Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αυτόματος Υπολογισμός Κατάταξης & Αποδοχών Υπηρετούντων ΔΥ v.2.2

Στιγμιότυπο από την εφαρμογή
Στο Νομοσχέδιο για το Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, μεταξύ άλλων,  ρυθμίζονται και τα θέματα που άπτονται της κατάταξης και αποδοχών των ΗΔΗ υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με δεδομένο αφενός ότι απαιτείται μια σχετική αποκωδικοποίηση (ο όρος που περιγράφει καλύτερα τη διαδικασία είναι "αποκρυπτογράφηση")  κι αφετέρου το ενδιαφέρον που προκλήθηκε και η αγωνία που μας μεταφέρθηκε, δημιουργήθηκε η εφαρμογή που διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ παρακάτω.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υπολογιστικό φύλλο, το οποίο θα σας απαντήσει στα δύο απλούστερα ερωτήματα που τίθενται μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Σε ποιο Βαθμό θα καταταγώ και ποια η μισθολογική αμοιβή μου;

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τιμωρία Υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων το Ενιαίο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο

Στο μόνο συμπέρασμα που μπορεί να οδηγηθεί κάποιος, μετά από μια πρώτη ανάγνωση του Σχετικού Σχεδίου Νόμου, με τίτλο «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ–ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015», είναι ότι έχει χτιστεί πάνω στην απλή παραδοχή ότι την πηγή των δεινών του τόπου αποτελούν οι υπηρετούντες Δημόσιοι Υπάλληλοι και πρέπει να το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτό!

Ειδικά εκείνοι που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ εντός της τελευταίας 15ετίας.

Απαιτεί τεράστια πνευματική προσπάθεια και ατελείωτα λίτρα σπέσιαλ μπέρμπον για να καταφέρεις να πετύχεις το ακόλουθο:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ενιαίο Μισθολόγιο Μεταβατικές Διατάξεις

τελευταία ενημέρωση 7.10.2011 08:38

Σήμερα, 6.10.2011 ημέρα Πέμπτη, κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Σχέδιο Νόμου

«ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ–ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015».

Μεταξύ των θεμάτων που ρυθμίζονται είναι και εκείνα των μεταβατικών διατάξεων που αφορούν περισσότερους από 600 χιλιάδες εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα.

Στο άρθρο 28 του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ του Σχεδίου περιγράφεται η Κατάταξη και οι προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής υπηρετούντος προσωπικού. Τα νέα δεν είναι καλά. Το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο θα τιμωρηθεί ουσιαστικά με ποινή (penalty) αφαίρεσης βαθμού!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της καταφανέστατης αδικίας σε βάρος του υπηρετούντος προσωπικού καθώς και το πλήρες κείμενο του Προσχεδίου σε επεξεργάσιμη μορφή.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ 5.10.2011

Η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ
μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με την υποστήριξη του ΠΑΜΕ ολοκλήρωσαν την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, σήμερα 05.10.2011.

Η συγκέντρωση των υπαλλήλων, τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου τομέα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στον πεζόδρομο της Κοραή, ήταν από τις μαζικότερες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το κλίμα πανηγυρικό, γρήγορα έδιωξε την αμηχανία από τα πρόσωπα συναδέλφων που δεν είχαν μέχρι σήμερα εμπειρία από κινητοποιήσεις. Η μουσική που δονούσε την ατμόσφαιρα, τα σποραδικά γέλια από ανθρώπους που βρισκόντουσαν για πρώτη φορά μεταξύ τους στο δρόμο και οι πολύχρωμες σημαίες που κυμάτιζαν από το φθινοπωρινό αεράκι, συνέθεταν το μεσημβρινό σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας.

(ακολουθεί πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποίηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Εργαζόμενοι με μαθητές και κηδεμόνες έχουν καταλάβει
το ρεύμα της καθόδου της Θησέως  στο ύψος του ΚΕΑΤ
04.10.2011 Τρίτη απόγευμα περί ώρα 19:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα (Θησέως 210) πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου και μαθητές που φοιτούν σε αυτό, μαζί με τους γονείς τους.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στα πλαίσια της ευρύτερης διαμαρτυρίας ενάντια στην απαξίωση, μέσω της υποχρηματοδότησης, του μοναδικού Πανελλαδικά Δημόσιου κέντρου εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών, καθώς και στην απόπειρα ποινικοποίησης -όπως καταγγέλλεται- των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, μέρος των οποίων παραμένει απλήρωτο επί εννέα (9) ολόκληρους μήνες και παρόλα αυτά συνεχίζει να προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την αποψινή κινητοποίηση καθώς και το πλήρες κείμενο της Καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ

Κινητοποιήσεις Υπουργείων 4.10.2011

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ
 Ηλίας Βρεττάκος, η 8χρονη κόρη του οποίου είχε δεχθεί
πρόσφατα χτύπημα από άνδρα των ΜΑΤ στο Σύνταγμα
Σε Υπουργεία και Υπηρεσίες του Δημοσίου πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σήμερα 4/10/2011, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για άμεση αγωνιστική απάντηση στην απάνθρωπη και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού από το Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι απαντούν, στέλνοντας ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο τόπος, την πολιτική της διάλυσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, της απαξίωσης των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Αντιδρούν στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων, που θα στερήσουν από το Δημόσιο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ανάγκη για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών για κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι Έφεδροι των Ε.Δ. Στιγμές μεγαλείου!


του Ανδρέα Τσουκαλά

Το πρώτο βραδάκι του Οκτωβρίου μας επιφύλαξε τις πιο συγκλονιστικές στιγμές των τελευταίων μηνών, ύστερα απο πολλές, ατέλειωτες μέρες και νύχτες στην Πλατεία Συντάγματος! Προσωπικά, απο τότε είχα να νοιώσω αληθινή περηφάνεια, τόση δύναμη και αίσθημα υπεροχής, που τόσο το είχα ανάγκη για να θρέψω την μεγάλη ελπίδα και την αισιόδοξη προσδοκία για τις ημέρες που έρχονται για αυτόν τον Άγιο Τόπο και τον λαό του......

Όχι, δεν έχει χαθεί τίποτα... κι ό,τι χάθηκε μπορεί να ανακτηθεί. Και αυτό είναι βεβαιότητα - τουλάχιστον απο απόψε! Αυτό είναι το ευτυχές συμπέρασμα μετά την επιστροφή απο την Πλατεία Συντάγματος, με το ηθικό να συναγωνίζεται την ψηλότερη κορυφή του... Ολύμπου, και την καρδιά γεμάτη απο περηφάνεια και δέος!

Οι διμοιρίες των Εφέδρων Στρατιωτών και Αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων συγκεντρώθηκαν απόψε -για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία- στην Ομόνοια, και με άψογη στρατιωτική πειθαρχία, ευγένεια, ήθος και ανωτερότητα, έδωσαν διδακτικά σεμινάρια προς... κάθε κατεύθυνση!