίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για πλασματικά χρόνια (όπως στους νεοπροσλαμβανόμενους πχ). Το μόνο που έχει εντοπιστεί είναι η αναφορά της παρ.1 του άρθρου 28, σύμφωνα με την οποία η κατάταξη δε μπορεί να είναι μικρότερη του κατά περίπτωση εισαγωγικού βαθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Ιατρού
    Επιτρέψτε μου δύο παρατηρήσεις
    1ον Το μεταπτυχιακό και διδακτορικό μετράνε και στην κατάταξη των ήδη υπηρετούντων Δ.Υ, και συγκεκριμένα στο αρθρο 25 αναφέρει ότι αφερούνται από τον απαιτούμενο χρόνο για την τελική κατάταξη 2 χρόνια για τον κατοχο μεταπτυχιακού, και 6 χρόνια για τον κάτοχο διδακτορικού και αποφοίτους της Εθνικής Σχολής δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.
    2ον. Αντι να προσπαθούμε να υπολογίσουμε τον βαθμό εξαθλίωσης στον οποίο μας κατατάσει το νέο φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ας κανουμε όλοι, στο βαθμό που μας αναλογεί, την προσπάθεια για να μη γίνει ποτέ αυτό το έκτρωμα, νόμος του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητέ κύριε/κυρία, η διάταξη που αναφέρετε στην πρώτη παρατήρησή σας, ατυχώς εξαιρέθηκε από το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο. Υπήρχε σε προηγούμενο Σχέδιο. Μπορείτε για του λόγου το αληθές να το επιβεβαιώσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο της Βουλής http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/Sxedio%20Nomou.pdf

    Όσον αφορά δε στη δεύτερη παρατήρησή σας, συμφωνώ απόλυτα στο ότι οφείλουμε να αντιταχθούμε με κάθε μέσο στην εξαθλίωση, πλην όμως η συνειδητοποίηση του μεγέθους του προβλήματος θεωρώ ότι αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της αντίδρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ευχαριστώ πολύ!Κουράγιο σε όλους τους εκπαιδευτικούς!Ανώνυμη νηπιαγωγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα! αυτο που δεν έχω καταλάβει είναι αν το μεταπτυχιακό θα παίξει κάποιο ρόλο τελικα στην κατάταξη των ήδη υπηρετούντων. Διορίστηκα φέτος και έχω μεταπτυχιακό και δεν εχω καταλάβει αν θα είμαι στο ΣΤ ή το Ε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος 4:59μμ, έτσι όπως έχει το νομοσχέδιο, υπάρχει πρόβλεψη για τον ήδη υπηρετούντα υπάλληλο (άρθρο 28, παρ.1), σύμφωνα με την οποία δεν δύναται η κατάταξη να είναι μικρότερη του κατά περίπτωση εισαγωγικού βαθμού. Ως εκ τούτου, θα καταταγείς στον Ε΄ Βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμη νηπιαγωγέ 4:55μμ, είμαι σίγουρος ότι οι ευχές σου απευθύνονται στο σύνολο των συμπολιτών που δοκιμάζονται και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς. Καλή δύναμη σε όλους μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστω πολυ για την άμεση απάντηση. Ωστόσο, συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια ότι χρειάζεται άμεση αντίδραση από όλους μας για να αποτρέψουμε την εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μακάρι την ανάγκη αντίδρασης να μην είμαστε λίγοι εκείνοι που την ενστερνιζόμαστε. Την προηγούμενη βδομάδα έγινε μια καλή αρχή (βλ.http://iatroud.blogspot.com/2011/10/5102011.html). Εύχομαι την επόμενη να είμαστε ακόμη περισσότεροι.

    Δράσεις και πρωτοβουλίες ποικίλουν, από σύνταξη επιστολών διαμαρτυρίας μέχρι πορείες και καταλήψεις. Τώρα που αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι μας επιφυλάσσει η μοίρα, ας διεκδικήσουμε τις τύχες μας πράττοντας ό,τι μπορεί ο καθένας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ 4 Κ' 6; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπέρα,

    η παράγραφος 4 εικάζω ότι προσθέτει ευνοϊκή ρύθμιση για υπαλλήλους "ειδικών" κατηγοριών όπως λ.χ. η γνωστή ΠΕ0 των Δικαστικών Υπαλλήλων (βλ. http://dyae.wordpress.com/tag/%CF%80%CE%B50/). Την ίδια στιγμή που δεν αναγνωρίζεται πλασματική υπηρεσία στην κατάταξη κανονικών πτυχιούχων, δίνεται τριετία σε "πλασματικούς" πτυχιούχους. Από τα παράδοξα της Δημόσιας Διοίκησης.

    η παράγραφος 6, αν καταλαβαίνω σωστά, λέει ότι μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα αξιολόγησης (προϋποθέτει έκδοση ΠΔ με ρύθμιση όλων των επί μέρους θεμάτων, από κριτήρια, όργανα, διαδικασίες), παραμένουν σε ισχύ υφιστάμενες σχετικές διατάξεις όπως για παράδειγμα ο ν.3839/2010 "σύστημα επιλογή προϊσταμένων.." (βλ. http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGYK2xFpSwMnXdtvSoClrL8hOQIz7x-mD7tIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6hq6ZkZV96FItHfn4ugtFkJ-RVmZIkmQ4tmLj9_-_2Y2GN-MMnHpQWQ.)

    Αν έχεις εντοπίσει κάτι διαφορετικό, θα σε παρακαλούσα να το μοιραστείς μαζί μας. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ Γ ΑΠΟ Δ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΒΓΕΙ" Π.Δ. ΩΣΤΟΣΟ);
    Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΟ...ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. έτσι δείχνουν τα πράγματα, αρκεί να έχεις υπολογίσει σωστά το χρόνο που θα κριθείς.

    Στην παρ.1 του άρθρου 29 καταλαβαίνω ότι λέει το εξής πονηρό. Θα καταταγείς σε βαθμό και κλιμάκιο βάσει της πραγματικής σου υπηρεσίας ενώ "Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζων χρόνος." που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να εξανεμιστεί χρόνος υπηρεσίας σου έως και 2 έτη!

    Ελπίζω να καταλαβαίνω λάθος και να κριθείς κανονικά τον γενάρη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστω για την απαντηση στο 1ο σχόλιο.

    Ειδα οτι καπου λετε "Το μόνο που έχει εντοπιστεί είναι η αναφορά της παρ.1 του άρθρου 28, σύμφωνα με την οποία η κατάταξη δε μπορεί να είναι μικρότερη του κατά περίπτωση εισαγωγικού βαθμού."

    Τι σημαίνει αυτό; 'Ενα παράδειγμα σας παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλημέρα, ένα παράδειγμα αναφέρθηκε λίγο παραπάνω από ένα φίλο, ο οποίος διορίστηκε φέτος κι έχει μεταπτυχιακό.
    Αν δε το είχε, θα κατατάσσονταν στον ΣΤ Βαθμό. Επειδή όμως ο εισαγωγικός βαθμός για τους κατόχους μεταπτυχιακών είναι ο Ε, σύμφωνα με την σχετική διάταξη, θα καταταγεί κι εκείνος σε αυτόν.
    Ελπίζω να καλύφτηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπάρχει πρόβλημα στο αρχείο με τον αυτόματο Υπολογισμό Κατάταξης & Αποδοχών Υπηρετούντων ΔΥ
    δεν λειτπυργεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τόσο ο σύνδεσμος, όσο και το αρχείο δείχνουν να λειτουργούν κανονικά. Θα βοηθούσε αν μου προσδιόριζες τον τύπο του προβλήματος που αντιμετωπίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. υπάρχει ένα θέμα τελικά με την ανάλυση της οθόνης. Όσο μικρότερη ανάλυση χρησιμοποιείς στο μηχάνημα που τρέχεις το αρχείο, τόσο μεγαλύτερο στο εμφανίζει με αποτέλεσμα να μη χωρά κάποιες φορές στην οθόνη.
    Προσωρινά, μπορείς να "εμφανίσεις" το σύνολο της εφαρμογής στην οθόνη σου κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και μετακινώντας μέσα ή έξω το ροδάκι στο ποντίκι.
    Μέχρι το βράδυ θα προσπαθήσω να βγάλω μια νεότερη έκδοση που θα το αντιμετωπίζει οριστικά.
    Ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατ'αρχάς είναι λίγο ασαφές το ότι στην αιτιολογική έκθεση που κατατέθηκε μαζί με το σχέδιο νόμου, λέει σαφώς για τα -6 , -2 χρόνια για τους υπηρετούντες που έχουν Phd ή μεταπτυχιακό αντίστοιχα (ενώ στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχει πλέον). Άρα σίγουρα κάπου υπάρχει λάθος, απλά δεν ξέρουμε αν είναι στην αιτιολογική ή στο σχέδιο νόμου. Από την άλλη στο σχέδιο νόμου ΔΕΝ υπάρχει πλέον η λέξη κλειδί (νεοεισερχόμενοι) στον πίνακα με τα χρόνια υπηρεσίας σε κάθε βαθμό (ΣΤ = 2, Ε=4, Δ=4, Γ=4 κλπ) ενώ στην αιτιολογική έκθεση προστέθηκε η φράση "...με συνολική βαθμολογική και μισθολογική προώθηση 6 ετών...". Άρα ερωτώ: Μήπως τελικά ισχύει (όπως λέει και η αιτιολογική έκθεση) το γεγονός της πριμοδότησης 6 & 2 ετών για τους κατόχους διδακτορικού / μεταπτυχιακού? Σας ευχαριστώ και συγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι γεγονός ότι εμφανίζεται ασυμφωνία μεταξύ της αιτιολογικής και του νομοσχεδίου, όπως και του υποβληθέντος τελικά νομοσχεδίου συγκριτικά με προσχέδια που βγήκαν στη δημοσιότητα. Σε σύνδεσμο παραπάνω φαίνεται το καταληκτικό κείμενο στον ιστοχώρο της Βουλής.
    Μακάρι να ψηφιστούν τελικά οι δικαιότερες και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, το κρισιμότερο όλων παραμένει η οικονομική και ηθική εξαθλίωση των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα. Εγώ σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ερώτηση:
    Μετά την κατάταξη στους βαθμούς, ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό που θα μπούμε(Ε-Α) είναι 4 χρόνια, ανεξάρτητα από τον πλεονάζον χρόνο στο βαθμό;

    Π.χ. ΠΕ με 14 χρόνια μπαίνει στο Δ και μετά θα χρειάζεται να περάσουν 4 επιπλέον χρόνια για να μπορεί να ανέβει στο Γ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ρίξε μια ματιά στο εξής ανωτέρο σχόλιο http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html?showComment=1318359602109#c9162026999610788659

    είναι πιθανό να πάρεις κλιμάκιο/α στο Βαθμό και η διαφορά (πλεονάζον χρόνος) να εξαφανιστεί, δηλ. ΠΕ με 14 χρόνια καταλαβαίνω ότι θα καταταγεί στο δεύτερο κλιμάκιο του Δ (9+2+2) και ο πλεονάζον χρόνος (1 έτος) θα πάει υπέρ πίστεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. προστέθηκε η έκδοση 1.1 με κύριες αλλαγές την αντιμετώπιση του προβλήματος της στοίχισης, λόγω της υψηλής ανάλυσης οθόνης που απαιτούσε η προηγούμενη έκδοση, και την προσθήκη σε ξεχωριστό φύλλο του κειμένου του Νομοσχεδίου σε επεξεργάσιμη μορφή, που επιτρέπει αναζήτηση με λέξεις κλειδιά (Ctrl+F)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με 21.5 ετη υπηρεσιας, ΤΕ με Α βαθμο και 7 κλιμακιο σε ποιο βαθμο κατατασομαι πλεον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. η εύκολη απάντηση είναι ο βαθμός κατάταξης, όπως θα είδατε στο φύλλο υπολογισμού, ο Γ.
    η δύσκολη απάντηση είναι το κλιμάκιο κατάταξης, μάλλον θα είναι το δεύτερο.
    η άσχημη απάντηση ή μάλλον τα άσχημα μαντάτα είναι ότι ο πλεονάζων χρόνος (~1,5 έτος) μετά την κατάταξη στο 2ο κλιμάκιο, πιθανότατα θα εξαϋλωθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μία πολύ καλή και ολοκληρωμένη δουλειά έχει ανεβάσει ο κος Κώστας Τσέλιος, καθηγητής στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς. Οι παραδοχές του βέβαια είναι διαφορετικές σε κάποια σημεία (πλασματικός χρόνος μεταπτυχιακών στην κατάταξη, πλεονάζων χρόνος κλιμακίου μετά την κατάταξη κ.λπ.) συγκριτικά με το κατατεθειμένο στη Βουλή Νομοσχέδιο, μπορεί όμως το τελικό κείμενο να αλλάξει.
    Το πολύ δυνατό αυτό εργαλείο μπορεί κάποιος να το βρει στον ιστοχώρο του εσπερινού Γεν. Λυκείου Καστοριάς (http://lyk-esp-kastor.kas.sch.gr/kostas/EN_MISTH_K_TSELIOS_N.xlsx) ή στο alfavita.gr (http://www.alfavita.gr/downit.php?id=47606)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα.Ήθελα να ρωτήσω αν μετρά ως προυπηρεσία και η εργασία σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο που υπάγεται στο υπουργείο υγείας και πρόνοιας και γενικά η εργασία σε άλλους τομείς.Ισχύει ότι θεσπίστηκε νεος νόμος;Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ καλή η εφαρμογή του Λυκείου Καστοριάς,όντως! βέβαια σε κανένα από όλα αυτά δεν υπολογίζεται το αφορόγητο για τους κάτω των 30!

    Πέρα από όλα όμως μην ξεχνάμε το αισχρόν του μισθολογίου και ότι πρέπει να το ανατρέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @φίλο, φίλη 5:04μμ
    Λυπάμαι, δεν έχω κάποια πληροφορία επαυτού.
    Στην περίπτωση πάντως που διοριζόσασταν μετά την ψήφιση του ενιαίου, θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε μέχρι 7 έτη προϋπηρεσία από όπου κι αν προέρχονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @αγαπητέ αναγνώστη 17:10μμ
    -εχθρός του καλού είναι το καλύτερο
    -έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε λεπτομέρειες να μας αποπροσανατολίζουν από το πρόβλημα, το οποίο παραμένει και δεν είναι άλλο από τις απώλειες θέσεων εργασίας και τον εξοντωτικό περιορισμό του εισοδήματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. διαβάστε τις τελευταίες (13.10.11) σημαντικές αλλαγές του Ενιαίου Πολυνομοσχεδίου στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Βενιζελος ειπε πως θα αποκαταστησει τις αδικες διακρισεις για τους ηδη υπηρετουντες για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δημήτρη, καλημέρα!

    Πολύ καλή η δουλειά σου, συγχαρητήρια!

    Χάρης Ανδρεόπουλος, ΠΕ01, Λάρισα (υπηρετών στο Γ/σιο Γαλαξιδίου και καταγόμενος από την Ομορφοκκλησία)

    http://religiousnet.blogspot.com

    http://gym-galax.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Ανώνυμος 2:46μμ, ρίξε μια ματιά αν θέλεις εδώ http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html

    @Xaris Andreopoulos, σε ευχαριστώ πολύ. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στο όμορφο Γαλαξίδι και εκφράζω το θαυμασμό μου στις ομορφιές της γενέτηράς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. η έκδοση 2.0 είναι διαθέσιμη. Ενσωματώνει σημαντικές αλλαγές που πέρασαν με τροπολογία του Υπ.Οικονομικών στο Σχέδιο Νόμου, στις 13.10.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα,
    στην έκδοση 2.0, στα πεδία των μηνιαίων και των ετήσιων αποδοχών δεν αμφανίζει ποσά αλλά την ένδειξη: " #ΤΙΜΗ! ". Είναι πρόβλημα του προγράμματος ή δικών μου ρυθμίσεων; (Έχω ενεργοοποιήσει πλήρως τις μακροεντολές).
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλημέρα, η ένδειξη #ΤΙΜΗ! εμφανίζεται αρχικά, μέχρι να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις στο σύστημα. Μετά την πρώτη απάντηση, το πεδίο αναπροσαρμόζεται αυτόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. καλημερα,και συγχαρητηρια γι αυτο που κανετε.Διοριστηκα το Νοεμβριο του 2004,ειμαι Τ.Ε.,και κλιμακιο 15,μπορειτε να μου πειτε σε τι κλιμακιο του βαθμου Ε θα μαι απο εδω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. καλησπέρα και σας ευχαριστώ.
    Δυστυχώς, φοβάμαι ότι συγκεντρώνετε πολλές πιθανότητες να αδικηθείτε από το πολυνομοσχέδιο. Εκτιμώ ότι θα πάρετε ένα κλιμάκιο στον Ε και ο χρόνος υπηρεσίας που πλεονάζει, ήτοι 1 έτος και 11 μήνες.. θα χαθεί.
    Ελπίζω ολόψυχα να αποδειχθεί εμπράκτως ότι δίνω λάθος ερμηνεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για σας κ. Ιατρού , και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια που προσφέρετε σε όλους μας . Και από την μεριά μου σχολιάζω πως αυτό το νέο φτωχολόγιο ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία !!!.. όπως κάθε τι ‘ έτσι και αυτούς θα τους κρίνει η ιστορία , γιατί αυτός ο νόμος «έκτρωμα» , θα μας φέρει πολλά χρόνια πίσω, με συνέπεια την οικονομική μας εξαθλίωση.
    Είμαι υπάλληλος στην Τ.Ε κατηγορία με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας τα 25 έτη..(διορισμός 18/5/86). Το έτος 2005 μετατάγηκα από την Δ.Ε στην Τ.Ε κατηγορία (έτος κτήσης πτυχίου το 2003), γνωρίζω ότι με τα άρθρα 3.4 , και για λόγους ίσης μεταχείρισης ΄όπως το αναφέρει !!! μετριούνται μόνο τα μισά έτη πέραν της 10 ετίας.
    1)Θα ήθελα να ρωτήσω εάν φυσικά γνωρίζετε ‘ η κατάταξη μου θα γίνει κατά το έτος κτήσης του πτυχίου μου ? ή κατά την μετάταξή μου από την Δ.Ε κατώτερη , στην Τ.Ε ανώτερη κατηγορία ?..
    2)Και ποιος θα είναι ο πλεονάζων χρόνος επί του βαθμού στην κατηγορία Γ’ κατάταξής μου ?.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, ο Ν.4024/11, έρχεται με αναδρομική ισχύ, για κάποιον Δ.Υ., που έκανε μετάταξη με βάση το Ν.3683/99 (παλαιό Υ.Κ., ο νέος Υ.Κ.3528/2007), το 2003, να του διαγράψει χρόνια υπηρεσίας 5 ή και περισσότερα, επειδή το 1999 καλόπιστα με το νομοθέτη, ξεκίνησε μία προσπάθεια μέσω των σπουδών του στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα το 2003, να μεταταχθεί βάσει του άρθρου 70, του Ν.3683/99, από την ΤΕ στην ΠΕ κατηγορία και να καταταχθεί σε συγκεκριμένη βαθμολογική και μισθολογική βαθμίδα. Σήμερα, έρχονται οι "κοι" αυτοί να διαγράψουν χρόνια υπηρεσίας και εκ του αποτελέσματος, να εξομοιώσουν τους Δ.Υ. που αναβάθμισαν τα τυπικά τους προσόντα, με τους Δ.Υ. που τέθηκαν σε αργία, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Την ίδια στιγμή, με τον Ν.4024, εξομοιώνονται, με μία χρονική καθυστέρηση 3 ετών, οι Δ.Υ. της κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ χωρίς το αντίστοιχο πτυχίο, παρά μόνο στη καλύτερη περίπτωση, ένα απολυτήριο λυκείου (βλέπε Υπ. Δικαιοσύνης, Τελωνειακή Υπηρεσία κλπ). Έτσι, προφανώς, αντιλαμβάνονται, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία. Ο μόνος δρόμος για εμάς, είναι το Διοικητικό Εφετείο, για έκδοση Ακυρωτικών Πράξεων και εν συνεχεία το ΕΔΑΔ, για να γίνουμε για μια ακόμη φορά και πανευρωπαϊκός ρεζίλι.

      Διαγραφή
  51. Καλημέρα,πολύ καλή δουλειά.Μία απορία μόνο που δεν έχω βρει άκρη ακόμη.Οι υπάλληλοι ΔΕ που έχουν τελειώσει μέση τεχνική σχολή και κέρδιζαν με τον παλιό νόμο ένα μισθολογικό κλιμάκιο σε σχέση με τους απλούς ΔΕ(νομίζω και οι ΤΕ χωρίς πτυχίο ανήκουν εκεί) πως θα καταταγούν?Είναι γνωστό ή πρέπει να περιμένουν κάποια εγκύκλιο?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ανώνυμος, 10:33πμ καλησπέρα, έτσι όπως είναι ο νόμος, δεν υπάρχει μνεία στην κατάταξη για ειδικές κατηγορίες εκπαίδευσης, συνεπώς η πρόσθετη κατάρτισή σου μάλλον δε θα παίξει ρόλο στις αποδοχές σου.

    Αντίστοιχη αδικία παρατηρείται πχ και στους μηχανικούς του Δημοσίου, οι οποίοι είναι απόφοιτοι 5ετούς κύκλου σπουδών και εξισώνονται μισθολογικά με τους υπόλοιπους απόφοιτους ΑΕΙ της Χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ανώνυμος, 1:35πμ, καλησπέρα κι ευχαριστώ για την επικοινωνία και το σχόλιο.

    1) το σημείο αναφοράς πρέπει να είναι ο χρόνος κτήσης του τυπικού προσόντος δηλ. του πτυχίου κι όχι η μετάταξη (η οποία και θα μπορούσε να απέχει μεγάλο χρονικό διάστημα, για λόγους αντικειμενικής ή άλλης αδυναμίας). Φαντάζομαι και στο ΦΕΚ της μετάταξής σας θα πρέπει να αναφέρεται ο πλεονάζων χρόνος που μεσολάβησε από την ημερομηνία κτήσης του τίτλου σπουδών μέχρι την μετάταξη.

    2) με 21 χρόνια "πραγματικής" υπηρεσίας, μάλλον θα καταταγείτε στο 3ο κλιμάκιο του Γ βαθμού.

    δυστυχώς αυτή η πρόβλεψη της παρ.3 του άρθρου 28, σας στερεί έναν ολόκληρο βαθμό (τον καταληκτικό ουσιαστικά) και περίπου 250€ τον μήνα μεικτά.

    καλή μας δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλησπερα και συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου. Μια παρατηρηση εχω να κανω μονο. Αν καποιος ΠΕ κατηγοριας με 40 χρονια υπηρεσιας κατατασεται στον Β βαθμο και οχι στον Α. Οσα χρονια υπηρεσιας και να εβαλα υποθετικα ποτε δεν εβγαλε τον Α βαθμο παρα μονο ενα σχολιο για την ηλικια του επιτιμου ( πολυ πετυχημενο σχολιο) θεωρω οτι ειναι bug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. δυστυχώς δεν πρόκειται για σφάλμα υπολογισμού, στο άρθρο 28 του επίμαχου νομοσχεδίου δεν προβλέπεται κατάταξη υπηρετούντων υπαλλήλων σε βαθμό υψηλότερο του Β.
    υ.γ. χαίρομαι που παρατήρησες το σχόλιο, υπάρχει ένα ακόμη στον αριθμό των τέκνων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. προστέθηκε έκδοση 2.1
    ======================
    ουσιαστική αλλαγή αποτελεί η μείωση κατά δύο (2) έτη της απαιτούμενης υπηρεσίας για την κατάταξη των ΤΕ και ΠΕ στο Β βαθμό, όπως προέκυψε από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου.
    Το ίδιο το νομοσχέδιο βρίσκεται ενσωματωμένο στο αρχείο της εφαρμογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Υπεγράφησαν σήμερα οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου (http://www.capital.gr/News.asp?id=1317169).
    Παρατηρούμε ότι για την κατάληψη θέσεων ευθύνης μολονότι από το νόμο είχαν βγει οι προτεραιότητες των βαθμών στην επιλογή, επαναφέρονται με την εγκύκλιο...
    ...και μάλιστα με ένα ιδιαίτερο τρόπο:
    Προηγούνται οι βαθμού Α και Β (όχι πρώτα οι Α και μετά οι Β)
    Αν δεν καλύπτονται οι θέσεις επιλέγονται και Γ
    Αν δεν καλύπτονται πάλι επιλέγονται και Δ...

    Τελικά ότι και να λέει ο νόμος, με μια εγκύκλιο περνάς αυτό που θέλεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Aν δεν κάνω λάθος και οι ΔΕ έχουν ως όριο για την Β κατηγορία τα 27 και όχι 30 χρόνια όπως φαίνεται στο λογιστικό φύλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @12:32μμ έτσι ακριβώς είναι.. και με εγκύκλιο και με πδ ό,τι θέλεις κάνεις.

    @3:49μμ έχετε δίκιο αγαπητέ, θα διορθωθεί άμεσα! ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. =====================================================
    η ανωτέρω διόρθωση (μαζί με το νόμο όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ) ενσωματώθηκε στη νέα έκδοση 2.2
    =====================================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. μια πολύ επαγγελματική προσέγγιση, για τον αναλυτικό υπολογισμό των αποδοχών σας, αποτελεί η εφαρμογή του Κιουρτζίδη Βλαδίμηρου, καθηγητή Πληροφορικής, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://kiovlad.dyfio.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΑ ΕΞΉΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
    1) ΕΧΩ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ 11 ΕΤΗ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ + ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΚ ΤΟΥ Δ' ΒΑΘΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΓΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ' ΒΑΘΜΟ ;
    2) ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΩ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑ ΣΑΝ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΟ 1985. ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟ 2011. ΤΟ 2012 ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ. ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ 18,5 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ Β ΒΑΘΜΟ Η ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΠΟΙΟ.... ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΓΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ. ΔΗΛ ΣΑΝ ΔΕ ΜΕ 27,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΟ Β. ΤΩΡΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ; ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα. Είμαι ΠΕ Νοσηλευτής δόκιμος υπάλληλος με 1 χρόνο προϋπηρεσίας και κάτοχος διδακτορικού αναγνωρισμένου από την υπηρεσία μου. Ήθελα να ρωτήσω αν θα καταταγώ τελικά στον βαθμό Ε ἠ Δ. Ρωτάω γιατί δεν βρίσκω πουθενά στην παρ. 1 του άρθρου 28 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου την αναφορά σύμφωνα με την οποία "η κατάταξη δε μπορεί να είναι μικρότερη του κατά περίπτωση εισαγωγικού βαθμού". Σε ευχαριστώ θερμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ανώνυμος φίλος 8:09μμ, η περίπτωσή σου νομίζω ότι περιγράφεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 6, σύμφωνα με την οποία: "4. Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν, κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, να απασχοληθούν,κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @ανώνυμη προϊσταμένη 12:57μμ είσαι από τις πολύ "τυχερές" περιπτώσεις, μια και η ευνοϊκή ρύθμιση της παρ.3 του 28 που αναφέρεις πέρασε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Διαφορετικά θα σου ψαλίδιζε έναν βαθμό και περίπου 250€ μικτά το μήνα! Ό,τι περισσεύει υπολογίζεται για κλιμάκιο. Δεν έχω εντοπίσει κάτι που να επηρεάζει τα συντάξιμα χρόνια. Ευχαριστώ για την επικοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ πολύ, θα μπορούσατε να μου προσδιορίσετε την ευνοϊκή ρύθμιση στην οποία αναφέρεστε, της παρ. 3 του άρθρου 28, του Ν.4024/11, επειδή από ότι τα μέχρι σήμερα (27.07.2012) ισχύοντα στο νομικό μας πολιτισμό, αναδρομικότητα του Νόμου προς το χείριστο, για το υποκείμενο του υπό εξέταση νόμου δεν μπορεί να ισχύει. Διαφορετικά, το λόγο πρέπει να έχουν τα Διοικητικά Εφετεία.
      Δεν μπορεί στην αιτιολογική του άρθρου 28, να αναφερόμαστε στην Αρχή της ισονομίας, κατακρεουργώντας έτη υπηρεσίας, επειδή καλόπιστα, ο Δ.Υ. με τον ισχύοντα τότε Υπ. Κώδικα, Ν.3689/1999, σπούδασε ενώ εργάζονταν, απέκτησε ένα ανώτερο τίτλο σπουδών π.χ. Π.Ε., κατατάχθηκε σε ανώτερη κατηγορία και αντίστοιχο Μ.Κ. και τώρα έρχεται μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, με το αιτιολογικό της αποκατάστασης της αδικίας, να υποβαθμίσει βαθμολογικά και μισθολογικά τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ανατρέποντας του, την υπηρεσιακή του εξέλιξη, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για έναν άνθρωπο, που εναπόθεσε το επαγγελματικό του μέλλον στη συγκεκριμένη νομοθεσία (Ν.3689/99), να του αφαιρεί στη πράξη, χρόνια υπηρεσίας, για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
      Την ίδια ώρα, που ο ίδιος ο Ν.4024/11, έρχεται και ανατρέπει κάθε προηγούμενη νομοθεσία, αναφορικά με τους ΤΕ και ΠΕ χωρίς πτυχίο ΤΕΙ & ΑΕΙ, παρά μόνο στη καλύτερη περίπτωση ένα απολυτήριο λυκείου, εντάσσοντας τους συγκεκριμένους Δ.Υ., στους αντίστοιχους κλάδους των πτυχιούχων, με ανάλογη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, με μία μόνο χρονική καθυστέρηση, των 3ων ετών.
      Αυτό για κάθε νοήμονα άνθρωπο, μπορεί να σχετίζεται με σεβασμό του δικαίου ή θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ισχύουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά;
      Για όλα αυτά, αλλά και για πολλά ακόμα "παράξενα" του εν λόγω νόμου, η ΑΔΕΔΥ για μία ακόμη φορά, ποιεί την νύσσαν και αφήνει τους άμοιρους Δ.Υ. να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα (αιτήσεις ακύρωσης προς τα Διοικητικά Εφετεία κλπ), όπως λέει, πολύ σοφά ο λαός μας.

      Παρακαλώ πολύ, κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων, για την προσοχή σας και θα ήθελα να γνωρίσω την άποψή σας, επί του συγκεκριμένου θέματος.

      Διαγραφή
    2. έχετε δίκιο να μη θεωρείτε ευνοϊκή μια ρύθμιση που έρχεται να αμβλύνει μικρό μόνο τμήμα των αρνητικών συνεπειών ενός ολόκληρου νομοθετήματος.

      Πάραυτα, η συνάδελφος (όπως κι άλλοι εργαζόμενοι φαντάζομαι) βελτίωσε την μισθολογική και βαθμολογική της εικόνα έπειτα από την συγκεκριμένη προσθήκη.

      Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σας, και για τους ΠΕ0 υπάρχει αναφορά σε προηγούμενο σχόλιο (βλ.http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html?showComment=1318356775007#c3808354753723561586).

      Όσον αφορά στην ΑΔΕΔΥ και στο κάθε συνδικαλιστικό όργανο, ακόμη κι αν η εκπροσώπηση των εργαζομένων που εκπροσωπούσαν, γίνονταν με καλύτερο τρόπο (εικάζω ότι συμφωνούμε στο ότι δεν έχουν φανεί αντάξιοι των προσδοκιών), η ύπαρξη και δράση τους δεν αποτελούν πανάκεια. Χρειάζονται και τη δική μας ενεργή συμμετοχή και πίεση για να δραστηριοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, έκανε αυτό που όφειλε, δηλ. κατέθεσε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αγωγή ακύρωσης του Νόμου 4024/2011 (http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/news/Genika/2012/january/1012012-1.csp), το πλήρες σώμα της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.adedy.gr/adedy_cms_files/dynamic/c1345003/file/0/1012012-1_el_GR.pdf

      Στις θέσεις σας υπάρχουν νομικά επιχειρήματα και θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στα αρμόδια δικαστήρια όπως ορθά προτείνετε. Να σας μεταφέρω, ότι το ίδιο θέμα (το ήμιση της 10ετίας) γνωρίζω ότι προβληματίζει υπηρετούντες απόφοιτους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς πολλοί εκ των άμεσα θιγόμενων προέρχονται και από τους κόλπους του συγκεκριμένου ιδρύματος (λόγω ηλικίας και υπηρεσιακής κατάστασης).

      Εάν προκύψει κάτι συγκεκριμένο σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο θα επανέλθω κοινοποιώντας το.

      Ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις απόψεις σας μαζί μου.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κ. Ιατρού. Ομολογώ ότι η σελίδα σας είναι πολύ βοηθητική και αποτελεί μια όαση σε όλα αυτά τα δύσκολα που συμβαίνουν. Είμαι στην ίδια κατηγορία με την ανώνυμο της 28 Ιουλίου του 2012. Η διαπιστωτική πράξη μου γνωστοποιήθηκε στις 9/10/2012.Υπέγαψα ότι έλαβα γνώση σεμια σελίδα με όλα τα ονόματα των συναδέλφων. Επειδή νοιώθω πολύ αδικημένη και ότι τιμωρούμαι γιατί διάβασα και πήρα πτυχίο εν υπηρεσία προσανατολίζομαι στην άσκηση ένδικων μέσων.Από πότε μετράει ο χρόνος παραγραφής άσκησης προσφυγής; Έχω διοριστεί τον Ιούλιο του 1982 πήρα πτυχίο τον Ιούλιο του 2007 και σήμερα εκπονώ διπλωματική. 7,5χρόνια χαμένα. Τιμωρούμαστε όλοι εμείς γιατί θελήσαμε ένα καλύτερο μέλλον τόσο προσωπικό όσο και υπηρεσιακό. Πως γίνετε να ανατρέπουν ότι νομοθετικά ίσχυε με τον υπαλληλικό κώδικα του 2003 και 2007; Αν μπορείτε ενημερώστε με αν έχει γίνει κάποια κίνηση από συναδέλφους που εμπίπτουν στην παρ. 3 (άσκηση προσφυγής) για να ενημερωθώ και να κινηθώ και εγώ νομικά. Ξέρω ότι μπορεί να πάρει χρόνια αλλά ως πότε θα αποφασίζουν χωρίς εμάς; Σας ευχαριστώ και πάλι

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς δεν έχω κάποια ενημέρωση. Θα πρότεινα να συμβουλευτείτε νομικό και να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε και με την αδεδυ, στο adedy@adedy.gr.
      Σε περίπτωση που μάθετε οτιδήποτε νεότερο, παρακαλώ όπως ενημερώσετε, με νεότερο σχόλιό σας. Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια, εύχομαι με τη σειρά μου καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  67. @ανώνυμος φίλος 21/11/11-10:35μμ λογικά θα πάρεις ένα πρόσθετο στο εισαγωγικό του Δ βαθμού κλιμάκιο με πλεονάζον χρόνο των 10 μηνών. Σίγουρα πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες μέσω εγκυκλίων οδηγιών. Έχουν κυκλοφορήσει κάποιες, αναμένονται επόμενες. Το ίδιο το ενιαίο προβλέπει μια σειρά από ρυθμίσεις (Προεδρικό Διάταγμα και Υπουργικές Αποφάσεις) που θα ακολουθήσουν. Μέσα σε αυτές θα αναφέρεται και ο τρόπος υπολογισμού και τα κριτήρια της προϋπηρεσίας που δύναται να αναγνωριστεί. Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. καλησπέρα!Εχω προυπηρεσια 2 ετη και 2 μηνες γιατί ειμαι στον ΣΤ βαθμό εφόσον για την προαγωγή απο τον ΣΤ στον Ε χρειάζονατι 2 έτη (τα οποία έχω συμπληρώσει)?
    Επίσης έχω μονιμοποιηθεί,οπότε δεν θα πρέπει να προαχθώ στον Ε?
    Τέλος αν μείνω αλλα 2 χρόνια στον ΣΤ θα έχω 4 χρόνια,ενω η εγκυκλιος λέει οτι μένεις στο ΣΤ εως 3 χρόνια.
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. τα 2 χρόνια στον ΣΤ είναι για όσους μπουν στο δημόσιο μετά την ψήφιση του Ενιαίου. πρόκειται για μια περίεργη μορφή τιμωρίας των υπηρετούντων δ/υ, περισσότερα για το θέμα δες εδώ: http://iatroud.blogspot.com/2011/10/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. καλησπέρα και συγγνώμη για την ενόχληση . εργαζομαι ΄σαν ΔΕ νοσηλευτρια σε νοσοκομείο από το 1986 . τον ιουνιο του 2008 πήρα το πτυχίο ΤΕ νοσηλευτικής και τον Μάρτιο έγινε η μεταταξή μου.
    α) σε ποιο βαθμό θα ταταταγώ ;
    8) αν ισχυσει αυτό με το μισό της περας δεκαετίας , τα υπόλοιπα χρόνια που έχω δουλέψει θα πιαστούν σε κλιμάκια μισθολογικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. καλησπέρα κι ευχαριστώ για την επικοινωνία. αυτό με το μισό πέραν της δεκαετίας που λέτε ισχύει. ευτυχώς για πλήθος κόσμου, προστέθηκε η πρόβλεψη να μην μπορεί να καταταχθεί κάποιος σε βαθμό χαμηλότερο από αυτόν που θα είχε αν δεν έκανε μετάταξη σε υψηλότερη κατηγορία εκπαίδευσης. υπομονή λίγες ημέρες και θα λάβουμε όλοι τα χαρτιά από τις δνσεις προσωπικού. θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε επί των αποτελεσμάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ειμαι δοκιμη υπαλληλοσ με ενα 1 χρονο και 9 μηνεσ
    μπορω να αναγνωρισψ 7 χρονια απο ιδιωτικο τομεα τωρα ή μετα την δοκιμοτητα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. σε κάθε περίπτωση για να αναγνωρίσεις τυχόν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να εκδοθεί πρώτα το σχετικό πδ που προβλέπεται στο νόμο και θα αναφέρει αναλυτικά τα κριτήρια, διαδικασία κ.λπ. Μέχρι τότε όμως, πιθανότατα, θαχεις ήδη μονιμοποιηθεί. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας να κατατοπίσετε τους συναδέρφους.Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στην κατάταξη για όσους υπαλλήλους είναι και δημοτικοί σύμβουλοι;Κάτι αναφέρουν το άρθρο 6 και το άρθρο 10.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. στο άρθρο 6 ξεχωρίζω την ευνοϊκή ρύθμιση για τους αιρετούς, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος υπηρεσίας τους λογίζεται ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου δ/νσης, προφανώς για να συνυπολογιστεί σε μελλοντική κρίση τους σε θέσεις ευθύνης και όχι στην κατάταξή τους. ομοίως και το 10.
    δυστυχώς δεν μπορώ να διακρίνω κάποια διαφοροποίηση στην κατάταξη υπέρ των αιρετών υπαλλήλων.
    ευχαριστώ για την επικοινωνία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΕΙΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΟ Γ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ Β ΒΑΘΜΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. στον Γ δυστυχώς θα γίνει η κατάταξή σας, για λίγο χάνετε τον Β βαθμό στον οποίο άγνωστο πότε θα ανέλθετε καθώς υπάρχουν θέματα ποσοστώσεων, αξιολογήσεων κ.λπ. ο ελάχιστος χρόνος στον βαθμό για να εξεταστούν οι όποιες προϋποθέσεις είναι τα 4 έτη. για περισσότερα διαβάστε τα άρθρα 7 και 8 του νομοσχεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. καλημερα, ηθελα να ρωτησω τι ακριβως γινεται οσον αφορα τις περιπτωσεις που αναφερει το αρθρο 29, δηλαδη οταν οι συνολικες μικτες αποδεχες βασει του νεου μισθολογιου Νοεμβριου ειναι πανω απο 25% μειωμενες σε σχεση με τις συνολικες μικτες αποδοχες Οκτωβριου (βασικος μισθος + διαφορα επιδοματα οπως 3% μηχανικων κτλ).
    Δεν ειναι απολυτως κατανοητο..Για τον πρωτο χρονο ειναι 25% και μετα ισοποσα για 2 χρονια μεχρι να φτασει κανεις στο κλιμακιο που του αναλογει?
    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. καλημέρα και χρόνια πολλά!
    μάλλον γίνεται αυτό ακριβώς που περιγράφετε. Λειτουργεί ως προσωπική διαφορά για την μείωση που υπερβαίνει το 25% των συνολικών αποδοχών σας για το πρώτο έτος. ακολούθως, η διαφορά της μείωσης που σας αναλογεί θα αφαιρεθεί ισόποσα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
    καλές γιορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Κατηγορία ΤΕ, Βαθμός Α, Κλιμάκιο 7, Χρόνια υπηρεσίας 23 (2011), παιδία 1. Σε ποιό βαθμό πάω με το ενιαίο? κλιμάκιο? και τι μισθό? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. δοκιμάστε να εισάγετε τα παραπάνω δεδομένα στο http://dl.dropbox.com/u/5293681/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82%20%CE%95%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%20%CE%9C%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF%20%CE%92%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF%20v.2.2.a.xls
    και θα πάρετε τις απαντήσεις σας.
    υγ για λεπτομερέστερη αποτύπωση της μισθολογικής σας κατάστασης συμβουλευτείτε την εφαρμογή του Βλαδίμηρου Κιουρτζίδη στο xrisima.eu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Εχω καταταχθεί στον βαθμό Β0,ο βασικός μισθός μου έπρεπε να είναι 1906 ευρώ,όμως παρουσιάζεται να είναι 1878 ΕΥΡΏ,δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο,τα έτη προϋπηρεσίας μέχρι την ψήφιση είναι21 και πλεονάζων χρόνος 2 έτη,3 μήνες και 26 ημέρες.Δεν έχω κάποιες άλλες κρατήσεις πχ δάνειο,και έχω ένα παιδί,οι απαντήσεις δεν με διαφώτισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλημέρα σας.Έχετε υπ'όψη σας πώς θα γίνει η καταβολή αυτών που χρωστάμε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους μήνες Νοέμβριο,Δεκέμβριο και Ιανουάριο.Αληθεύει ότι θα γίνουν όλες οι κρατήσεις το Μάρτιο σε μια δόση;
    Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. @ανώνυμος 06:07am δεν το γνωρίζω. Θα ρωτήσω κι αν μάθω κάτι θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. @Ανώνυμος 05:47am
    Άρθρο 13-Βασικός Μισθός Πολυνομοσχεδίου, 780€x1.4 (για την ΠΕ κατηγορία)=1092€ Υπολογίζοντας τις προσαυξήσεις λόγω βαθμού έχουμε διαδοχικά 1092x1,1x1,15x1,15x1,2= 1.906€. Αυτές είναι και οι μικτές αποδοχές του βαθμού σας, ανεξαρτήτως των κρατήσεων που υπολογίζονται στη συνέχεια.-
    Η σε βάρος σας διαφορά της τάξεως του 1,5% θα πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς από τον εκκαθαριστή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος, χρήσιμη για πολλούς υπαλλήλους, αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΒΟΧΩΧ-9ΓΑ)την Παρασκευή 27.Ιαν.2012. θα τη βρείτε εδώ: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9F%CE%A7%CE%A9%CE%A7-9%CE%93%CE%91

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ
    ΘΕΜΑ: Ερώτημα σχετ. με την κατάταξη σε Βαθμό (παρ.3 του αρθρ. 28 Ν.4024/2011).
    Σχετ. υπ΄άριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.18/941/οικ.2517 διευκρινιστικής εγκυκλίου .

    Παρακαλώ θερμά, -αν και φαντάζομαι την δουλειά που έχετε αυτήν την περίοδο-, εάν μπορείτε να με ενημερώσετε σε ποιο βαθμό & κλιμάκιο κατατάσσομαι,διότι με έχουν κατατάξει στον Γ΄βαθμό.Όμως βάσει της με ημερ. 27/01/2012 υπ΄άριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.18/941/οικ.2517 διευκρινιστικής εγκυκλίου , όπου αναφέρεται: ότι ως ημερομ. για τον υπολογισμό του πέραν της δεκαετίας χρόνου, θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία κτήσης του τυπικού προσόντος της ανώτερης κατηγορίας.
    Στην δική μου περίπτωση η ημερομηνία απόκτησης του τυπικού προσόντος της ανώτερης κατηγορίας δεν έχει αποκτηθεί μέσα στον πέραν της δεκαετίας χρόνου αλλά πολύ νωρίτερα. Η μετάταξη όμως πραγματοποιήθηκε μέσα στον πέραν της δεκαετίας χρόνου όταν υπήρξε κενή οργανική θέση στην υπηρεσία μου. Είμαι τώρα ,ΔΕ κατηγορία και κατά την εφαρμογή του Ν.4024/11, ο συνολικός χρόνος δημόσιας υπηρεσίας μου είναι: 27 έτη 1 μήνας 27 ημέρες.Μήπως βάσει της ανωτέρω εγκ. κατατάσσομαι στον Β? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. εαν καποιος εχει 2 μεταπτυχιακά, το δεύτερο μετράει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ανώνυμος Feb 2,2012 03:58AM
    δυστυχώς όχι! όπως και για όσους έχουν δύο ή περισσότερα πτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ανώνυμος Feb 2,2012 01:27AM
    καλώς απευθύνατε (απόσα καταλαβαίνω) ερώτημα στο οικείο Τμήμα Προσωπικού. Αφού εξετάσετε το περιεχόμενο και το σκεπτικό της απάντησής τους, θα αποφασίσετε για την υποβολή ή μη σχετικής αίτησης θεραπείας (αξιώνοντας ενδεχόμενη διόρθωση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Για τα δύο μεταπτυχιακά σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο προσμετρώνται 2+1=3 επιπλέον έτη στην κατάταξη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία που αναφέρεται στην τελευταία εγκύκλιο.
    Ωστόσο είναι λίγο ασαφής η εκγύκλιος για το θέμα αυτό για το λόγο ότι απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα που είχαν τεθεί στο Υπουργείο.
    Θα δείτε και στην αιτιολογική έκθεση του νόμου που έγινε η προσθήκη ότι σκοπός είναι η αναγνώριση περισσότερων του ενός τυπικών προσόντων. (Προϋπόθεση ωστόσο είναι να έχετε συνάφεια από το ΥΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. σας εύχομαι να υπάρξει νεότερη εγκύκλιος που να το διευκρινίζει. Μέχρι τότε όμως το μπόνους περιορίζεται στα αναφερόμενα στην τελευταία (ασαφή όπως θεωρείτε)οδηγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Παρακαλώ θερμά, -αν και φαντάζομαι την δουλειά που έχετε αυτήν την περίοδο-, εάν μπορείτε να με ενημερώσετε σε ποιο βαθμό & κλιμάκιο κατατάσσομαι,διότι με έχουν κατατάξει στον Γ΄βαθμό.Όμως βάσει της με ημερ. 27/01/2012 υπ΄άριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.18/941/οικ.2517 διευκρινιστικής εγκυκλίου , όπου αναφέρεται: ότι ως ημερομ. για τον υπολογισμό του πέραν της δεκαετίας χρόνου, θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία κτήσης του τυπικού προσόντος της ανώτερης κατηγορίας.
    Στην δική μου περίπτωση η ημερομηνία απόκτησης του τυπικού προσόντος της ανώτερης κατηγορίας δεν έχει αποκτηθεί μέσα στον πέραν της δεκαετίας χρόνου αλλά πολύ νωρίτερα. Η μετάταξη όμως πραγματοποιήθηκε μέσα στον πέραν της δεκαετίας χρόνου όταν υπήρξε κενή οργανική θέση στην υπηρεσία μου. Είμαι τώρα ,ΔΕ κατηγορία και κατά την εφαρμογή του Ν.4024/11, ο συνολικός χρόνος δημόσιας υπηρεσίας μου είναι: 27 έτη 1 μήνας 27 ημέρες.Μήπως βάσει της ανωτέρω εγκ. κατατάσσομαι στον Β? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. καλώς απευθύνατε (απόσα καταλαβαίνω) ερώτημα στο οικείο Τμήμα Προσωπικού. Αφού εξετάσετε το περιεχόμενο και το σκεπτικό της απάντησής τους, θα αποφασίσετε για την υποβολή ή μη σχετικής αίτησης θεραπείας (αξιώνοντας ενδεχόμενη διόρθωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ.ΡΩΤΩ ΕΣΑΣ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ με ημερ. 27/01/2012 υπ΄άριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.18/941/οικ.2517 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Β΄ΚΑΙ ΟΧΙ Γ΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΦΟΡΕΙΣ,ΘΕΣΕΙΣ,ΚΛΠ....)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. φίλε Γιάννη, στην παρ.1 του άρθρου 28 αναγράφεται μεταξύ άλλων "..με βάση τον συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας ... και το χρόνο προϋπηρεσίας στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη του υπαλλήλου.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. αγαπητέ ΟΝΝΙΚ, πείτε μου σας παρακαλώ μετά από πόσα χρόνια από την πρόσληψή σας αποκτήσατε το τυπικό προσόν της ανώτερης κατηγορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Πρώτα απ'όλα σας συγχαίρω που βοηθάτε όλους εμάς να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει... Εγώ είμαι ΤΕ, με μεταπτυχιακό. Βρίσκομαι στο βαθμό Γ, 3ο κλιμάκιο, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη και με χρόνο παραμονής στο βαθμό 7 χρόνια και 10 μήνες (το Νοέμβριο. Δηλαδή, υποθέτω, θα άλλαζα το Γενάρη βαθμό). Τώρα τι γίνεται; Πότε προβλέπεται να μπω στο β΄βαθμό; Θα γεράσω εδώ που είμαι; Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. καλησπέρα κι ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Στην παρ.2 του άρθρου 8 αναφέρει χαρακτηριστικά "Το υπηρεσιακό συμβούλιο το Μάιο κάθε έτους καταρτίζει πίνακα προακτέων κατά βαθμό, κλάδο και ειδικότητα, καθώς και πίνακες μη προακτέων. Για την εγγραφή στους πίνακες αυτούς κρίνονται οι υπάλληλοι που πληρούν ως τις 31 Μαΐου του επόμενου έτους τις απαιτούμενες προϋποθέσεις". Στην περίπτωσή σας και με δεδομένο ότι έχετε υπερκαλύψει τα 4 χρόνια που απαιτούνται για την κρίση της προαγωγής σας (άρθρο 7α), το όνομά σας θα περιληφθεί στον πίνακα προακτέων. Από κει και μετά περιορισμός υπάρχει στην ποσόστωση του ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 70% που προβλέπεται στο άρθρο 6.
    Αν όλα πάνε καλά, κάπου μέσα στο 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και η προαγωγή σας στον επόμενο βαθμό. καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ο υπουργός στη συνέντευξή του για τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων (http://www.ydmed.gov.gr/?p=1776) ανέφερe ότι οι βαθμολογικές προαγωγές παγώνουν μέχρι το τέλος του 2012, μολονότι δεν έχει εκδοθεί νόμος ή εγκύκλιος που να το ορίζει.

    Συνταγματικά λογικά υπάρχει πρόβλημα, καθώς για μεγάλη μερίδα υπαλλήλων που ήταν να αλλάξει βαθμό τους στερεί το δικαίωμα αυτό και τους αδικεί σε σχέση με τους άλλους υπαλλήλους που δεν ήταν να αλλάξουν. Στην ουσία για τις μεταβατικές διατάξεις του νέου βαθμολογίου για ορισμένους μόνο υπαλλήλους προσθέτει τουλάχιστον ένα επιπλέον έτος στο βαθμό που κατατάχθηκαν. (Γράφω τουλάχιστον, γιατί μετά για την εφαρμογή της νομοθεσίας επιλογής του ποσοστού που θα αλλάξει βαθμό χρειάζονται αξιολογήσεις 2 ετών).

    Δεν γνωρίζω τι ενέργειες θα μπορούσαν να γίνουν από τα σωματεία ή και τους υπαλλήλους μεμονωμένα (περί διεκδίκησης της ίσης αντιμετώπισης και της ισότητας των δικαιωμάτων των υπαλλήλων) αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Συμφωνώ κι επαυξάνω στον προβληματισμό σου.
    Αυτό που με λυπεί περισσότερο βέβαια είναι ότι Συνταγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα ΜΟΝΟ σε αυτό αλλά σε πολύ σημαντικότερα πράγματα, όπως το ίδιο μας το πολίτευμα.

    Κατά γενική ομολογία ζούμε μια ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ:
    "Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προϊόν επιβολής και η συγκεκριμένη Βουλή έχει πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα και με το Σύνταγμα", Προκόπης Παυλόπουλος, Συνταγματολόγος, 24.Φεβ.2012 (http://www.youtube.com/watch?v=um38eqD-66c&feature=player_embedded#!), ο Π.Λαφαζάνης καταγγέλλει πραξικόπημα, κατάλυση δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης (http://www.youtube.com/watch?v=DZXaft0nQRA), εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα χαρακτήρισαν στις 12.Φεβ.2012 την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή με κοινή δήλωσή τους πέντε καθηγητές συνταγματικού δικαίου, οι Γ. Κασιμάτης (Παν. Αθηνών), Ανδ. Δημητρόπουλος (Παν. Αθηνών), Γ. Κατρούγκαλος (Παν. Θράκης), Ηλ. Νικολόπουλος (Πάντειο), Κ. Χρυσόγονος (Παν. Θεσσαλονίκης), http://topontiki.gr/article/30128.

    Στην προκειμένη περίπτωση, η διοίκηση έχει φαντάζομαι τη δυνατότητα να αποζημιώσει τους υπαλλήλους που θα κρίνει προακτέους το 2013, αναδρομικά από φέτος (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νομοθέτημα). Διαφορετικά, θα πρέπει οι θιγόμενοι κι έχοντες κατ'επέκταση το έννομο συμφέρον, να διεκδικήσουν την αναδρομικότητα μέσω ομαδικών προσφυγών στα αρμόδια Δικαστήρια.

    ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. τελικα οι υπηρετουντες υπαλληλοι κατοχοι μεταπτυχιακου κατα την 01/11/2011 κατατασσονται στον βαθμο Ε κατευθειαν; Γνωριζετε αν ισχυει τι ισχυει τελικα στην περιπτωση των ΙΔΟΧ; Σας ρωτω διοτι ειμαι υπαλληλος ΙΔΟΧ με μεταπτυχιακο αναγνωρισμενο πριν την 01/11/2011. Θα καταταχθω μισθολογικα σαν να ειμαι στον βαθμο Ε ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. "Για το προσωπικό που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1−11−2011), εφαρμογή έχουν και οι διατάξεις του άρθρου 29 παρ.2 του ν.4024/2011" αναγράφεται στην αριθμ.οικ. 2/13917/0022(ΦΕΚ 414/23.02.2012 τεύχος Β') «Καθορισμός αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»,
    το ΦΕΚ μπορείς να το βρεις εδώ: http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL8gsm5rMx4ath5MXD0LzQTLf7MGgcO23N88knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIucAk2FxUIw8if7DwgGbOV_rmWy9Fo4nRrgo0shucLm7x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Συγχαρητήρια! καλή δύναμη
    κι εγώ παλεύω εδω και 10 μέρες να αποκρυπτογραφήσω την καταταξη. Εμείς τώρα θα την κάνουμε είμαστε ευρύτερος.

    Μου αναφέρετε σας παρακαλώ τις εγκυκλίους τις πρόσφατες (δε βοηθάει κανείς στο υπουργείο με αγριέψανε γιατί έχει περάσει καιρός ...

    το πρώτο ερώτημα είναι για τους υπηρετούντες το μεταπτυχιακό
    π.χ. ο εαυτός μου
    πε στην υπηρεσία εδώ 6 χρόνια και 2 μηνες μεχρι 31/10/11
    μεταπτυχιακό
    προηγούμενη υπηρεσία 8μηνο δημόσιο και 12 μήνες σε οτα ιδιωτικου δικαίου και στα δύο
    σας παρακαλώ δώστε μου την απάντησή σας να προχωρήσω στους υπολοιπους που πρέπει να καταταξω και να κάνω διαπιστωτική εάν θέλετε κι ένα υπόδειγμα σχετικό επίσημο διότι διαφέρουν κάπως μεταξύ τους. ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. δυστυχώς, δεν έχω απαντήσεις σε αυτά που ζητάτε. θα πρότεινα: α) να δοκιμάσετε άτυπη επαφή με τμήμα διοικητικού της γεωγραφικής σας περιφέρειας που να έχει ολοκληρώσει τις κατατάξεις του προσωπικού του και β) να τρέξετε μια αναζήτηση στη διαύγεια για τις τελευταίες εγκύκλιες οδηγίες.
    ευχαριστώ για το θετικό σας σχόλιο, αντεύχομαι καλή δύναμη και υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. exo 15 xronia k 4 mhnesthn ypireiakai en paidi pou katatasome ki posa the paro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Απο 23/1/1997 εως 5/4/2012 εχω 15 ετη 2 μηνες και 12 ημερες σε θεση ΥΕ στην οποια ειχα καταταχθει με το νεο μισθολογιο στην Ε κατηγορια . Απο 5/4/2012 ΦΕΚ εγινε η μεταταξη μου σε κατηγορια ΔΕ. Ημερομηνια αποκτισης τυπικου προσοντος 19/6/2008. Σε ποια βαθμολογικη καταταξη εντασομαι βασει του νεου βαθμολογιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. ειμαι υπαλληλος ιδοχ απο 09/09/2002 στη δημοτικη επιχειρηση του δημου κορδελιου ευοσμου με ειδικοτητα νηπιαγωγος. σε ποια κατηγορια θα ανηκω με το ενιαιαο μισθολογιο απο τις 01/01/2013 και μπορω να καταλαβω θεση ευθυνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. καλημερα.
    ειμαι βρεφονηπιοκομος τει σε κοινωφελη επιχειρηση δημου..
    εργαζομαι απο 1/1/ 2006 μεχρι και σημερα ως ορισμενου χρονου ιδοχ....
    σε ποιο βαθμο και μισθολογικο κλιμακιο ανηκω;
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. παρακαλώ θερμά, κατεβάστε και εφαρμόστε το σχετικό υπολογιστικό φύλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΤΗΝ 1-11-2011 ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ε=18 Μ=3 Η=23 ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (ΜΕ ΑΠΟΦ.ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ)
    ΜΕ ΤΟΝ Ν.4024/11 ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Δ ΒΑΘΜΟ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (χωρις νεώτερη ακόμα κρίση του υπηρεσ.συμβουλίου) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ Γ' ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ 1-11-2011;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δυστυχώς δεν γνωρίζω την απάντηση, ισως θα πρέπει να απευθυνθειτε στο οικείο σας τμημα προσωπικού. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Είμαι πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.Βρεφονηπιοκομίας.Εργάστηκα σε δημοτικό παιδικό σταθμό 6 χρόνια πριν το διορισμό και συνεχίζω από τον Αύγουστο του 2010 διορισμένη πλέον στο ίδιο Ν.Π.Δ.Δ. Έχω 3 παιδιά.Σας παρακαλώ πείτε μου πόσος είναι ο καθαρός μου μισθός και σε ποιο βαθμό και κλιμάκιο ανήκω. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Δυστυχώς δεν γνωρίζω την απάντηση, ισως θα πρέπει να απευθυνθειτε στο οικείο σας τμημα προσωπικού. Ευχαριστώ για την επικοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Έχω πτυχίο Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκομίας. Έχω προυπηρεσία 10 χρόνια στο ίδιο αντικείμενο και ίδιο δημοτικό παιδικό σταθμό.Έχω 3 παιδιά. πείτε μου σας παρακαλώ πόσα καθαρά είναι τα χρήματα που δικαιούμαι να πάρω και σε ποιο βαθμό και κλιμάκιο ανήκω.Ελπίζω σε κάποια απάντησή σας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. καλησπέρα, επεηδη δεν μπορω να βγαλω ακρη ουτε με το λογιστή μου, θα ήθελα τη βοήθειά σας! Η πρόσληψή μου έγινε 1-9-2009 και είμαι στο κλιμάκιο ΣΤ. Πότε επιτέλους αλλάζω κλιμάκιο και μισθό;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή