Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Πίνακας Ενιαίου Μισθολογίου Δημοσίων Υπαλλήλων

Με επιφύλαξη αναρτάται ακολούθως ο Πίνακας του Ενιαίου Μισθολογίου Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αυτός προκύπτει από τις μέχρι σήμερα συγκεντρωμένες πληροφορίες.

Προσοχή! Η πηγή προέλευσής του παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Μερικές γενικές διαπιστώσεις:
  • Υπάλληλος καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών, μετά από 24 έτη προϋπηρεσίας θα λαμβάνει 1.135,00€ μικτά, γύρω στα 800€ καθαρά/μήνα, δηλαδή περί τα 9.600€ το χρόνο.
  • Οι Υπάλληλοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕ και ΠΕ) θα χρειάζονται 22 έτη και συνεχείς θετικές αξιολογήσεις για να φθάσουν στον Α΄ Βαθμό και να λαμβάνουν περί τα 1500€ καθαρά/μήνα ή 18.000€ ετησίως.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Εγκλωβίστηκε" η Τρόικα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ένα τέταρτο μετά τις 13:00, οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έμαθαν ότι κλιμάκιο της Τρόικα επισκεπτόταν τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο γραφείο του.

Άμεσα συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφασίσθηκε ομόφωνα όπως εκφραστεί η έντονη δυσαρέσκεια μέσω της επίδοσης σχετικού ψηφίσματος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αυτοπροσώπως παρέλαβε το ψήφισμα από τους εκπροσώπους των υπαλλήλων και εξέφρασε το σεβασμό του στις αγωνίες και τις κινητοποιήσεις τους, τον οποίο άλλωστε (πάντα κατά δήλωσή του) εκδήλωσε και κατά τη χθεσινή κινητοποίηση όταν και αποφάσισε να μην προσέλθει για εργασία εκείνος και οι συνεργάτες του στο υπό κατάληψη κτίριο.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα, το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας στο ύψος της Λ.Μεσογείων στην Αθήνα. 

Σε αντίστοιχες ενέργειες προέβησαν συνάδελφοί τους στα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα, στις διαρκείς απειλές για απολύσεις και στα κύματα λάσπης που έχουν εκτοξευθεί εναντίον τους από το "πυροβολικό" της κυβέρνησης, μετατρέποντάς τους στα εξιλαστήρια θύματα της προκληθείσας οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

Να που πάνε τα λεφτά Άρη!

Ο θεόδωρος πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε στο megatv σήμερα ότι αδυνατεί (κάνοντας χιούμορ;) να πληρώσει το χαράτσι ύψους 7.500,00€, που θα του επιβληθεί στα πλαίσια του έκτακτου τέλους ακινήτων, κι έτσι θα υποχρεωθεί να πουλήσει ένα από τα ακίνητά του ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο.. σύλληψής του από τον έτερο αντιπρόεδρο.

Ουσιαστικά βέβαια υπέδειξε σε μας τον τρόπο! "Έτσι" μας είπε θα βρείτε τα χρήματα να πληρώσετε! Πουλήστε τα σπίτια σας!!

Για να υποβαθμίσει μάλιστα το γεγονός, σε μια αποστροφή του λόγου του, χαρακτήρισε "άχρηστα" κάποια από τα ακίνητά του. Χώρο του πιάνουν δηλ.!

Αφιλοκερδώς προσφέρομαι να σκεφτώ τρόπους αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του αντιπροέδρου και ξεκινώ αμέσως γιατί ως γνωστόν "στη βράση κολλάει το σίδερο"..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μας τα πήραν τα ακίνητα πατριώτη!

του χρήστη "deep purple"
ως σχόλιο σε άρθρο του capital.gr

(i) Έχει καταντήσει να είναι θέμα επιβίωσης πλέον, και σύντομα θα το διαπιστώσουμε όταν θα κοπεί το ρεύμα στο πρώτο σπιτικό με στεγαστικό δάνειο και παιδιά!

(ii) Τα μέτρα της φοροαφαίμαξης δεν ξεχωρίζουν με κάποιο λογικό τρόπο ποιός έχει δυνατότητα να πληρώσει. Στοχοποιούν όποιον μπορεί να εκβιαστεί ...

(iii) Η εκποίηση σε τιμές εξευτελισμού της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων ...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Ανυπακοή" στον Μίκη Θεοδωράκη, Μέρος 2ο

Στις 12.Δεκ.2010 το ιστολόγιο είχε κάνει αναφορά στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, η παρουσίαση της οποίας έλαβε χώρα αργότερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Είχαν τότε διατυπωθεί επιφυλάξεις και εκφράστηκε από τον συντάκτη μια μικρή απογοήτευση καθώς αφενός απουσίαζε τεκμηρίωση των θέσεων που εκφράζονταν από τον μεγάλο συνθέτη, αφετέρου διαπιστώνονταν ότι η αποκαλούμενη "Σπίθα", εκτός από Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών είναι και.. βιβλίο, το οποίο μάλιστα διαφημίζονταν έντεχνα στην αρχή και το τέλος της εν λόγω ιδρυτικής διακήρυξης.

Σήμερα, σχεδόν 9 μήνες μετά, την ώρα σύνταξης της παρούσας ανάρτησης, παρουσιάζεται το βιβλίο με τίτλο «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», σε ειδική εκδήλωση στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός (εκδότης), από τους: Λάκη Λαζόπουλο, Γεώργιο Κασιμάτη, Στάθη Σταυρόπουλο και Αναστασία Βούλγαρη.