Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση προς Υπουργείο Εσωτερικών

Photo: perfect-distribution.com
Φαντάζει ανεπίτρεπτο να φθάνει κάποιος στο παραβάν του εκλογικού τμήματος και να μην γνωρίζει ποιους ψηφίζει!
Όχι γιατί δεν έχει τη διάθεση να ενημερωθεί ή γιατί αδιαφορεί. Απλά γιατί αδυνατεί να εντοπίσει κάπου αξιόπιστα την κωδικοποιημένη αυτή πληροφορία.

Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το Υπουργείο Εσωτερικών είναι εκείνος του θεσμικού συλλέκτη και διανομέα της εν λόγω πληροφορίας, προσφορά στην ορθή ενημέρωση των πολιτών.

Με κριτήρια λοιπόν:

  • τον περιορισμό του κόστους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος
  • την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του εκλογικού σώματος
  • την παροχή στο σύνολο των υποψηφίων ίσων ευκαιριών διαδικτυακής προβολής
  • την ελαχιστοποίηση φαινομένων κακόβουλης ή ημιτελούς ενημέρωσης

προτείνεται να παρέχεται από τον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κανέναν περιορισμό:

  1. η φιλοξενία των ιστοσελίδων υποψηφίων με φωτογραφία, βιογραφικό σημείωμα και πολιτική θέση
  2. αναλυτική παρουσίαση των συνδυασμών ανά περιφέρεια με τα προγράμματα και προτάσεις που έχουν επίσημα υποβάλλει καθώς και πλήρη και αναλυτικά ψηφοδέλτια στα οποία θα υπάρχουν σύνδεσμοι με τις επί μέρους ιστοσελίδες των υποψηφίων, είτε φιλοξενούνται από το ΥΠ.ΕΣ. είτε όχι.
Τα υφιστάμενα μέσα είναι υπεραρκετά για την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης. Το μόνο που απομένει η απαραίτητη πολιτική βούληση. Ας δοθεί ένα τέρμα στην επίπονη, χρονοβόρα και εξόχως γραφειοκρατική αναζήτηση των σχετικών εγκυκλίων και αποφάσεων ή την αναποτελεσματική και μονοδιάστατη αναζήτηση των επιμέρους ιστοσελίδων που κυκλοφορούν διάσπαρτες στο διαδίκτυο. Ας ανοίξει διάπλατα το παράθυρο της ενημέρωσης στους ψηφοφόρους. 

Μόνο έτσι θα γνωρίζουμε Τι και Ποιον ψηφίζουμε. 

2 σχόλια:

  1. Δεν κάνω διαφήμιση στην ιστοσελίδα που παραθέτω παρακάτω, αλλά τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ καλή σαν ιδέα και είναι αυτό ακριβώς που προτείνει το άρθρο http://www.helpmevote.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις. Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2010 και με το αρμόδιο Υπουργείο να επονομάζεται "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης", να μην μπορείς να εντοπίσεις πουθενά στοιχεία σχετικά με το ποιόν και τις θέσεις αυτών που ζητούν την ψήφο μας. Η τεχνολογία το επιτρέπει πια και δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο κάθε υποψήφιος να εφοδιάζεται με ένα PIN ή κωδικό που θα επιτρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό του και τις θέσεις του σε μια ιστοσελίδα, που θα εκχωρούσε το ίδιο το Υπουργείο. Στο φινάλε, όποιος δεν θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα, κακό δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή