Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η τελευταία ομιλία (Randy Pausch)



αξίζει να αφιερώσει κάποιος λίγα λεπτά να το παρακολουθήσει μέχρι τέλους..
_____________________________________
Randolph Frederick "Randy" Pausch[2] (October 23, 1960 – July 25, 2008) was an American professor of computer science and human-computer interaction and design at Carnegie Mellon University (CMU) in Pittsburgh, Pennsylvania. Pausch learned that he had pancreatic cancer in September 2006, and in August 2007 he was given a terminal diagnosis: "3 to 6 months of good health left". He gave an upbeat lecture entitled "The Last Lecture: Really Achieving Your Childhood Dreams" on September 18, 2007 at Carnegie Mellon, which became a popular YouTube video and led to other media appearances. He then co-authored a book called The Last Lecture on the same theme, which became a New York Times best-seller. Pausch died of complications from pancreatic cancer on July 25, 2008.
http://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Pausch

με την συνδρομή του φίλου stavrou lagou

Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τι σημαίνει "Σπίθα" διαχρονικά?

1. το καλοκαίρι του 1941, δημιουργήθηκε μια μυστική αντιστασιακή οργάνωση με πρωτοβουλία της κόρης του Ιωάννου Μεταξά, Λουκίας, η οποία υπήρξε και η Πρόεδρος της Οργάνωσης. Στην οργάνωση συμμετείχαν ως ιδρυτικά μέλη νέοι και νέες της Ε.Ο.Ν, και ως απλά μέλη άλλα πρόσωπα εκτός Ε.Ο.Ν. Σύντομα οι γυναίκες αποσπάστηκαν από τους άνδρες και ίδρυσαν την «ΣΠΙΘΑ», αμιγώς γυναικεία αντιστασιακή ομάδα, ενώ οι άνδρες στην πλειονότητα παλαιά μέλη της Ε.Ο.Ν, έξη μήνες αργότερα συγκρότησαν το «ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ ΝΕΩΝ», στους οποίους παραχωρήθηκε από την ΣΠΙΘΑ και η επωνυμία της πρώτης εφημερίδας, που είχαν βγάλει και ονομαζόταν " Ελεύθερη Σκέψη".

2. O Μικρός Ήρως ήταν εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που συνέγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς και διάνθισε με σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου για μία ολόκληρη 16ετία, από το 1953 έως το 1968 όταν και διακόπηκε για λόγους που είχαν άμεση σχέση με την επιβολή λογοκρισίας που εφάρμοσε το τότε δικτατορικό καθεστώς.

Ο Μίκης πάλι στις επάλξεις - Ανακοίνωσε κίνημα πολιτών

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, 
που είχε προαναγγείλει, με την ονομασία «Σπίθα», 
ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
αναδημοσίευση από το newsit.gr

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως υποστήριξε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, που σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα", «βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε».

«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα"», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προσφορά EXPERT

Η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών EXPERT προσφέρει έκπτωση 20% σε όλα της τα προϊόντα, για την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010.
Μοναδικός περιορισμός είναι..

Κόψτε τις μ@λ@κίες και θα κόψουμε το κάπνισμα


Κυκλοφόρησε προσφάτως σε καφετέρια των Αθηνών..

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010