Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κρύψτε τα Λεφτά σας: Συμβουλές Ενός..Διαρρήκτη..!

Ένας από τους συντάκτες του Consumerist.com είχε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα άτομο που έτυχε να είναι πρώην διαρρήκτης.

Ξεκίνησε με απλές ερωτήσεις και δεν τον εντυπωσίασε η απάντηση σχετικά με το:

''Πού είναι το καλύτερο μέρος να κρύψεις τα χρήματά σου;''

''Στην τράπεζα,'' είπε ο διαρρήκτης με ένα πνιχτό χαμόγελο.
Όταν ο συντάκτης παρέφρασε και ρώτησε πού είναι το καλύτερο μέρος να κρύψεις τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, αν έχει κανείς τέτοια αντικείμενα, η απάντησή του τον εξέπληξε:
''Δεν έχει σημασία το πόσο έξυπνος νομίζει κανείς πως είναι ή το πού τα κρύβει μέσα στο σπίτι. Aν έχω αρκετό χρόνο, θα καταφέρω να βρω πού βρίσκονται τα τιμαλφή'' είπε ωμά. Έπειτα εξήγησε, πως αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό από το ακριβές μέρος που κρύβετε τα χρήματά σας, είναι να καταλάβετε τα κίνητρα ενός διαρρήκτη.

Γεμίζοντας βασικά τρόφιμα την αποθήκη

της magica (Mary Chariskou)

Δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να αρχίσω αυτού του είδους τις δημοσιεύσεις παρόλο που στο SheBlogs κινούμαστε στα πλαίσια της αυτάρκειας. Κατά καιρούς γράφουμε για διατήρηση τροφίμων και σωστή διαχείριση κουζίνας καθώς και για παραγωγή δικών μας λαχανικών στην κατηγορία της κηπουρικής

Μέχρι τώρα όμως όλα αυτά ήταν στο πλαίσιο της βασικής προετοιμασίας και οικονομίας για το χειμώνα χωρίς να τα θεωρώ απαραίτητα. Απλώς προσωπικά με διευκόλυναν στη φάση που έπρεπε να δώσω περισσότερα χρήματα για θέρμανση και να ξοδέψω περισσότερα χρήματα στις γιορτές. Συνήθως αυτη η βασική προετοιμασία μου ξεκινούσε εκεί στα τέλη του Αυγουστου και γινόταν με χαλαρό ρυθμό μέχρι τέλη Οκτώβρη όπου μέσα σε αυτούς τους μήνες φρόντιζα να διαθέτω ορισμένα βασικά προϊόντα στα ντουλάπια και την κατάψυξη μου.

Οι κορυφαίες Τροφές Μαγειρικής… Επιβίωσης

του Ευτύχη Μπλέτσα

Από τη Μαγειρική Οικονομία στην Μαγειρκή Λιτότητα και από εκεί στην Μαγειρική Επιβίωση.

Μία πολύ συχνή ερώτηση που μου κάνουν τελευταία είναι ποιες τροφές θα ήθελα να έχω σε μεγάλη ποσότητα αν βρισκόμουν σε κατάσταση επιβίωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα αν ήμουν σε ένα ερημικό νησί για ένα χρόνο ή για κάποιον κακό λόγο έπρεπε να μείνω αποκλεισμένος σπίτι. Μάλλον αυτή η ερώτηση αυτή είναι δημοφιλής επειδή πλησιάζουμε το 2012, η παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική σταθερότητα κρέμεται σε μία κλωστή, στην Ελλάδα φοβόμαστε όσα είδαμε να συμβαίνουν πριν από 10 χρόνια στην Αργεντινή και επειδή συνεχώς συμβαίνουν πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Αν λοιπόν μπορούσα να επιλέξω 10 τρόφιμα, αυτά θα ήταν τα παρακάτω:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος Επικίνδυνοι...



Αναδημοσίευση από Στάθη, Ελευθεροτυπία, 17.Σεπ.2011

* Η κυβέρνηση φαίνεται ότι παραχαράσσει, ότι φουσκώνει, το έλλειμμα, για να δικαιολογεί τα αλλεπάλληλα σκληρά χαράτσια.

* Αν η κυβέρνηση είχε εισπράξει ανείσπρακτους φόρους ακινήτων των δύο παρελθόντων ετών, δεν θα χρειαζόταν να επιβάλει το τελευταίο κι απεχθέστερο όλων έως τώρα χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

* Η κυβέρνηση για όσους υπαλλήλους απέρχονται περισσότερους συμβούλους ή νέους υπαλλήλους προσλαμβάνει.

* Αυτή η κυβέρνηση, ενώ περιέκοψε ως άλλος Προκρούστης, μισθούς και συντάξεις, αντί να μειώσει, αύξησε τις δημόσιες δαπάνες μισθοδοσιών.

* Προσέτι η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να διαχειριστεί το παιγνίδι με την εφεδρική εργασία με τον πιο ρουσφετολογικό και ανήθικο τρόπο...

Κι ύστερα απ' όλα αυτά κι άλλα πολλά, της «φταίει» ο Δημόσιος τομέας κι όχι ο τρόπος που τον διαχειρίζεται. Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προγενέστερες, χρησιμοποίησαν τον δημόσιο τομέα ως υπηρέτη των κρατικοδίαιτων ιδιωτών, και τον έκαναν ρόμπα με τα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία.