Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

πως μπορώ να βρίσκω δωρεάν τους νόμους που ψάχνω

electionintegritywatch.com
Μέχρι πρότινος, η ηλεκτρονική αναζήτηση ενός νομοθετήματος ή Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ήταν μια υπόθεση δύσκολη πολλές φορές για τον μέσο πολίτη.

Η πρόσβαση ήταν προνόμιο των εμπλεκομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση γίνονταν επί πληρωμή σε εξειδικευμένες βάσεις νομολογιακού ενδιαφέροντος (πχ. NOMOS, DSANET) ή με συνδρομή στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Αυτό το καθεστώς ίσχυε μέχρι και τις 13.Ιουλ.2010 κι αυτό γιατί εκείνη την ημέρα δημοσιεύτηκε ο Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13.7.2010, Τεύχος Α’) για το Πρόγραμμα Δι@ύγεια, μια νομοθετική καινοτομία της νυν Κυβέρνησης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) που δυστυχώς δεν γνώρισε την δέουσα προβολή, λόγω και των ιδιαίτερων οικονομικο-πολιτικών συνθηκών που βιώνει η καθημερινότητά μας. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 7 του εν λόγω νομοθετήματος...

Μπήκαν μωρέ μπηκάν..



Πηγή: κουρσό

Ψήφος αντίστασης στη μικρόνοια

Tου Χρήστου Γιανναρά (01.11.2010)

Μοιάζει απίστευτο, αλλά το προεξοφλούν με σιγουριά οι δημοσκοπήσεις: Στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής τάχα και Αυτοδιοίκησης, οι ελλαδίτες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν και πάλι, στην πλειονότητά τους, κομματικούς υποψηφίους.

Πώς να εξηγήσουμε την άρνηση της κρίσιμης για το εκλογικό αποτέλεσμα μάζας να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τριάντα έξι χρόνια είναι εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά: Κατασπατάλησαν το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στη χώρα (για πρώτη φορά στην κρατική μας ιστορία) και απέβλεπε να επιτευχθεί σύγκλιση της ελλαδικής με τις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. Ξέφρενη σπατάλη και επιπλέον απίστευτος, παρανοϊκός δανεισμός. Μοίραζαν τα κόμματα διορισμούς, επιδοτήσεις, ρουσφέτια, μπούκωναν τον υπόκοσμο των λακέδων και της καμαρίλας τους με αδιάντροπο πλούτο, ωμά, απροκάλυπτα, χυδαία. Πνίγοντας κυριολεκτικά τη χώρα στα χρέη.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πάνω σε ένα ΘΑ....Ανεβασμένος!

e-voting αλλαγή στον τρόπο που ψηφίζουμε

φωτό: pcworld.about.com
Σε ποιον αρέσουν τα σεντόνια? Δε λέω, καλά είναι για το καλοκαίρι με την ζέστη αλλά μόνο για να σκεπάζεσαι. Όχι για να τα παίρνεις να τα διαβάσεις και να επιλέξεις αυτό που θα ψηφίσεις!

Όσοι έχουν εμπλακεί, έστω και μία φορά, σε εκλογική διαδικασία -είτε ως μέλη εφορευτικής επιτροπής, είτε ως δικαστικοί αντιπρόσωποι είτε απλά ως συμμετέχοντες σε οποιοδήποτε ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μπορούν να καταλάβουν τον όγκο της γραφειοκρατίας και την κατασπατάληση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρωποωρών.

Για όλους τους υπόλοιπους, φαντάζομαι απλά ότι μηδειούν μπροστά στο πακέτο ψηφοδελτίων που παραλαμβάνουν από το αρμόδιο μέλος της εφορευτικής επιτροπής του τμήματός τους. Και σίγουρα θα έχουν αναρωτηθεί για το αν διατίθεται και σχετική σακούλα, όπως αντίστοιχα δίνει ο περιπτεράς για την μεταφορά μιας ογκώδους κυριακάτικης εφημερίδας!

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες στον τρόπο διενέργειας των εκλογικών μας διαδικασιών?

Ariel και υπολογισμοί


                       Προωθητική ενέργεια Ariel.. απολαύστε υπεύθυνα

Προωθημένο από: stavros lagos

Μνημείο Αγνώστου Εργαζομένου


Πηγή: κουρσό

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση προς Υπουργείο Εσωτερικών

Photo: perfect-distribution.com
Φαντάζει ανεπίτρεπτο να φθάνει κάποιος στο παραβάν του εκλογικού τμήματος και να μην γνωρίζει ποιους ψηφίζει!
Όχι γιατί δεν έχει τη διάθεση να ενημερωθεί ή γιατί αδιαφορεί. Απλά γιατί αδυνατεί να εντοπίσει κάπου αξιόπιστα την κωδικοποιημένη αυτή πληροφορία.

Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το Υπουργείο Εσωτερικών είναι εκείνος του θεσμικού συλλέκτη και διανομέα της εν λόγω πληροφορίας, προσφορά στην ορθή ενημέρωση των πολιτών.

Με κριτήρια λοιπόν:

  • τον περιορισμό του κόστους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος
  • την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του εκλογικού σώματος
  • την παροχή στο σύνολο των υποψηφίων ίσων ευκαιριών διαδικτυακής προβολής
  • την ελαχιστοποίηση φαινομένων κακόβουλης ή ημιτελούς ενημέρωσης

προτείνεται να παρέχεται από τον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κανέναν περιορισμό:

επιστολή προς τους Σπετσιώτες ψηφοφόρους

Αγαπητές μας συμπατριώτισσες κι αγαπητοί μας συμπατριώτες
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 έδωσαν στην παράταξή μας  751 έγκυρες ψήφους ποσοστό  27,02 και 3 έδρες στο δημοτικό Συμβούλιο.  Εκλεγμένοι δημοτικοί Σύμβουλοι είναι :
Η  Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή,
Η Λία  Τομπαζιάδη και
Ο Γιώργος Νεοφώτιστος.

Τα αποτελέσματα αυτά, ουσιαστικά αναδεικνύουν  νικητές της  εκλογικής  αναμέτρησης  εμας,αφού καταφέραμε , σε τόσο μικρό διάστημα κι έχοντας αντίπαλο το χρόνο,να κερδίσουμε  την ψήφο περίπου του 1/3 των ψηφισάντων  και την εκτίμηση πολύ μεγαλύτερου ποσοστού.

Απευθυνόμαστε πρώτα σε σας  αγαπητοί μας ψηφοφόροι  μας και σας  ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας για την εμπιστοσύνη  που μας δείξατε.

Η πρωθυπουργική ανεπάρκεια

Tου Χρήστου Γιανναρά (08.11.2010)

Η τηλεοπτική του εικόνα ίσως να τον αδικεί, είναι προκλητικά ασύμπτωτη με το υπούργημά του και τις ευθύνες που συνεπάγεται. Βέβαια, χωρίς το οικογενειακό του όνομα δεν θα είχε φτάσει σε τόσο υψηλούς θώκους – στο κόμμα του υπάρχει πλειάδα στελεχών με καταφανώς υπέρτερα φυσικά χαρίσματα, πρόδηλη υπεροχή καλλιέργειας, ηγετικής εμφάνισης. Ομως, παρ’ όλα αυτά, πρέπει να διαθέτει τη φυσιολογική ευφυΐα, δεν μπορεί τα προσόντα του να είναι όπως τα εμφανίζει η τηλεοπτική του εικόνα.

Οποιουδήποτε πρωθυπουργού η τηλεοπτική εικόνα είναι πια πρόβλημα πολιτικό. Ενδιαφέρει τους πολίτες όχι για ευτελές κουτσομπολιό: πώς ντύνεται, πώς χειρονομεί, πώς μορφάζει, ποιες οι μικροσυνήθειες του ιδιωτικού του βίου. Πολιτικό πρόβλημα είναι, να προδίδει η εικόνα του πρωθυπουργού υστέρημα ευφυΐας, σαφή μειονεξία σε φυσικά προσόντα, ανάπηρη εκφραστική. Τότε, δικαιολογημένα, ο πολίτης φοβάται. Καταλαβαίνει πως ό,τι κατόρθωσε στη ζωή του, ό,τι ελπίζει για τα παιδιά του, την πατρίδα του και την ιστορική της επιβίωση, είναι σε χέρια επικίνδυνου, αμφίβολων ικανοτήτων διαχειριστή.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Φ(τ)ου κι απ' την αρχή!


Πηγή: κουρσό

Εφαρμογές Τροποποίησης Καιρού

photo: chemtrails
Μέχρι χθες γνώριζα πως μόνο οι Κινέζοι και οι Ρώσσοι πάλευαν να αλλάξουν τον καιρό τιθασεύοντας κάποια από τα καιρικά φαινόμενα.

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα ή σχόλια αναγνωστών στο διαδίκτυο σχετικά με αεροψεκασμούς για τον έλεγχο καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις αυτών στην βιολογική και ψυχική μας υγεία,

έψαξα για λίγο το θέμα και "ανακάλυψα" ότι και στην Χώρα μας καταβάλλονται οργανωμένα αντίστοιχες προσπάθειες.

Συλλογή φανταστικών ανθρώπων που κάνουν απίστευτα πράγματα (video)



Το βίντεο εντόπισε ο φίλος plumberfx από το volvoclub.gr. Αξίζει να το δει κάποιος!
Υ.Γ. αν δεν ανοίγει το βίντεο, μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Να θυμηθώ να πληρώσω την ασφάλεια και το κόμμα

photo: ecu.edu
Πριν από περίπου 10 χρόνια πρωτογνώρισα το e-banking από την τράπεζα Πειραιώς. Μέχρι τότε τα πράγματα στο κομμάτι αυτών των ηλεκτρονικών συναλλαγών βρίσκονταν σε αρχαϊκό στάδιο. Ενδεικτικά θυμάμαι ότι το σύστημα της Alpha Bank (τότε Πίστεως) διατίθονταν για χρήση από επιχειρήσεις συνοδεία του δικού της τερματικού εξοπλισμού. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια εξέλιξης και πακτωλός επενδύσεων από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Κάπως έτσι φθάσαμε σήμερα, στην ευχάριστη θέση, από τον αναπαυτικό καναπέ μας να μπορούμε με 2-3 κλικς να εμβάζουμε χρήματα πληρώνοντας τους λογαριασμούς μας ή και τα γραμμάτιά μας. Α, και μιας και ήρθε η κουβέντα στα γραμμάτια.. τι θα μπορούσε να πει ένας τυχαίος βιομήχανος διαβάζοντας την ακόλουθη λίστα διενεργούμενων συναλλαγών μεγάλης ιδιωτικής Τράπεζας?

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2010 - ΤΑΝΑΓΡΑ Εντυπώσεις

το F16Block52+ πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης.
Διακρίνεται ο ένας από τους υπαίθριους χώρους στάθμευσης
που φιλοξένησαν τα εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Το αεροδρόμιο της Τανάγρας φάνταζε μικρό σήμερα,
λόγω της αυξημένης προσέλευσης πολιτών.
Δεν θα πω ψέματα αν ισχυριστώ ότι είδα πρώτη φορά τόσο κόσμο σε γιορτή της αεροπορίας στην Τανάγρα! Ίσως βοήθησε ο ανοιξιάτικος καιρός. Ηλιοφάνεια και θερμοκρασία πέριξ των 25-27 βαθμών, σε συνδυασμό και με την αποχή του κόσμου από την εκλογική διαδικασία, καλούσαν σε απόδραση.

Προσεγγίσαμε απροβλημάτιστα την βάση, με πυκνή όμως ροή από την στιγμή που αφήσαμε πίσω μας την εθνική έως και την ώρα που φθάσαμε στην πύλη. Η ώρα άφιξής μας περί της 11:20πμ. Οι σμηνίτες υποδέχονταν τον κόσμο ευγενικά και υπομονετικά. Μοίραζαν απλόχερα χαιρετισμούς και ευχές για χρόνια πολλά και εισέπρατταν χαμόγελα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι απέδιδαν στρατιωτικό χαιρετισμό σε κάθε όχημα ξεχωριστά που περνούσε την είσοδο του αεροδρομίου. Τα χέρια τους σηκώνονταν άοκνα να τιμήσουν τους επισκέπτες, παρά την αθρόα προσέλευση.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αντιγριπικά εμβόλια 2010

Photo: askamum.co.uk
Μετά την περσινή αρνητική εμπειρία με το εμβόλιο της νέας γρίπης και την ψευδεπίγραφη "πανδημία", προβληματισμός διακατέχει ιδιαίτερα τους νέους γονείς σχετικά με την αναγκαιότητα του εποχικού αντιγριπικού εμβολίου. Ακόμα περισσότερο από τη στιγμή  που στο νέο αντιγριπικό εμβόλιο του φετινού χειμώνα περιλαμβάνεται και στέλεχος του περιβόητου Η1Ν1 της περσινής παγκόσμιας επιδημίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται -με ψιλά γράμματα σε μέρος του σκευάσματος-, η μάρκα του οποίου δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους: "A/CALIFORNIA/7/2009 (H1N1) 7,5 Μικρογραμμάρια ΗΑ", με την υποσημείωση: "καλλιεργημένος σε γονιμοποιημένα αυγά κότας από υγιή κοπάδια ορνίθων"Μετά από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, διαπιστώθηκε ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης κάθε χρόνο εμπεριέχει ως νέα στελέχη του ιού, εκείνα που επικράτησαν την προηγούμενη περίοδο γρίπης. Έτσι για την περίοδο 2010-2011 περιέχει στελέχη γρίπης Α (Η3Ν2 και Η1Ν1) και γρίπης Β. Ερωτήματα που γεννώνται, χωρίς δίχως άλλως να είμαστε ειδικοί: 

Η ψήφος είναι δύναμη...


Πηγή: Thanasis Tsimperdonis

Οι κάλπες άνοιξαν! Θυμηθείτε, η ψήφος σας είναι δύναμη! Αξιοποιείστε την..