Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

H «συμμορία με τα Καλάσνικοφ» και η «συμμορία με τα χαράτσια»

από τον δημοσιογράφο Petro Katsako


-Ένα τσούρμο αληταράδες με ένα όπλο στο χέρι μπουκάρουν στα σπίτια μας.

Ένα τσούρμο κουστουμαρισμένοι δίχως όπλο στο χέρι εισβάλουν στα σπίτια μας.

-Οι κουμπουροφόροι μας σημαδεύουν με το Καλάσνικοφ και ζητάνε τα λεφτά μας.

Οι γραβατωμένοι μας πετάνε ένα μάτσο χαρτιά στα μούτρα και ζητάνε το υστέρημά μας.

-Η «συμμορία με τα καλάσνικοφ» απειλεί να μας σκοτώσει με σφαίρες.

Η «συμμορίας με τα χαράτσια» απειλεί να μας κόψει το ρεύμα, να μας κόψει τη θέρμανση, να μας κόψει το φαγητό. (δ.ι. απειλεί να μας σκοτώσει κάνοντάς μας έναν έναν να αυτοκτονήσουμε από απελπισία)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κούρεμα με την ψιλή σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις

αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία, του Χρήστου Μέγα

Οι διορθώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, με τροπολογίες στη Βουλή, στο επίμαχο νομοσχέδιο κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, της εφεδρείας και των νέων περικοπών στις συντάξεις, προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ξαναπάρουν αύξηση μέχρι και το 2015, μέχρι το ίδιο έτος παρατείνεται και η εφεδρεία, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο, εντελώς ξαφνικά, θα διαρκέσει μέχρι το 2015, αν και η χώρα, υποτίθεται, ότι θα βγει στις αγορές να δανειστεί το 2014. Αρα θα έχει διορθώσει το δημόσια οικονομικά της....

"2. Η εφεδρεία παρατείνεται άλλα δύο έτη (στο άρθρο 1 παρ.2 του επίμαχου νομοσχεδίου τροποποιείται η υποπαράγραφος «στ» και αντί του 2013 τίθεται το 2015). Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνον οι 53χρονοι που έχουν 33 έτη υπηρεσίας οδηγούνται στην εφεδρεία (και ακολούθως στη σύνταξη με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας για τους προ του 1983 ασφαλισμένους), αλλά και όσοι συμπληρώνουν τα εν λόγω έτη μέχρι το 2013 (και άρα θα συνταξιοδοτηθούν το 2015). Κοντολογίς, με την επαναδιατύπωση του εν λόγω άρθρου, στην εφεδρεία θα βγουν όσοι είναι 51 ετών και έχουν 31 έτη ασφάλισης (διορισμένοι το 1980)."

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αργά χθες κατατέθηκαν, από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο- Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες Διατάξεις Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

Το έγγραφο με τίτλο Προσθήκες-Αναδιατυπώσεις στο Σχέδιο Νόμου μπορείτε να το βρείτε στον ιστοχώρο του zougla.gr σε μορφή pdf.

Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν στην αποκατάσταση μιας σειράς πρόδηλων αδικιών που είχαν ατυχώς «εμφιλοχωρήσει» στο κατατεθειμένο αρχικά Νομοσχέδιο. Τα εισαγωγικά τοποθετήθηκαν για να καταδείξουν την μεγάλη αποπροσανατολιστική σημασία που μπορούν να επιφέρουν, στα πλαίσια ενός υποθετικού σεναρίου, αθέμιτες (αλλά αποτελεσματικές) επικοινωνιακές πρακτικές, όπως η αφαίρεση, την ύστατη στιγμή, κάνα δυο στρατηγικά επιλεγμένων διατάξεων (με κριτήριο το βαθμό αναστάτωσης που μπορούν να προκαλέσουν), ώστε αφενός ο κόσμος να αναλωθεί στην αποκατάστασή τους, μη εστιάζοντας στην ουσία (ήτοι στις απολύσεις, περικοπές και κινητικότητα) κι αφετέρου να δημιουργηθεί το απαραίτητο διαπραγματευτικό ανάχωμα.

Σε κάθε περίπτωση, τα κυριότερα σημεία που εντοπίστηκαν στο προαναφερόμενο έγγραφο, σύμφωνα με την αρίθμηση που αυτό χρησιμοποιεί, είναι τα ακόλουθα:

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

H εύκολη λύση της εφεδρείας


του Δημήτρη Μπουραντά*

Τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια πριν, είχα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα αποτελεί την τελευταία «σοβιετικού τύπου», χώρα στην Ευρώπη και ότι αυτή η εθνική ασθένεια θα είχε τραγικές συνέπειες. Κρατισμός σημαίνει ότι ενώ έχουμε ένα κράτος (όχι τεράστιο σε σύγκριση με τις χώρες της Ε.Ε) που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς και απορροφά τεράστιους πόρους, όχι μόνο δεν παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και επιβάλλει ένα αντιπαραγωγικό, αντιαναπτυξιακό και ταυτόχρονα αντικοινωνικό πλαίσιο.

 Έτσι, αντί το κράτος ν’ αποτελεί φορέα οικονομικής ανάπτυξης, θεσμικού εκσυγχρονισμού, πρόνοιας, εγγυητή της δικαιοσύνης, της ισονομίας του κοινού καλού και εθνικού συμφέροντος, μετατράπηκε σε όργανο εξυπηρέτησης των επιμέρους συμφερόντων των κυβερνώντων, των συντεχνιών, των κρατικοδίαιτων επαγγελματικών ομάδων και των πελατειακών σχέσεων για την εξασφάλιση του κομματικού συμφέροντος.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας

Με το επίκαιρο ζήτημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους φίλους της, η 2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από 15-29 Οκτωβρίου 2011, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Όμιλου Υμηττού (Φ.Ο.Υ. όχι Δ.Ο.Υ.)  στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου.

Η είσοδος θα παραμένει ελεύθερη καθημερινά μεταξύ 19:00 και 22:00 (μην δοκιμάσετε να έρθετε πριν ή μετά, θα βρείτε την πόρτα κλειστή και τα σκυλιά λυμένα!)

Φορέστε την καλή σας διάθεση και προσέλθετε στο GRAND OPENING, αυτό το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 7:00μμ!

Δείτε την αφίσα σε πλήρες μέγεθος εντός..