Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σφυρίδα η επιφανής!

greekdivers.com
δεν υπάρχει δημοσίευμα που να έπεσε στα μάτια μας και να αναφέρεται σε τραπεζώματα του Πρωθυπουργού μας κ.Παπανδρέου και των άμεσων συνεργατών του, που να μην περιέχει το συμπαθές -αλλά πανάκριβο- εικονιζόμενο ψάρι!

Ο κος Πάγκαλος κερνούσε στο Κολωνάκι (στο εστιατόριο «17», επί της οδού Λυκαβηττού)  τον κο Ρεν σε μια από τις φετινές του επισκέψεις στην Αθήνα ..και μετά τις ιστοριούλες η κουβέντα μπήκε κατ΄ ευθείαν στο ψητό, ή για την ακρίβεια στην ψητή ολόφρεσκη σφυρίδα, συνοδευόμενη από αγκινάρες α λα πολίτα, με λαδολέμονο και μαγιονέζα. (Το Βήμα)

Όπως μας ενημερώνει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Έθνος με τίτλο Ψάρι το «βαρύ χαρτί» της γεύσηςο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, γευματίζει στο εστιατόριο Ορίζοντες του Λυκαβηττού, κυρίως με σφυρίδα φέτα!

ΚΚΕ και Χριστουγεννιάτικες απολύσεις στον 902

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Αριστεράς και όχι μόνο, με την είδηση της απόλυσης εργαζομένων από κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ, και συγκεκριμένα από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των απολύσεων από το βήμα της Βουλής (βλ. σχετικό βίντεο του newsit στο χρονικό σημείο 1:22) προκειμένου να υπερασπιστεί των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα εργασιακά. Η κα Παπαρήγα, δεν απάντησε, ως θεωρεί ο γράφων ότι όφειλε αν δεν είχε το παραμικρό να κρύψει ή να ντραπεί,  παρά αρκέστηκε να επικαλεστεί μικροπρέπεια.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Λογοκρισία στο Newsit.gr?

Στο newsit.gr (συμφερόντων του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου) δημοσιεύτηκε στις 10.12.2010 | 16:22 άρθρο με τον τίτλο "Ο πρόεδρος της Eνώσεως Eφοπλιστών Aκτοπλοϊας Απ.Βεντούρης δήλωνε τον εαυτό του ναύτη", στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρονταν αίτημα του Υπουργού Ναυτιλίας για διερεύνηση από το ΝΑΤ "της νομιμότητας της ασφάλισης του πλοιοκτήτη και προέδρου της ενώσεως εφοπλιστών ακτοπλοοίας Απ. Βεντούρη ως ναύτη  ύστερα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι... ο Απ.Βεντούρης ασφαλιζόταν στα πλοία του από το 1980 από όταν δηλαδή ενηλικιώθηκε.", ενώ κατέληγε με την δήλωση ότι "Το Newsit προσπάθησε επανειλημένως να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο εφοπλιστών ακτοπλοοίας και ναύτη Α. Βεντούρη για να καταγράψει την δική του άποψη στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο ο πλοιοκτήτης δεν απάντησε ποτέ."

Για την περίπτωση κατά την οποία δεν είχε πάρει είδηση το ειδησεογραφικό site ότι ο Απ. Βεντούρης εξέδωσε πρόσφατα σχετικό Δελτίο Τύπου, στο οποίο όχι μόνο κατέγραφε ο ίδιος τη θέση του αλλά και δήλωνε ότι δέχεται τα απόνερα της σύγκρουσής του με τον Α.Βγενόπουλο, το blog αυτό προέβη επώνυμα στην ανάρτηση του ακόλουθου σχετικού σχολίου:

Γιατί δεν βγαίνουμε να φωνάξουμε;

photo: yupi.gr
Ανώνυμη Αναγνώστρια στο tromaktiko

Μας τα παίρνουν όλα σιγά σιγά : μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, όλα, και αρκετοί απορούν γιατί δεν έχουμε ακόμη βγει στους δρόμους, γιατί δεν επαναστατούμε.

Η απάντηση είναι μια : έτσι μας έχουν μεγαλώσει, έτσι μας μάθανε!

Από την οικογένεια ακόμη, από τα πρώτα μας βήματα, πάντα επαινούμε το υπάκουο παιδί, το μετρημένο, αυτό που σέβεται τους γονείς και τους μεγαλύτερους γιατί έχουν πάντα δίκιο. Από το σχολείο επίσης, που μόνο όσοι διαβάζουν και είναι φρόνιμοι, προκόβουν στην ζωή. Το σχολείο δεν έχει θέση για ατίθασα παιδιά. Όλοι μαντεύαμε τότε τι άσχημο μέλλον θα είχαν στην ζωή τους, όσοι πρωτοστατούσαν στις καταλήψεις και στις φασαρίες. 

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Βεντούρης Vs Βγενόπουλος

φωτό: Το Βήμα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ

1/8.12.2010

1. Είναι προφανές ότι εάν όλα όσα κατήγγειλα για τον Βγενόπουλο δεν συνοδεύονται από στοιχεία θα είχα κάνει πίσω. Δεν έχω κάνει όμως και αυτό επειδή πράγματι έχω στοιχεία. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι, ότι πολλά από τα στοιχεία αυτά είναι δημοσιευμένα. Η έρευνα και η «ειδική ανάγνωση» που ήθελαν τα στοιχεία αυτά με οδήγησαν στην αποκάλυψη της πυραμίδας. Πρέπει σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι τόσο αυτή η έρευνα, όσο και η ειδική αυτή ανάγνωση, ήταν επίπονη και αυτό διότι αφ' ενός μεν το όλο σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο, αφ ετέρου δε υπήρχε μεγάλος αριθμός offshore εταιρειών. Τέλος, πρέπει να σας τονίσω ότι δεν είναι μόνο αυτά τα θέματα που έχω μέχρι τώρα αναφέρει.

Ας μου επιτραπεί όμως να συμφωνήσω και σε κάτι με τον κ. Βγενόπουλο. Ο Βγενόπουλος ανέφερε σε μία ανακοίνωση του ότι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στην χώρα μας είναι ο μόνος λόγος που αυτά τα υποκείμενα είναι εκτός φυλακής. 

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Άκαιρες οι Κλαδικές Απεργίες?

Με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για σήμερα, απαντώντας στο σχέδιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, γίνεται αντιληπτή για πολλοστή φορά η εσφαλμένη, κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, προσέγγιση και νοοτροπία που κυριαρχεί ακόμη στις τάξεις των εργαζομένων (και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους) για κλαδικές -μεμονωμένα- διεκδικήσεις!

Με την ίδια νοοτροπία τα τελευταία 30 χρόνια, προέβαιναν σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι διεκδικώντας πότε ένα μπουκάλι γάλα και πότε ένα μικρό ή μεγάλο επίδομα. Ελάχιστες ήταν οι φορές που τους ένωναν σημαντικότερες διεκδικήσεις, έξω από τον εκάστοτε εργασιακό τους μικρόκοσμο. Η τελευταία φορά θαρρώ ήταν στην πορεία της "μαρφίν", τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Ιδρυτική Διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη

φωτό: politis-chios.gr
..για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (Σάββατο 04.12.10) συνοδευόμενη από το ακόλουθο σχόλιο: "Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του Μ. Θεοδωράκη, όπως τις εκφράζει κατά καιρούς. Θεωρούμε, όμως, ότι κανείς δεν αμφισβητεί πως ο ίδιος έχει ως μοναδικό γνώμονα την απαίτηση να στέκεται κανείς όρθιος απέναντι σε κάθε τι που προσπαθεί να τον γονατίσει. Να στέκεται κανείς αξιοπρεπής και να υπερασπίζεται ό,τι νομίζει πως είναι οι αξίες του. Να υπερασπίζεται τα αρχέγονα δικαιώματά του και τα δικαιώματα των συνανθρώπων του και του τόπου του.
Μ' αυτή την οπτική γωνία, αυτή η διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ξεπερνάει τα όρια μιας Κίνησης Πολιτών. Είναι μια υποθήκη για κάθε Ελληνα, αλλά και για κάθε άνθρωπο όπου γης. Υποθήκη για μια πατρίδα ενός πανανθρώπινου ήθους
".

Η Ντόρα μοιράζει κινητά

αναδημοσίευση από antinews.gr

Διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ: «Σινιέ κινητό και μειωμένο πάγιο εξασφαλίζει στα νέα μέλη της η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη».

Θα ακολουθήσουν μεγάλες προσφορές, cd, dvd με όλες τις στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου για κάθε μέλος που θα φέρνει ένα ακόμη σύμμαχο. Όποιος φέρνει 2 θα παίρνει τζάμπα τον αυθεντικό τσελεμεντέ. Με 3 νέες εγγραφές, το μέλος κερδίζει τριήμερο με πρωινό και ιαματικά λουτρά στην Αιδηψό. Στα 4 μέλη σου λένε βρες έναν ακόμη για να είσαι υποψήφιος βουλευτής.

Βαθμιαία λοιπόν το κάθε μέλος θα ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας βάσει των «συμμάχων» που προσφέρει. Αποκλείονται όσοι φέρουν 29, ή 11, ή 2009, ως δάκτυλοι του Σαμαρά.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010