Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Υποδοχή Υπουργού Δικαιοσύνης (με ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία από το αρχείο του ιστολογίου
"Θερμή" Υποδοχή επεφύλαξαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στον Υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου "ευχαριστώντας" τον έτσι για το χθεσινοβραδυνό "σώσιμό" τους, μέσω της θετικής του ψήφου, στο Πολυνομοσχέδιο που επέβαλλαν οι ξένοι δανειστές μας.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις "χαράς", "ευγνωμοσύνης" και "αναγνώρισης" της "προσπάθειας" τους, υποδέχθηκαν οι -έως και σήμερα- υπάλληλοι την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία καθώς και τους συνεργάτες της.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας 19.10.2011

"Εργασία & Δημόσια Αγαθά για όλους" αναγράφεται στο πανό
Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε μια από τις μαζικότερες πορείες της μεταπολίτευσης. Η είδηση ήταν ότι όλα κύλησαν ομαλά και περατώθηκε σχετικά ήσυχα και προπαντός αναίμακτα. Για τέτοια αθρόα συμμετοχή και μέγεθος πλήθους, ήταν τεράστια επιτυχία.

Η συγκέντρωση είχε χρώμα και παλμό. Είχε εργάτες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνδικαλιστές, κουστουμαρισμένους, αλλοδαπούς, κουλουράδες, σαλεπάδες, μανάδες με παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες, κουκουλοφόρους και ασφαλίτες.
 Ήταν όλοι τους εκεί, η Σοφία κι ο Σταμάτης, Πάνος, Στάθης και Καιτούλα κι ο χαλίφης της Βαγδάτης (στη ντισκοτέκ, ημισκούμπρια)..
πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο εντός

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το μπλε κατέκλυσε το Δικαιοσύνης

ΜΑΤ και φρουρά συνυπάρχουν στο μπλε φόντο της κλούβας
Ιστορική μέρα για το κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Μεσογείων. Βάφτηκε μπλε!! Όχι με πλαστικό χρώμα αλλά με υφασμάτινο. Από εκείνο που έχουν βαφτεί οι ίνες των στολών αγγαρείας της αεροπορίας ή της αστυνομίας.

Την πρωινή δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ανδρών της ένοπλης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΕΦΚΚ) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποδέχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ!

Μετά το "καλημέρισμα" της ΥΕΦΚΚ στον Υπουργό Δικαιοσύνης, μεγαλειώδης σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κυλικείο της κεντρικής υπηρεσίας που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει την πανστρατιά των μπλε ενστόλων. Φρουροί και ΜΑΤ πήραν μαζί το πρωινό τους (δεν έχουν άλλωστε και τίποτε να χωρίσουν ως εργαζόμενοι) και αποχώρησαν αμφότεροι για τις Υπηρεσίες τους.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, επί της Λ. Μεσογείων, βρίσκονται περίπου 100 εργαζόμενοι.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Δ. Καζάκης ζωντανά από το υπό κατάληψη Υπ. Ανάπτυξης

Μάνος Κακλαμάνος και Δημήτρης Καζάκης
συντονίζουν τη συζήτηση
Ο Δημήτρης Καζάκης συντόνισε, νωρίτερα σήμερα, στο αμφιθέατρο του υπό κατάληψη  Υπ. Ανάπτυξης, κοινή συνέντευξη τύπου εκπροσώπων εργαζομένων όλων των Τομέων του εν λόγω Υπουργείου.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Δ. Καζάκη στο Ράδιο 9, την οποία μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη πατώντας στον παρόντα σύνδεσμο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και υπάλληλοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του οικείου συλλόγου εργαζομένων.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Κινητοποιήσεις στη Δικαιοσύνη 17.10.2011

Η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της Δικαιοσύνης!

Από νωρίς το πρωί υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας, υποστηριζόμενοι στη συνέχεια από μεγάλο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων, προβαίνουν σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις!

Παράλληλα, ενέργειες δυναμικής έκφρασης δυσαρέσκειας πραγματοποιούνται σε πλήθος Δικαστηρίων της Χώρας.
Σε κινητοποιήσεις προβαίνουν και οι Δικαστικοί Λειτουργοί!

Η εβδομάδα προβλέπεται εξόχως ενδιαφέρουσα. Το υλικό θα επικαιροποιείται όσο το δυνατό τακτικότερα. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ..
Published with Blogger-droid v1.6.9

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Νέα Έκδοση-Υπολογισμού Κατάταξης & Αποδοχών (v.2.2)

στιγμιότυπο από την εφαρμογή
Η δεύτερη έκδοση του υπολογιστικού  φύλλου για τον Αυτόματο Υπολογισμό Κατάταξης &  Αποδοχών Υπηρετούντων Δημόσιων Υπαλλήλων, είναι γεγονός.

Οι διαφορές με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι αρκετές και σημαντικές.
  • ενσωματώθηκαν οι περισσότερες από τις αλλαγές που επέφερε η τροπολογία της 13ης Οκτ 2011 του Υπουργείου Οικονομικών
  • ενσωματώθηκαν επιδόματα θέσης, τόσο για διοίκηση όσο και για εκπαίδευση
  • ειδικών συνθηκών (επικίνδυνα ανθυγιεινά, παραμεθορίου)
  • οικογενειακού βοηθήματος (έως και 20 τέκνων)

Μη γράφεις σε κάθε τοίχο, δεν είναι το Facebook

Είναι γνωστοί από τα παλιά..
Γενιές έρχονται και φεύγουν, αυτή η γνωριμία όμως μοιάζει να είναι παντοτινή. Ο τοίχος και το σπρέι, ο τοίχος κι η μπογιά. Λες και φτιάχτηκαν ο ένας για τον άλλο. Αρκεί βέβαια να μην ανήκει σε σένα ο τοίχος και σε άλλον το σπρέι.

Όπως και να έχει, μια από τις παλαιότερες μορφές αντίστασης ήταν και η αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους κατά τη διάρκεια της νύκτας, όπως λ.χ. κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. 

Πολλές φορές διαβάζεις μικρούς θησαυρούς, πλην όμως γραμμένους σε ξένους καμβάδες. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν εν κινήσει, στο Παγκράτι της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες.

Μέρες δημοκρατίας

του Back Door Man /parallhlografos.wordpress.com/

Πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 15/6 ώρα 16:30. Ενώ κόσμος συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής στην κάτω μεριά της πλατείας και τα χημικά πέφτουν βροχή, στο κέντρο της πλατείας οι μάχες είναι διαφορετικές και εξ’ ίσου ενδιαφέρουσες: Προσπάθειες να παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία, να παραμείνει το ηθικό ψηλά και να μην επικρατήσει πανικός.

Αναμμένες φωτιές για τα δακρυγόνα, Maalox και παροχή πρώτων βοηθειών σε οποίον δεν καταλαβαίνει ότι η “προστασία του πολίτη” πρέπει να περάσει πάνω από τις δικές του πλάτες. Στα μεγάφωνα αρχίζει να ακούγεται κρητική λύρα και το “αγρίμια και αγριμάκια μου”. Χειροκροτήματα. Μετά το ριζίτικο ο λυράρης πιάνει το πεντοζάλι. Ο κόσμος αρχίζει να χορεύει, τις μπαλωθιές του κρητικού γλεντιού αντικαθιστούν οι κρότου-λάμψης, κάνοντας τον χορό ακόμα πιο διονυσιακό.