Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Προσφορά καταστημάτων ενδυμάτων "Pantazonas"

Ο Σύλλογος αιμοδοτών Κοινωνική Αλληλεγγύη και τα καταστήματα Πανταζώνας (Pantazonas), οδός Σιβιτανίδου και Φιλαρέτου στην Καλλιθέα, τιμούν και επιβραβεύουν την Αιμοδοσία και τον Εθελοντισμό, προσφέροντας στους αιμοδότες -με την επίδειξη της κάρτας αιμοδοσίας τους- ..

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πορεία 15ης Δεκ 2010 - Εντυπώσεις


Η σημερινή πανελλαδική απεργία και πορεία στο κέντρο της Αθήνας συνέπεσε ημερολογιακά με την εορτή του Αγίου Ελευθερίου. 

Η συμμετοχή του κόσμου, τόσο σε πλήθος όσο και ένταση δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πορεία της "Μαρφίν" στις αρχές του έτους -αντίστοιχη της οποίας δύσκολα θα επαναληφθεί- παρότι συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μέχρι την επόμενη μεγάλη διαδήλωση ή μέχρι ο Άγιος να μας ελευθερώσει από τα δεσμά του μνημονίου, ας δούμε τι μας έμεινε χαραγμένο στο τέλος της ημέρας.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

"Ανυπακοή" στον Μίκη Θεοδωράκη


photo: stigmatismenoi.blogspot.com
    Ο κος Θεοδωράκης, μέσα από την πρόσφατη Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, προτρέπει τους ανεξάρτητους πολίτες αυτής της Χώρας σε περισυλλογή, μελέτη, πληροφόρηση, αμφισβήτηση του πολιτικο-κομματικού κατεστημένου και καταληκτικά Ανυπακοή ως απάντηση στην απουσία νομιμοποίησης της κυβέρνησης από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

    Η Διακήρυξη των θέσεων του εν λόγω διανοούμενου πολυσέλιδη, οδηγήθηκα όμως σε προσεκτική ανάγνωση καθώς δεν κρύβω ότι έτρεφα ελπίδες για το περιεχόμενό της. Ήμουν ενήμερος για την εξαγγελία του κινήματος και περίμενα με σχετική αγωνία να δω να γεννιέται μια εναλλακτική στην πολιτική κατήφεια που βιώνουμε έντονα τον τελευταίο χρόνο.

    Το αποτέλεσμα όμως άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα και απόψεις υπήρξαν ορισμένα σημεία στα οποία είτε απλά διαφωνούσα είτε με ενόχλησαν σφόδρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά σε ανεπιβεβαίωτες πηγές του διαδικτύου αναφορικά στα σενάρια που ήθελαν να μας προτάθηκε γενναιόδωρη βοήθεια από Ρώσους και Κινέζους με περιορισμένα ανταλλάγματα, την οποία η Κυβέρνηση αρνήθηκε επιδεικτικά.