Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Ενδεκάλογος της αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών στο FB


Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων, περί της επικείμενης αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών από το Πα.ΣΟΚ. στη Χώρα μας, παρατίθενται ακολούθως επιλογές από τα πρώτα σχόλια που έκαναν "χρήστες" ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για το θέμα.

1. με επισημότητα γιόρτασε η ελληνική κυβέρνηση την επέτειο των 10 ημερών από το θάνατο της Amy Winehouse, απελευθερώνοντας τη χρήση ναρκωτικών.

2. δήλωση της Gaga: Δεν κάνω πια σκληρά ναρκωτικά. Ανήκω στο... "πράσινο κλαμπ". Άλλη μία ψηφοφόρος!!

3. μετά το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των ταξιτζήδων, ακολούθησε και το άνοιγμα των χασισοκαλλιεργητών.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΠΑΦΟΚ - Πρώτα ο Πολίτης

Αναδημοσίευση από citypress-gr.blogspot.com

Γράφει η Σοφία

Η πράσινη ανάπτυξη έγινε πραγματικότητα! Τα ναρκωτικά σε λίγο καιρό θα είναι νόμιμα! Αντί για βασιλικό θα έχουμε όλοι το «χορταράκι» μας. Ο ΓΑΠ ΠΑΛΙ έγραψε ιστορία! Και η Αργεντινή στην πτώχευσή της είχε αποποινικοποιήσει το πάκο (paco). […] Η Αργεντινή, χώρα εισαγωγής κοκαΐνης μέχρι το 2001, ξαφνικά μετατράπηκε σε χώρα παραγωγός. Πολλά παράνομα εργαστήρια άρχισαν να παράγουν...υδροχλωρική, δηλαδή την κρυσταλλική κοκαΐνη, και από τα υπολείμματα της κατεργασίας της έφτιαξαν το πάκο. Η τιμή του είναι πολύ χαμηλή, 50 λεπτά του δολαρίου το 1 γραμμάριο, και επομένως είναι προσιτό στους φτωχούς νέους, που εξαθλιώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά την κρίση.

Περί Αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών

Η Κυβέρνηση, διά του Υπουργού Δικαιοσύνης τολμά την υλοποίηση μιας παλιάς εξαγγελίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Το είχε πρωτοαναφέρει στα πλαίσια συνέντευξης στο περιοδικό ΚΛΙΚ το 1997!

Κατατέθηκε στα αρμόδια όργανα της Βουλής σχέδιο νόμου που αφορά στην αποποινικοποίηση της χρήσης και στην μικροτιμωρία της περιορισμένης καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, γνωστής και ως χασίς ή μαριχουάνας.  Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο νομοσχέδιο "Όταν η ποσότητα προορίζεται αποκλειστικά προς ιδίαν χρήσιν του τοξικομανούς ο δράστης παραμένει ατιμώρητος. Είναι η πρώτη φορά που εισάγεται το μοντέλο της αποποινικοποίησης του συγκεκριμένου αδικήματος, το οποίο ώς σήμερα ήταν πλημμέλημα και η προβλεπόμενη ποινή για τους δράστες ήταν φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Με το νέο νομοσχέδιο τιμωρείται αλλά ως πταίσμα, με φυλάκιση που φτάνει τους 3 μήνες, η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης σε αριθμό δενδρυλλίων ή έκταση καλλιέργειάς τους που να δικαιολογούνται για αποκλειστική χρήση του δράστη." (Τα Νέα)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

86α γενέθλια Μίκη Θεοδωράκη, ένα μικρό σχόλιο

Φωτό: sfedona.gr
Στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου διαμένει, επέλεξε ως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να γιορτάσει τα γενέθλιά του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στα πλαίσια του εορτασμού, το περασμένο Σαββατόβραδο, η ομώνυμη ορχήστρα με τη συμμετοχή φίλων καλλιτεχνών (όπως η Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτη Πετράκη και ενός Σύριου καλλιτέχνη το όνομα του οποίου δε συγκράτησα) παρέθεσε ανοικτή για το κοινό συναυλία στην κεντρική παραλία του Βραχατίου, την οποία και παρακολούθησαν περί τους 1000 θεατές.