Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πάρτε τρία!!!

Έχουν, προφανώς, πειστεί ότι απευθύνονται σε ζώα και φέρονται αναλόγως. Από τη μία ο «λεφτά υπάρχουν» (Παπανδρέου) λέει χωρίς να κοκκινίσει για ένα δευτερόλεπτο χοντρά ψέματα και εμείς τον κάνουμε πρωθυπουργό. Από την άλλη, ο «δε ξέρω τίποτε» (Καραμανλής), χάνει τις εκλογές, παραδίδει το κόμμα στον Σαμαρά, αλλά παραμένει στο παιχνίδι ως «χρυσή εφεδρεία». Λες και δε μας έφταναν όλοι αυτοί, έρχονται και οι «κουτόφραγκοι» να παίξουν με τον πόνο μας: Από τη μια ο άρχοντας του ΔΝΤ Στρος Καν, (μας) δίνει συγχαρητήρια –προφανώς θα απορεί κι αυτός πως δεν έχουμε βγάλει «κιχ» με τόσο πήδημα. Από την άλλη ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μας πληροφορεί ότι οι Ελληνες πρωθυπουργοί, πρώην και νυν, γνώριζαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εδώ και χρόνια αλλά δεν έκαναν τίποτε, γιατί διοικούσαν ένα διεφθαρμένο κράτος.


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ανέκδοτο

Σ’έναν ελληνικό αυτοκινητόδρομο, κάποιος οδηγός φτάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει.
Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι. Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:

- Τι συμβαίνει;

- Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Πρωθυπουργό και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο Ευρώ,αλλιώς λένε ότι θα τον καταβρέξουν με βενζίνη και θα του πετάξουν ένα αναμμένο σπίρτο... Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητούμε από κάθε αυτοκίνητο να κάνει μια δωρεά.

- Και πόσα δίνει συνήθως ο καθένας; ρωτάει o οδηγός.

- Γύρω στα 5 λίτρα!

Πηγή: johnkyr, volvoclub.gr

Οι Ταλιμπάν της Θράκης

Του Γιώργου Διονυσόπουλου

(Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα»)

«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη γαλλική επικράτεια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» την εξάωρη ομηρία της από φανατικούς μουσουλμάνους της μειονότητας στο χωριό Θέρμες στο νομό Ξάνθης, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» και ανταποκρίτρια του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «France 3» στην Αθήνα, Έφη Τσελίκα. Μαζί της και τρία μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου που παρακολουθούσαν αμήχανα και φοβισμένα περισσότερα από 150 άτομα να τους βρίζουν σε μία άγνωστη γι’ αυτούς γλώσσα, να τους φτύνουν και να τους προπηλακίζουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. «Για μια στιγμή νόμισαν ότι βρίσκονταν στην Καμπούλ», ανέφερε η κ Τσελίκα, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα τους που ένιωθαν ένα τόσο μεγάλο πολιτισμικό σοκ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Διάσωση Χιλιανών μεταλλωρύχων

Πηγή: http://fuckyeahalbuquerque.tumblr.com/post/1307649966/chilean-mine

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μπυραρίες-ποδήλατα: η «μάστιγα των γερμανικών δρόμων»


Εκτός νόμου κινδυνεύουν να βγουν οι κινούμενες με πετάλια μπιραρίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Γερμανία (αλλά και στην Ολλανδία), έπειτα από απόφαση δικαστηρίου του Ντύσελντορφ. Το γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να ζητούν ειδική άδεια λειτουργίας, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα «μάστιγα για την οδική ασφάλεια».

Περισσότερα στο Το Βήμα

Με το «Μνημόνιο» να ανατραπεί η κομματοκρατία

Του Χρήστου Γιανναρά, 06 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ότι διαχειρίζεται την οικονομική χρεοκοπία του κράτους σαν απλός διερμηνέας εντολών και εκτελεστής εντολών. Τη βολεύει να παρουσιάζει σαν εντολές τις κατευθυντήριες υποδείξεις θεσμικών μηχανισμών της διεθνούς και ευρωπαϊκής εποπτείας των αγορών (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε. – της «Τρόικας» όπως μάθαμε να τη λέμε).

Η «Τρόικα» ενδιαφέρεται (το έχει σχεδόν απερίφραστα δηλώσει) όχι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (γι’ αυτήν οφείλει να ενδιαφερθεί η ελληνική κυβέρνηση), αλλά για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πιστωτών της υπερχρεωμένης Ελλάδας. Και επειδή οι διαχειριστές του κράτους στην Ελλάδα (οι επαγγελματίες πολιτικοί) έχουν αποδειχθεί, για δεκαετίες, αναξιόπιστοι, ανίκανοι και φαύλοι, η «Τρόικα» απαίτησε από την κυβέρνηση να υπογράψει συμβόλαιο («Μνημόνιο») ότι θα τηρήσει τις κατευθυντήριες υποδείξεις, και ότι μόνο με απτά δείγματα τήρησης των υποδείξεων, σε συγκεκριμένες προθεσμίες, θα συνεχίσει να δανειοδοτείται η Ελλάδα.

Συνάρτηση στόχων η ανάκαμψη

Tου Χρήστου Γιανναρά, 11 Οκτωβρίου 2010

Για να βγει μια χώρα από κρίση πολλαπλή (οικονομική χρεοκοπία, κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής, δραματική απώλεια κοινωνικής συνοχής) δεν αρκούν μέτρα περιστατικά και περιστασιακά, απλώς «πυροσβεστικά». Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακάμψει από τη σημερινή καταβαράθρωση με γιατροσόφια οικονομολόγων και αστειότητες «διαλόγου» ανάμεσα σε συντεχνίες συμφερόντων. Χρειάζεται στόχος ικανός να συνεγείρει καθολικά τις ατομικές συνειδήσεις, να προκαλέσει καινούργιο κοινωνικό συμβόλαιο.

Να καθορίσει η Ελλάδα τον ρόλο της και το περιεχόμενο του ονόματός της στη διεθνή σκηνή, τον δικό της ρόλο στον εταιρισμό με την Ε.Ε. Ο ρόλος δεν απαιτεί οπωσδήποτε ισχύ, πολεμική ή οικονομική, σημαίνει πριν από όλα, ειδοποιό διαφορά, σαφή, έμπρακτη, ενδιαφέρουσα για τους άλλους ετερότητα. Ο Βρετανός, ακόμα και το έσχατο μεθυσμένο ρεμάλι στα προάστια του Μάντσεστερ, σώζει την περηφάνια της διαφοράς του κοσμοπολίτη Αγγλοσάξονα, ο Γάλλος την καύχηση της κουλτούρας του, ο Γερμανός την έπαρση της κυριαρχικής του πάντοτε ισχύος. Δίκαιη, όμως, περηφάνια ετερότητας έχει και ο πολίτης της μικρής, ελάχιστης Φινλανδίας, ο Ούγγρος, ο Εβραίος, ο Ιρλανδός. Για δικούς του λόγους ο καθένας.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ένα γράμμα στον Ξεφτέλληνα

Στα μέσα του 1970, μετά την επαναδημοκράτιση, είδα τον Σπύρο να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του "εθνάρχη" με τα ατάσθαλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό απ’ τα βαπτίσια του.

Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. ‘Αυτοεξορισμένος’ κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο λαζός με το καινούριο volvo.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Νατάσα Καραμανλή: Από νηπιαγωγός, χειρουργός στο Λονδίνο, σε χρόνο μηδέν!

Η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,όπως είναι γνωστό, έκανε στροφή 360 μοιρών  στον επαγγελματικό προσανατολισμό της. Έτσι από τις αίθουσες του νηπιαγωγείου, βρέθηκε σε αυτές του χειρουργείου θώρακος στο μελαγχολικό Λονδίνο...

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, βρέθηκε  στο διασημότερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, King's College Hospital, στα πλαίσια της ειδίκευσής της στη γενική χειρουργική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Aνοιχτή επιστολή από αναγνώστρια προς τον Μίκη Θεοδωράκη

Αγαπητε κυριε Θεοδωρακη, ονομαζομαι Μαριζα Δρ.

Ειμαι μια Ελληνιδα, που με πονο ψυχης βλεπω την Πατριδα μου να χανεται. Χανουμε το Εθνος μας την ταυτοτητα μας!! Και εγω δεν μπορω δυστυχως να κανω τιποτα, για να σταματησω το κακο που ερχεται στη πατριδα μου.

Οι ωρες που ζουμε ειναι ιστορικες. Η Ελλαδα μας σβηνει!! Μια ομαδα απο ανθελληνες , αποφασισαν να αφανισουν το Εθνος μας!!! Αφου πρωτα μας εξευτελισαν διεθνως, μας παρεδωσαν στο Δ.Ν.Τ. Μας ξεπουλησαν σε μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !!! Ο Εθνικος μας πλουτος ξεπουλιεται, για να σωθει Ε.Ε. και οι Παγκοσμιες τραπεζες. Η τροικα ακυρωνει 2.500 χιλιαδες χρονια ιστορια , πολιτισμο , Ελλαδα!!! Μας ξεπουλησαν ετσι ψυχρα, ριχνουν εναν ολοκληρο λαο στην εσχατη εξαθλιωση, μας τα πηραν ολα!!! Ακομα και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !! Μας ταπεινωσαν ξενοφερτοι δοσιλογοι,τσιρακια των αμερικανων!!!!!!! Μας γυρισαν στα πετρινα χρονια της κατοχης!!!! Καθημερινα γυρω μας ,βλεπουμε σκηνες φοβερες. Ελληνες να ψαχνουν στα σκουπιδια να βρουνε κατι για να φανε!!! Αφου μειωσαν ακομα και συνταξεις των 500, και 400 ευρω.Μερα με τη μερα οι αυτοκτονιες αυξανονται λογω χρεων. Οικογενειαρχες αυτοκτονουν πνιγμενοι στα χρεη, μη εχοντας αλλη διεξοδο. Η μεσαια ταξη πεθαινει, μας εξοντωνουν με τη σειρα, μεθοδευμενα και με καιρεα χτυπηματα μας αποτελειωνουν.

Κατάλαβες τι γίνεται τώρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.